Љубовта кон случајниот минувач

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
da da mi se slucilo
i sigurna sum deka postoi takva rabota barem za mig zaboravas na se iako posle se utepuvas od setanje niz gradov ocajno za da go najdes a znaes deka poima nemas kako se vika ni pa nesto slicno...

Ми се случило....
ја сретнав на школо (прва година)... се затрескав од еден поглед, ја запознав, се фатив со неа, по неколку месеци бев тотално изгубен по неа, се скаравме за глупости...

и, тоа беше приказната за мојата прва врска :)

kalija напиша:
da da mi se slucilo
i sigurna sum deka postoi takva rabota barem za mig zaboravas na se iako posle se utepuvas od setanje niz gradov ocajno za da go najdes a znaes deka poima nemas kako se vika ni pa nesto slicno...
И тоа за тебе е љубов? Бидејќи ете ти се случило.

:nesvest:

Абе ако се заглеаме и ако е лепа зашо да неto e to

ми се има десено некој минувач да ми остави посебен впечаток, онака да го скршиш вратот и да го гледаш додека не се изгуби меѓу луѓето...па така на 15 секунди како да се губиш и се замислуваш со него среќна, заљубена си праиш филмчиња, после се освестуваш и...живот тече даље, се враќаш на муабет со другарките и ко ништо да не било...далеку од љубов :)

Да. Бев (сум, ахм...!) млада и глупава. И скршив штикла, истата секунда.

Јас прееска...со една (прилично јака типка) така блонди...и врви...се џариме се џариме. Си прам да не се знаеме па...онака да не ја препознавам...па да се лути после...ич не ја познав која е...помина ми се насмевна и намигна и си замина...damn she was hot:P

ca.gif
Многу љубов чуствувам во ваквите случаеви, овие средби со минувачки, особено кон црвстите, во тесни пантолони ставени, женски задници што се шетаат пред мене.

Хух каков дечко има у 50 леле :vozbud:, се гледавме 2 години и на крај на свадба се сретнавме и се запознавме и немаше љубов, испадна дека е сељак тежок :pos2:

...mi se desilo da mi go odzede vnimanieto na moment "sluchajna minuvachka",i pogledot da ni se vkrsti na sekund...i da se svrtam i ona da se svrti u istiot moment...ali togash brzav za nekade(si imav druga rabota hitna) ...pa si "bataliv" toa...

Crazy in Love напиша:
ми се има случено кога ќе се разминам со некоја личност која ми го привлекла вниманието,да размислам еј каков ли е типов,што би се десило ова она (не секс)- ама не се случило љубов или нешто него моментно привлекување и толку
Зашто не секс бе, ај сеа да не глумиме лудило, никој нема да мисли лошо за тебе ако знае дека од време на време и на секс помислуваш :wink: :pos:

Не, шала на страна...
Ми се случило да ми се сретне погледот со некој минувач, да ме маѓепса во моментот, да заборавам да пазам кај идам, да се призасопнам... :pos: Да ме воодушеви неговиот изглед, да ми се засвиѓа во моментот, со поглед да го барам меѓу минувачите... Ама тоа трае во просек 5 до 10 секунди, и се случува по еднаш во секоја престапна година :pos:

Ама љубов?! Далеку од тоа. zakon:

да ми се има случено... уштеод прв пат кога го видов-желудникот чудно ми изреагира...и после правев се за да го видам пак(излегував на истото место) и од моментна страст=сето тоа прерасна во една голема и прекрасна љубов која траеше 2.5 години...ама све што је лепо има крај,а тоа не е тема овде...
и не користам никаква дрога и ја поддржувам Лејди на темава дека е можно да се деси ваква работа... и не само моментално-туку тоа може и да трае.. ете така:back:

Нема љубов бе,само хемија,а јас и хемијата не се мирисаме,па така едностааавно мислам дека вакво нешто не е можно.
Под поим сакање подразбирам сакање поради тоа што е однадвор и поради тоа што е во карактер.1 случај во 50 милиони ти е да видиш некој на прв поглед и да сфатиш подоцна дека тој бил совршен за тебе уште на прв поглед.
Како може некое минливо чувство,занесеност од еден миг да биде љубов?

Не ми се десило тоа одамна. Незнам зашто...сеа обично кога си пешачам гледам во облаци :)

Ми се случило да ми застане погледот на некој тип дур се шетам, па дури и дискретно да го зазјапам, да си помислам колку е „добар” и слично (дамнешни времиња беа тоа :)). Но да си правам филмови во глава за тоа како тој би бил совршен за мене-не. Будалесто ми е да помислувам на такви работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom