Женска психологија - ајде да ја разоткриеме!:)

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
eeej poleka

Dalibor напиша:
ako se sami maskite nemora da zanaci deka dosle sami i deka sakaat samo da se zurkaat i deka nejke nikoj da gi zamara pa zatoa nekogas povelete pa prijdete vie prvi a ne samo maskite da se smaraat ok zlobnica
a i uste nesto
moze tie si imaat devojki pa dosle sami da smuvaat nesto ok
8)
Секогаш наш и сакан Далиборе, еве си зиам право и у име на Злобница да кажам - фаќај зид на првата следна журка :D :D :D

eeej poleka

Aceva напиша:
Dalibor напиша:
ako se sami maskite nemora da zanaci deka dosle sami i deka sakaat samo da se zurkaat i deka nejke nikoj da gi zamara pa zatoa nekogas povelete pa prijdete vie prvi a ne samo maskite da se smaraat ok zlobnica
a i uste nesto
8)
Секогаш наш и сакан Далиборе, еве си зиам право и у име на Злобница да кажам - фаќај зид на првата следна журка :D :D :D
И држи дупе уза зид :) :)
Батка, ако одам сам на журка за да смувам нешто, сигурно нема да седам и да чекам некоја да се охрабри. Свака част на девојката ако ми пријде прва, ама не мислам да се изначекам ....

eeej poleka

Dalibor напиша:
a i uste nesto
8)
ako dosle da smuvaat nesto, togas valjda ke imaa hrabrost da prijdat na devojka taka?, a ako cekaat taka nekoja da im prijde najgolemi se sansite da si se zurkaat taka megusebno u masko drustvo samo, kaj nas devojka retko prioga:)plus toa e i sharmot na celata igra da deckoto se oseka kako lovec a devojkata kako lovena:)
tenk ju aceva, totaly agree with you:)

Eve ja psihologijata - sekoja zena na vozrast do kaj 28 god. saka da proba sto povekje kura za da pokaze kako e ona toa liberalna, i posle ke se smiri...

mladic напиша:
Eve ja psihologijata - sekoja zena na vozrast do kaj 28 god. saka da proba sto povekje kura za da pokaze kako e ona toa liberalna, i posle ke se smiri...

Зошто баш до 28? мислиш дека не може да биде "либерална" цел живот?

Сеа ми текна на еден наслов од некоја песна (мислам дека е тешка пољопривреда, али ја користам дека се вклопува во содржината) која носи наслов "Неке птице никад не полете", а некои богами умираат пеејќи. Него да не се одалечувам од темата, зборот ми беше дека суштината на човештвото е да остава поколенија.

п.с. остани џубре до краја

mladic напиша:
Јас па мислам дека напротив, после 30-35 се "пуштаат" во промет, па така до кај 45 стануваат вистинска "Википедија"! :)

Мистичен напиша:
Јас па мислам дека напротив, после 30-35 се "пуштаат" во промет, па така до кај 45 стануваат вистинска "Википедија"! :)

Далеку сум од таа возраст, ама и јас мислам така :lol: :lol: :P

Temata e obid da se generalizira za neshto, koe vo princip e tesko da se generalizira. Ima zeni i zeni, isto ko shto ima mazi i mazi. Nekoj generalen vpecatok moze da se dobie, no i za edna takva generalna slika mnogu lesno e da se najde individua koja ke bide OFF kompletno. Postojat nekolku varijatni zoshto e toa onaka kako shto MIsticen go percipira.
a) mazi koi izlegle sami izgledaat ko da imaat edna cel = da najdat zeni/mazi so koj ke ja zavrsat ako ne vecerta mozebi narednata
b) Tolku se osameni, nesigurni u sebe, da si trebaat eden na drug za podrska (ova se potiknuva posebno ko ke gi vidish kako zjapaat, si mavaat lakti i na lice im se gleda ona "vidi ja ovaa per").
c)Dosle zaedno, se sobrale konecno bez zeni, sakaat da se sami, da se zurkaat sami i ocigledno ignoriraat sve okolu niv i masko i zensko.

Anywayz, u princip ako mi fati oko, so Sv. Petar ako saka neka stoi, I'll give it a shot.

A za zenite, a) i samo a) voopsto ne se teski da se razberat, samo treba malku empatija.
Zoshto se materijalisti vo posledno vreme- ne go barajte odgovorot samo vo zenite, pobarajte go vo opstestvoto. Ne se samo zenite materijalisti, materijalisti se i decata, materijalisti se i mazite. Posto zenite se materijalisti i sakaat mazi so dobra kola i dobar mobilen, a mazite ne se materijalisti, iako leb i ajvar ke jadat ama ke go kupat noviot model na nokia? Toa samo od zenata shto gi prisiluva? ne bi taka jas.
Opstestvoto e vo ekonomski propast, vrednostite se gubat, vekje obrazovanie, pozicija, znaenje, umeenje ne se ceni nitu naplakja, se cenat nekoi drugi vrednosti. I sea, mama doma nema pari na deteto da mu priusti da otide do ohrid , do sapka, ili do grcka ko shto samo edna decenija predhodno mozea, i se shto moze da priusti e da go pusti deteto da izleze navecer i da se napie edna pijacka, ako i toa. Devojceto pocnuva da se gleda so deckovci, mama od iskustvo naucila deka prikaskata za slamena koliba i ljubov ne e bash tolku rozeva. I sto go uci deteto? Sigurno ne ko na vremeto, Gledaj sine nekoj ucen, posto ucen denes ne podrazbira i stabilna idnina. Naprotiv mu veli, gledaj sine da najdesh nekoj so ima, da ne se macish ko mene... ili gresam?
Isto e sigurna sum i na drugata strana, samo shto seuste sme vo patrijalhalen mentalitet, pa mazot e neli toj koj treba da zaraboti , iako sigurna sum deka dete na nekoj bogatash nema bas da bide nauceno da bara devojce cii roditeli imaat licen mesecen dohod od 3000 denari, i devojceto ocigledno nema bash nekoja svetla idnina (komentar: So ti treba ona sinko, cel zivot na grb ke ja nosis? Ili ne gledash deka nemoze da otide so tebe na odmor? Ti ke i plakjas? Najdi si nekoja koja e na isti branovi [citaj materijalni] frekvencii).
Ili mozebi vie mazite ne gledate po devojcinjata so dobri minici, jaki frizuri, dobra garderoba, i zelba za provod (koi zavisat isklucivo od pari)?
Ajde malku da bideme po realni i po vooclivi.

pozdrav

Livy за жените како субјекти

"Woman is a violent and uncontrolled animal, and it is useless to let go the reins and then expect her not to kick over the traces. You must keep her on a tight rein ..... Women want total freedom or rather - to call things by their names - total licence. If you allow them to achieve complete equality with men, do you think they will be easier to live with? Not at all. Once they have achieved equality, they will be your masters..."

Cato the Elder 234-149 B.C. quoted in Livy’s "History of Rome".

Не се слагам. Од старт.
Тоа не е одлика само на жените, за 90% од луѓето важи дека ако им дадеш прст, ти ја бараат цела рака.

А и кредибилитетот на изворот е многу во прашање. Ако добро се сеќавам, се работи за Марк Порциј Катон - римски сенатор, (т.е. цензор - задолжен за одржување на „честа” на Сенатот), велепознат женомрзец кој му одзел сенаторски статус на сенатор кој си дозволил (!!!) да ја бакне жена си дење, во присуство на ќерката!!!

Башка што и историјата на Ливиј е доста дискутабилна, бидејќи е пишувана со интервенции на тогашната Римска монархија (Октавијан Август).

Hmm...Bog ja stvoril Eva samo za da go nervira Adam...taka da...he he he..se zezam...megutoa ostanuva faktot deka edna od pricinite za postoenjeto na zenite e da gi nerviraat mazite :)

edna od najteshkite i najlesnite psihologii u edna sum probal da diskutiram so mazite u mojata falimija za ova i sme doshle do mnogu odgovori ama nikogash ne sme mozele tochno da ja objasnime zenskata pshihologija zatoa shto e chudna i neobichna nekogash e skromna nekogash alchna ozbilno sum probal ama nishto sum stignal do toa deka sekoja devojka moze da go dobie onasho go saka ama nekad ne e taka
ps mashkata psihologija e opishana u pesnata na vlado janevski NE NE NE TE SAKAM JA TE OBOZAVAM

Женската психологија е исклучиво резултат на машката психологија, или една маалска мудрост што би рекла "ако не се заебаш сам, не може никој да те заебе", па така и за жените.

Секоја жена не може да се однесува исто со секој маж. Знае до каде може да си ги пружи нозете на чергата.

Еве на пример (без навреда, чисто добронамерно), јас да сум пичка во никој случај не би се заебаал со Никола, ама за разлика од него - dajdo би го ошурил бе брат! :-)

Zeni, psohologija ... ebi gi po triputi po pola saat sekoj den taman do granica da ja poremetish od sex i noze ke ti bacuva. Plus ako ja iznenadish od vreme na vreme so po nekoj romanticen gest kolku da se ponadeva deka e sakana pocituvana si ja resil psihologijata ednas za sekogash.

E jebiga maskite u ova loso vreme u Makedonija imaat samo eden problem
... kako da dojdat do ebenjeto. Golema konkurencija od sponzori a se nema pari. Znaci problemot ne e vo psihologijata tuku vo parite... ili mozebi ne e taka??

Abe ne zaebavajte be momci maskite ne cinat...eve prost primer ke vi dadam kako da se uverite:

Zakacete se na Mirc i pretstavete se kao zensko...za minuta ke vi se zalepat stotina momci... horny... ocajni... posle nekolku minuti mi nudele i brak... koli... iskacanja...neverojatno jebozoven pristap . Da bev zensko ne da ke legnev so takvi nego ke legnev u Butel dobrovolno i ke se samozakopav.

Ako ne veruvate probajte.

I posle takov mashki pristap, zenskite ne mozat da najdat KVALITET i normalno e deka ke se svrtat na tradicionalnite vrednosti od tipot dobra kola, viski na masa itd.
I ne e tacno deka ne pali toa da si viden so ubava devojka , automatski si meren so poinakvi kriteriumi...ne za drugo zenite se zavidlivi po priroda edna na druga ... i saka da i navleze vo teritorija na drugata macka.

Duri i postavuvanje na vencalen prsten LAZNJAK itekako pali.Ako nisto drugo znaci deka si funkcionalen ... ete toa ti e psihologija na makedonskata zena.

E aj sea koj e kriv ? Ama realno ?

Postojat devojki sepak edno spored mene duri 5 do 10 posto nepresmetani - nepresmetlivi :)
Ama tesko, tesko da se najdat eventualno na internet ili po forumi he he he.

абе факт е дека жените сакаат покрај типци со кеш и мал к.р , и типци без кеш , факт е дека сакаат типци кои се сакани од другите кои знаат да те насмеаат, да искомуницираат со тебе убаво , да бидат онака познати у мера кога се шеташ со нив на секој 100 метри типот да се поздравува со некој, е кога некој тип ќе го има сето тоа и плус да е искрен и да има добро срце , тоа е прав погодок за жените на такви тешко се одолева па и да немаат пари.
пс: Жени дали сум во право???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom