Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
Јас не би сакал да ја користам таа терминологија, бидејќи е навредлива. Муабетот ми е дека ако хомосексуалноста не е избор, туку е дадена од природата, хетеросексуалците не треба да ги осудуваат, туку треба да им помогнат да се интегрираат на некој начин во општеството. Од тој аспект, хомо сексуалните бракови се сосем во ред, како знак дека го напуштивме каменото време.
Ме интересира, ти лично, сметаш дека треба да се дозволат хомо браковите, и ако не, тогаш зото не?
Koлку и да ги пазиме и мазниме речениците, хомосексуалноста е сепак неприродна. И тоа не само што е сексуално неприродна туку и истражувањата покажаа дека кај гејојте број на сихози, депресии, психички нарушувања, обиди за самоубиства и самоубиства се 5 пати поголеми од колку кај нормалните особи. Тоа се факти како што на слеп човек не можеш да му кажеш “А бе супер си бе ти си како нас, оди вози кола...“ или да викнеш човек во инвалидска количка да ти турне колата од сабајле ко ќе не пали или да поиграте фудбал.... така и на гејојте треба да им се речи дека нивната сексуалност - не е нормална и не е природна. Ако бараат помош се знае кој дава помош за лица од посебни категории на било кој начин хендикепирани, болни, немоќни. Си имаат владини и невладини институции и здружение каде постојат начини и процедури таму да побараат помош за своите проблеми.
Јас лично сум против геј брак затоа што брак претставува заедница меѓу маж и жена. Ако се измени тоа, се изменува концепт и институција во која веруваат и ја почитуваат многу повеќе граѓани од колку шо се гејој. Нашите чуства исто би биле погодени ако таква институција се претвори во нешто што не го одобруваме и сакаме. Постојат начини гејојте да си живеат заедно па дури и да си оставаат еден на друг имоти (пошто то му еглавна поента ако му умри љубовнико да му го земи станот и колата) постојат правни начини то да се регулира без потрееба за бела венчаница и песната “Данас мајко жениш свога сина“ Геј популацијата во Македонија е минимална, општеството овде нема да ги прифати ни сега ни за некој век, не велам дека ќе ги убиваат или бесат или линчуваат пошто тој грст на гејој кој испливаа на површината си живеат овде комотно и лагодно и си прават кариери, али то ти е појќе како фрик шоу каде луѓе одат да видат нешто чудно несекојдневно и неприродно а не би живееле со до или блиску до такво чудо. А закон не може на никој да го натера да биди љубезен со комшија геј да ги вика на кафе да одат на излет заедно или на работа да бидеш нешто повеќе тколку службен во односи со геј колега. Значи брак постои во МК кој сака се жени (мажи) кој не - не мора е ако сметаат дека треба да се воведи таков геј брак, процедурата е јасна и прецизна или иницијатива за таков закон поденсува собрание или влада или 10.000 граѓани со потписи, има отворени патишта до таков закон ако мислат дека треба, има начини, или нек им кажат на гејојте во собрание да поднесат таква иницијатива или нека поденсат такво нешто владините гејој или на крај на краиштата нек опнат низ сите градови маси тетратки и пенкала и нек соберат 10.000 потписи за таков закон. Не знам шо уште чекаат??