Муслимански семејства бараат џамија во Аеродром

ja ke ti doniram 2-3 litra ;)

аа да има да биде аус џамија аус че биде че ја палим со бензин со бензин че ја палим!

Од мене имате 5 литри гратис :)
ps: кај мене ќе дојдете малку да попрскаме (мислам од другата страна на Вардар) ?

Ќе ми извините што сум толку директен ама тоа треба се да се запали од прва до последна, една да не остане во Македонија... ај иншалах Алах е голем ваљда ќе го видиме и тој ден, крајот на најголемото зло што го задесило човештвото.

Ќе ми извините што сум толку директен ама тоа треба се да се запиле од прва до последна, една да не остане во Македонија... ај иншалах Алах е голем ваљда ќе го видиме и тој ден, крајот на најголемото зло што го задесило човештвото.
amin

Од мене само предлог да нема залудно потрошени бајти на темава.
Многу подобро би било да се дискутира зошто ЗА, или зошто ПРОТИВ таквата идеја на муслиманските семејства.

Не сум изненаден тоа што тие бараат џамија, туку ме интересира колку политички зачини има во манџава.

Фаљиминдерит шум!

Градоначалникот на Аеродром, Ивица Коневски, излегол со аргумент дека 99 отсто од населението во Горно Лисиче е православно и нема мнозинство за изградба на џамија.

Па вака се стигна до оваа бројка , недозволувајќи изградба на џамија , донесувајќи луѓе од Пехчево во Скопје.

Иначе во 1953та , 80% од населението беше православно , другите 20% муслимани.

50 години подоцна , во 2002ра имаме 93% православни.

Кога веќе имаме околу 1200 муслимани во Горно Лисиче , мислам дека они заслужуваат џамија, особено што во нивна близина нема, и не можат да патуваат со километри секој ден.

На пример во Сарај се изгради нова црква за 578 македонци.

Дупло помалку ги имало , добиле црква.
Овие дупло повеќе , а не можат.

Па вака се стигна до оваа бројка , недозволувајќи изградба на џамија , донесувајќи луѓе од Пехчево во Скопје.

Во 2002ра имаме 93% православни.

Кога веќе имаме околу 1200 муслимани во Горно Лисиче , мислам дека они заслужуваат џамија, особено што во нивна близина нема, и не можат да патуваат со километри секој ден.

Ебем му матер неправда, а Дарди?

Излезете сеа на протест со тоа паролите за исламот и саудиските знамиња.

Ние вас ќе ви браниме џамија за ееееј 1200 души.

Ма ти се молам. Се кршат основни човекови права.

Срамота.

Ветено...Направено!!!

П.С. Читај ја поракава после една година

Ебем му матер неправда, а Дарди?

Излезете сеа на протест со тоа паролите за исламот и саудиските знамиња.

Ние вас ќе ви браниме џамија за ееееј 1200 души.

Ма ти се молам. Се кршат основни човекови права.

Срамота.

Заборавив да кажам и за Долно Нерези , ист случај.

Во 1953та имаше само 21,7% православни верници , 78,3% муслимани.

И откако дојдоа луѓе од Пехчево , Берово , Битола , Кратово .... целосно се смени сликата на таа населба , во 2002ра имаме 87% православни и 13% муслимани.

И сега овие што дојдоа после земјотресот велат : Аааа не може тука џамија , дивоградба ќе биде , ќе ја срушиме , беровчанецот му вели на скопјанецот.

1200 верници е доволен број за една мала џамија.

И откако дојдоа луѓе од Пехчево , Берово , Битола , Кратово .... целосно се смени сликата на таа населба , во 2002ра имаме 87% православни и 13% муслимани.

И сега овие што дојдоа после земјотресот велат : Аааа не може тука џамија , дивоградба ќе биде , ќе ја срушиме , беровчанецот му вели на скопјанецот.

Тие православни од Нерези и околината за време на втора светска војна им ги спасија животите на сите муслимани од тој крај, не сакаш да знаеш бугарскиот окупатор што планирал за вас ама нема везе знаеме колку сте благодарни и колку ги почитувате соседите. Не му вика пехчевецот на скопјанецот туку македонецот на албанецот (дојденец) башка има џамија во близина. Во Сарај живеат околу 1500 македонци а не 578 како што напиша ти. Шансите во Аеродром (Горно Лисиче) да се направи џамија се еднакви на шансите човек да најде нормална и достоинствена работа во државава.

Во близина на Долно Нерези имате џамија.

Не се бунете за таму.

Дивоградба е, исто како и во Белица Струшко каде за две фамилии се крена џамија, и кога градоначалникот на Струга викаше дека Алах им дал дозвола за градба.

Па што ако се дојдени од внатрешноста.

Кога сте вие во мал процент, веднаш како кучиња ржете, и барате некоја неправда.

Нема батка тоа ти е, живееш во Македонија, и ќе поштуеш македонски закони.

Ако не ви се допаѓа, пут под ноге, ене кај се Косово и Албанија.

50 години подоцна , во 2002ра имаме 93% православни.

ПРОЦЕНТУАЛНО
1200 во Аеродром ( ~ 98.000) =1,22 %
578 во Сарај (~30.000) = 1,93 %

На темава...зошто воопшто било која верска заедница да градат верски објекти, се враќаме во некоја мината фаза на развој?

ПРОЦЕНТУАЛНО
1200 во Аеродром ( ~ 98.000) =1,22 %
578 во Сарај (~30.000) = 1,93 %

На темава...зошто воопшто било која верска заедница да градат верски објекти, се враќаме во некоја мината фаза на развој?

За нив тоа е покажување на сила и моќ, обележување на својата територија.

Каде стапнал муслиман, таа е муслиманска земја. Тоа ги учат во џамии и им го перат мозокот.

Нема да може да се раат ако не напраат џамија и ја обележат територијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom