Разликата во години

• Креатор на темата Креатор на темата sweet chick
  • Време на започнување Време на започнување
Ja mislam deka nema vrska bar do 5,6 god razlika, ali neznam mozda moze i poise. A sto mislite na pr. 14,15 godini (zenskoto) i 18,19 (maskoto)??? Moze ova da opstane?

Mислам дека е битна пропорцијата на годините, ко што кажа некој претходно... Меѓутоа сепак тврдам дека не е толку битна разликата, колку што е битна љубовта, довербата и сите останати работи коишто се потребни за да успее една врска.

ти треба самата да си знаеш дали е добро за тебе или не .. мислам дека никој неможе да ти помогне подобро отколку самата да размислиш и да сватиш дали сакаш и дали е тоа добро за тебе ... :toe:

podobro e da se odi so decko sto e postar od tebe barem 2-3godini zasto neli maskite podocna sozrevaat i taka ce ima edna usoglasenost pomegju niv dvajca...
a za 6 godini razlika pa moze da uspee vrskata zasto da ne, imam edna drugarka koja so decko i odi 3 godini a toj e postar od nea skoro 6 godini taka da mislam deka nema da ima nekoi problemi...
no sepak drugo e ako e taa 13 a toj 20 godini e togas valjda nema da uspee, taa e mala a toj poiskusen i imaat arzlicni pogledi vo se, a koga razlikata ke e na postari godini togas ima poveke sansi...

Ja kako iskusna naova pole mozam da kazam deka so e pogolema razlikata vo godini toa e pointeresno. E sea ne me svakajte pogresno, ne da se razlika 100 god. Najstariot decko od mene e 10 god postar, najmaliot 2, pa sega vie videte zasto :love2:

BABY_17 напиша:
Ja kako iskusna naova pole mozam da kazam deka so e pogolema razlikata vo godini toa e pointeresno. E sea ne me svakajte pogresno, ne da se razlika 100 god. Najstariot decko od mene e 10 god postar, najmaliot 2, pa sega vie videte zasto :love2:

Во животот, а и во љубовта не е најбитно типот да биде постар...што ако е постар ако ги немате основните работи кои се потребни за една успешна врска...

BABY_17 напиша:

Зашто?:toe:
Што е тоа што ти го пружил 27 годишниот а не 19 годишниот?:raz:
Што е тоа поинтересно?
Ај ти вака како искусна на тоа поле,објасни ми!:smir:

Ме мрзеше да читам сите постови до крај(сори), ама само да кажам дека многу врска нема тоа со годините, до одредена граница, 27 годишен со 17 годишна тоа е веќе болно и педофилија, не се филмај мала си уште. Сепак на крајот на краиштата битно е колку е изградена самата личност а со тоа годините благе везе си немаат. Сум сретнал помлади девојки со далеку повозрасни размислувања од повеќето мои врснички(мада 21 не е репер) и некои постари што ги знам. Битно е двете личности да си се најдат на исто ментално ниво, или барем приближно исто за да може едната да и помогне на другата да ја достигне. А со тоа „љубовта ке преброди се„ не ме смеј, љубов на прв поглед нема да те стрефи, љубовта доаѓа отпосле, и доколку не се најдете на иста бранова должина во почетокот, тешко дека ке стигнете до права меѓусебна љубов.

Moze da idam do 10 u plus i minus, zavisi od licnosta, ali kakvi ima mali sega, bi odel i vo zatvor ako treba :zlo: :back: :salut:

16 под мене и 10 над мене. Тоа дека не сум педофил. А ни бабоебац.

Али има и некои под таа граница кои би ги бапнал, очи да им се изгрвалат.

Garfield напиша:
16 под мене и 10 над мене. Тоа дека не сум педофил. А ни бабоебац.

Али има и некои под таа граница кои би ги бапнал, очи да им се изгрвалат.
Не дека си педофил, ама закон те гони, тоа е доволно.

Неколку години + или - е во ред... зависи и од возраста секако :)
Сепак се случува да бидеме некогаш пофлексибилни... и не во секоја ситуација сме во состојба да се држиме до некои непишани правила... или пишани закони :pos:
Кај мене екстремните вредности се +8 и -5 засега...
Сепак да не забегуваме премногу, пожелно е.. :)

godinite ne se bitni lubovta e,dobro sega da ne se pretera on 80 ona 20 mislam nelici na nisto

iskreno za lubov godinite ne se vazni megutoa ne mi e jasno kako nekoj od dvaeset i kusur godini moze da bide so nekoj od 70-80 godini

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom