Да да.. точно.... знам за тоа.. мислам.. па баш ова другарчево „шо ме воведе“ во стриповите за Бетмен, он не е баш нешто задоволен, затоа што он го сака стрип моментот на Бетмен.. што велиш - the worlds greatest detective... а и не би ме чудело па и да напраат такво нешто, со оглед да цртаниве што ги извадија од стриповите Year One и првиот дел од Batman - The Dark Knight Returns (на 29 јануари излегува вториот дел) баш го навраќаат тој стил на Бетмен.. Али ко што ти реков претходно.. само да не се надоврзат за причава од Нолан, и да не го укакаат како што претходно направи Џоел Шумахер...
А ова што велиш за шаблонот по Марвел, и тоа е доста веројатно.. си најде Холивуд неисцрпен бунар од сценарија во Стриповиве...
Иначе, коа веќе темава е Man of Steel... Баш ме интересира како би ги споиле Justice League of America (ако ги напраат), со оглед да поише од очигледно е дека новиов филм за Супермен, ќе ја следи шемата за длабока и суптилна приказна, како онаа Нолановата за Бетмен... Некако ваквиот приод кон приказната не ми влага во шемата за JLA, ако нели, целта им е да се оди по шаблонот на Марвел...