Златен Глобус 2013

Слабо зошто нема со што да не привлече нас неамериканците, освен глумата на Деј Луис за која не ти треба добра снимка.

Линколн што вика Ио ти е типичен оскаровски филм.
Јенкиве ќе се попалат по него оскарот оди кај него 90%, стварно чудо треба некој друг да земе. А и Деј Луис скоро па сигурно ќе земе за најдобар актер

Тоа е нормално, како Трето полувреме. И да направиме добар филм на пример за Никола Карев или било што од типот на Тврдокорни, супер ќе помине нели? Колку што знам Линколн е еден од нивните најомилени ликови така да овој пат Спилберг одигра „на сигурно“.

Инаку јас истиот став го имав и зa The King's Speach. И тој филм беше добар, Колин Фирт беше одличен, и што? Но редот беше да им дадат нешто на британците, а во одбрана на филмот, тоа беше доста слаба филмска година, очајна конкуренција беше. Навивав за лебедот тогаш ама ништо.

Овој пат Линколн ќе има многу посилна конкуренција со Les Miserables, Life of Pi, The Hobbit итн... навистина добри филмови има оваа година.

Моја реакција кога филм добива оскар поради тоа што е наменет за Американците без разлика дали е добар :
S3VpN.gif

Го немам гледано Линколн ама глупо ми е некој филм да добие оскар поради тоа што им се допаднал на нација која што се има смеено (#3 по број на смеење на филм во историја) на Хенговер. Факинг Хенговер. Тексашки Масакар со моторна пила е посмешен од Хенговер.
Или пак филмовите на Марвел. Не дека сите им се лоши филмови али еве Авенџерс на пр. го оверрејтнаа максимално.Не дека Авенџерс беше лош филм ама далеку од тоа да е филм за 9ка.
Сега гледам Капт.УСА има 6.8 на ИМДб а филмот е невидено :гомце: . The Room е едно 5-6 пати подобар од Капт. УСА
--- надополнето: 3 јануари 2013 во 17:19 ---
Инаку јас истиот став го имав и зa The King's Speach.
Speech * :)

Grammar Nazi...
Не е ништо глупо, ние мора да сфатиме дека Оскарите се нивна манифестација, како што Златна Буба Мара е наша. Тие не му се ништо должни на светот, си бираат нивни филмови и вклучуваат по нешто од светска кинематографија ако го сметаат за добро. Филмовите си работат на емоции, во случајов ваков филм не може кај нас да ги разбуди истите емоции што ќе ги разбуди кај гласачкото тело, така да тоа е тоа...

Сепак, драмата не губи многу ако ја изгледаш дома, баш како што си цитирал за Shakespeare in Love. Линколн е исто така филм кој минимално ќе изгуби ако го изгледаш дома, само на Псајд му е потребен помал екран :)
Можда не губи, ама ако се гледа на квалитетна снимка, не на кино рип.
A Psyside можеби најдобро да почне да ги гледа филмовите на телефон ;)

ми изгледа како да се обидуваат too hard.
Подобро ќе беше друг партнер да имаше Тина Феј :cautious:

Ќе има ли негде вечер пренос од доделувањево на наградиве? Ако нема нема да се на одмет некои добри стримови. :) Гледам на E! (Entertainment) пишува во прогмата Live from the Red carpet ќе има некој пренос али да не биде само дочекот и додека влезат. Ако најде некој добри стримови нека сподели. :)

Ќе има ли негде вечер пренос од доделувањево на наградиве? Ако нема нема да се на одмет некои добри стримови. :) Гледам на E! (Entertainment) пишува во прогмата Live from the Red carpet ќе има некој пренос али да не биде само дочекот и додека влезат. Ако најде некој добри стримови нека сподели. :)
Недела према понеделник се глобусиве во 02:00, на HBO ќе има.

Недела према понеделник се глобусиве во 02:00, на HBO ќе има.
На оваа E! (Entertainment) пишува дека вечер е доделувањето затоа сум грешка. Инаку фала на инфо иако немам HBO ќе се бара стрим. :)

Пошто не ми се сите филмови изгледани, има уште 3-4 кои ми фалат, а наградите се вечерва, така да еве ми ги фаворитите за Златни Глобуси 2013!

Најдобра драма филм: Django Unchained
Најдобар комедија/мјузикл: (јас би сакал Les Miserables, но бидејќи уште не ми е гледан ете како втор фаворит го ставам Moonrise Kingdom)
Најдобар актер драма филм: Даниел Деј-Луис (Lincoln)
Најдобра актерка драма филм: Џесика Честејн (Zero Dark Thirty) или Марион Котиљард (Rust and Bone)
Најдобар актер комедија/мјузикл: Бредли Купер (Silver Linings)
Најдобра актерка комедија/мјузикл: Џенифер Лоренс (Silver Linings)
Најдобар спореден актер: Кристоф Волц (Django Unchained)
Најдобра споредна актерка: Ен Хетавеј (Les Miserables) / Сели Филд (Lincoln)
Најдобра режија: Квентин Тарантино (Django Unchained)
Најдобро сценарио: Квентин Тарантино (Django Unchained)
Најдобар саундтрак: Дарио Марианели (Anna Karenina)
Најдобра песна: Skyfall, Adele (Skyfall)
Најдобар анимиран филм: Frankenweenie
Најдобар странски филм: Rust and Bone (France)

Најдобра драмска серија: Homeland
Најдобра хумористична серија: Girls/Modern Family
Најдобар актер во драмска серија: Брајан Кренстон (Breaking Bad)
Најдобра актерка во драмска серија: Клер Денс (Homeland)
Најдобар актер во хум. серија: Џим Парсонс (The Big Bang Theory)
Најдобра актерка во хум. серија: Ејми Поилер (Parks and Recreation)
Најдобар актер во мини серија: Бенедикт Кумбербач (Sherlock)
Најдобра актерка во мини серија: Џесика Ланг (American Horror Story)
Најдобар спореден актер во серија: Минди Патинкин (Homeland)
Најдобра споредна актерка во серија: Меги Смит (Downton Abbey)
Најдобра мини серија/тв филм: The Hour

Кој е на Тотал тв или Mакс тв и го има пакетот канали на HBO ,вечерва нека гледа Златен Глобус 2013 ;)

На Е! ќе го даваат ова, или да барам стрим од NBC?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom