- Член од
- 5 ноември 2012
- Мислења
- 2.913
- Поени од реакции
- 6.490
...Не бе ние стратегијата за извоз на некој компании за курово здравје ја правевме,затоа ефектот од тие стратегии беше поголем извоз и релативно побрз пробив на странските пазар. ...
По релано работа од стратегијата на хартија да ја спроведеше на дело здравје. И ти најде правење стратегии да рамниш со извоз на шлепер лубеници ај иди легни си нема што повеќе да разговарам со тебе. Само едена пратка извоз што ќе ја пратевме во странство парично вредеше колку на Луки Јуниор 15 години да извезува лубеници и сливи како суровини.
Ако ставаш толку акцент на теоријата и стратегија на хартија, далеку си ти батка од реален бизнис. Во државата има колку сакаш изработено стратегии за извоз , или за развој или незнам што, ама реалноста јако розова ни е

...Преку таквото ми е од полуписмени експерти што речиси ништо не направиле во живот а делат совети на други...
Ги знам бе Лавче јас и двете страни.
И далеку од тоа да ја оспорувам твојата работа. Сум правел јас и анализи на терен и стратегии за настап, ми правеле планови и солидни економисти и се согласувам дека се неопходни за добро завршена работа.
Ама гледаш, сум реализирал и извоз. Реален. Тоа што е цел на сите претходни активности. И јас ќе ти кажам дека твојот став дека е лесно стратегијата од хартија да ја спроведеш е далеку од вистината.
И тогаш ке видиш дека целата таа хартија што ја имаш е само како правец во движењето....а патот малце со кривини

Акцентот на целата работа е после. И јас ке ти кажам од искуство дека не постои план на хартија кој 100% е спроведлив и однапред предвидлив во пракса. Или барем јас не знам.
100 стратегии да имаш кога ке ти се јави проблем ад хок, го решаваш вон сите планови.