Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Али ќе прифатиш ако се такви така?
епа ондак ако немаат врска професиите со педерлукот шо ги спомна тогаш??? сам си контрадикторен...
истите аргументи кои се против полигамија и инцестот....па нека легализираат и тоа...шо има везе.... И дрога нека реализираат.... и тоа е личен избор на возрасна особа....
Ја ти кажав дека е срамота да се срамиш од син ти само дека е педер.

Ти реков и дека е уште поидиотски да не можеш толку да погледнеш во суштината на нечиј живот, па да се срамиш ради неговиот педерлук и ако е гениј-педер.

Си викам, дечково е кутар, пошто ќе се откажува од свое дете ради срам од средината, а после ми станува јасно дека си недоквакан, пошто очигледно немаш никаква претстава како изгледа да си родител, па можеш лесно да пишеш вакво нешто.
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 02:29 ---
Дискриминира кој кого стигне и кај стигне, секој се поставува како подобар посупериорен.
Демек моето е ок затоа што јас тоа го застапувам и барам.Другиве се дегенерици кој ги ебе нив.
Ја прочита цела тема и муабетите за инцест,зоо, итн итн итн ?
Значи, накурчен си дека на темава нема почит меѓу членовите?

Ја па мислев дека имаш нешто да кажеш у контекст. Ти само си се курчел околу процесот...

Значи ја само со Вуди го дрвам...

Ај, довољно.

Н
Ја ти кажав дека е срамота да се срамиш од син ти само дека е педер.

Ти реков и дека е уште поидиотски да не можеш толку да погледнеш во суштината на нечиј живот, па да се срамиш ради неговиот педерлук и ако е гениј-педер.

Си викам, дечково е кутар, пошто ќе се откажува од свое дете ради срам од средината, а после ми станува јасно дека си недоквакан, пошто очигледно немаш никаква претстава како изгледа да си родител, па можеш лесно да пишеш вакво нешто.
--- надополнето: 6 ноември 2012 во 02:29 ---

Значи, накурчен си дека на темава нема почит меѓу членовите?

Ја па мислев дека имаш нешто да кажеш у контекст. Ти само си се курчел околу процесот...

Значи ја само со Вуди го дрвам...

Ај, довољно.
нема почит никој кон никого,хетеро дискриминира хомо,хомо се идентификува и израмнува со хетеро, дискриминираат останати сексуални ориентации додека својата ја наметнуваат, и на сето тоа стави некој како Ставрогин ќе почне со општо прифатени критериуми на ПОВЕЌЕТО ,да брани права на МАЛЦИНСТВОТО. И ќе видиш до каде иде работава , на тоа додај и еден педер кој цело време ЈАС ЈАС ЈАС , и една модераторка leandra Што им пука сеир на сите :pos: Стај го и добро познат во целата дискусија, и добиваш трипер комбинација. :pos:

Абе вие спиете или?
Ставрогин и Vody си добија поенчиња. Vody прво навредува, а потоа пријавува, интересно.
Добро познат на границата си се држел, немој после јас да сум ти крива за бан.

Уште еден аргумент во полза на dobro poznat :

Во Данска се бара декриминализација на инцестот

Извор: Алфа ТВ

Уште еден аргумент во полза на dobro poznat :

Во Данска се бара декриминализација на инцестот

Извор: Алфа ТВ

Јас мислам жените се криви за ова, они почнаа со барање некакви права... Не, не, црнците се криви... Не, не.... Хммм.....

Брак заедница на двајца бла бла...
Идеш во матично и добиваш венчаница. (правен документ)
Во кои се случаи ви е побарана венчаницата како документ???
Дали венчаницата ви е побарана околу некоја потреба поврзана со партнерот или само во случаи поврзани со децата?
Мене за овие 11 г. брак, венчаницата ми ја барале во:
1. Матично кога ги пријавував децата кога се родија.
2. Во социјално кога ги пријавував за сини картони.
3. Во училиште кога се запиша ќерката.
4, Во банка кога им отварав штедни книшки.
За било што поврзано само лично со мене или за сопругата сум немал потреба од тој документ.За се поврзано само со мене доволна ми била личната карта, пасошот или возачката.
Остварувањето на МАТЕРИЈАЛНИТЕ права повикувајќи се овој документ, во случај на развод или смрт на еден од партнерите... не е АРГУМЕНТ за да стапиш во брак и да го имаш тој документ.
Кое нематеријално право го овозможува овој документ?
Грижата и љубовта на партнерите еден за друг, грижата за семејството, децата, домот, ако не доаѓаат од срце имај колку сакаш венчаници нема да ги има и е потполно џабе тоа парче хартија.
Според постоечките закони во Македонија на никој не му е одземено правото да сака, да живее со некого, да дели добри и лоши моменти во животот. Кои права им се одземени на луѓето од ЛГБТ “заедницата“. Ова, заедница, исто ми е дискутабилно. Која заедница??? Групрани се луѓево во посебна комуна па се изолирани од останатиот свет и не им се дава пристап до работа, дружење... или...???

Бидејќи се нели најнормални, природни и освен по изборот на сексуален парнер не се разликуваат од останатите ЗОШТО бараат посебен третман и “специјални“ права???
За остварување на некое право, не е битна нели бројката на тие што го бараат тоа право, туку најбитно е дали е ЛЕГИТИМНО (оправдано) тоа барање.ЛГБТ заедницава сеуште нели не го побарала тоа “право“ но овде нели тоа дискутираме за во случај кога ќе го побара.
Може ли некој да ми наведе легитимен ,не поврзан со материјално добро, аргумент зошто на двајца хомосексуалци им е потребен документот венчаница???

Ццц, да ејакулира врз градите од мајка му, да оплоди ќерка ... :confused: .
..ама и ваков секс, и вакви бракови "либералните" по дифолт ќе поддржат. Секс е секс, брак е брак, полнолетни се, ништо никому не сториле. Исти full mariage equality здруженија ги поддржуваат.

Да ејакулира врз градите од мајка си, да ја оплоди сестра си, татко да дефлорира ќерка и за некоја година да ја земе за жена па нивното девојче можеби со тетинот :confused: .Дегенерици.
..ама и ваков секс, и вакви бракови "либералните" форумџии по дифолт ќе поддржат. Нели напредни се, брак е брак, полнолетни се, ништо никому не сториле. Како и хомосексуалците, исти full mariage equality здруженија ги поддржуваат.
Омилен им е "српски филм".

Јас мислам дека најсилна причина за орагунтански реакции протов хомосексуалците и нивните бракови е погрешната идеја дека хомосексуалноста е свесен избор.

Во природата има една работа која се вика ПРИРОДНА СЕЛЕКЦИЈА
И во таа природата ги има скоро сите наведени АНОМАЛИИ, но таа СЕЛЕКЦИЈА ги доведува работите во ред (ги маргинализира)
Е сега ние (свесни битија) ко божем имаме право да се мешаме во таа природа и измислуваме топла вода. ДА, сме го измислиле бракот кој е социолошки момент, воопшто не е природен, но влече корени од природноста-моногамијата.
Така да Другари и Другарки (ко Тито на времето), како што природата не им дозволува на АНОМАЛИИТЕ да се зголемат, едноставно ги уништува, да не и се мешаме многу на многу на природата и да ја послушаме што ни кажува

Јас мислам дека најсилна причина за орагунтански реакции протов хомосексуалците и нивните бракови е погрешната идеја дека хомосексуалноста е свесен избор.
Ако не е избор, тогаш е природен хендикеп, значи без желба и воља роден да животот го помине во сношаји со истополов партнер. Јас би ги ставил во категорија на лица со посебни потреби или лица со хендикеп, затоа што една од психо физичките функции им е недвор од нормалното. Значи можеби да се побараат посебни права и закони на оваа категорија на луѓе прку хуманитарни или здравствени организации. Нели на инвалидите им се направени рампи и места за паркирање, на шеќерашите им се дава инсулин бесплатно, на заостанатите школи за нивни потреби и сфаќања така да би можеле некако и гејојте да ги сместиме и им овозможиме геј заедници (но не би одел и на посвојувања) во рамки и под покровителство на министерство за здравство... или црвен крст... или некое од здруженијата кое се грижи за такви категории.

Ако не е избор, тогаш е природен хендикеп, значи без желба и воља роден да животот го помине во сношаји со истополов партнер.

Јас не би сакал да ја користам таа терминологија, бидејќи е навредлива. Муабетот ми е дека ако хомосексуалноста не е избор, туку е дадена од природата, хетеросексуалците не треба да ги осудуваат, туку треба да им помогнат да се интегрираат на некој начин во општеството. Од тој аспект, хомо сексуалните бракови се сосем во ред, како знак дека го напуштивме каменото време.

Ме интересира, ти лично, сметаш дека треба да се дозволат хомо браковите, и ако не, тогаш зото не?

Аха, сега прочитав, сметаш дека треба да се легализира хомосексуалната заедница, но не и посвојувањето.

ОК.

Јас не би сакал да ја користам таа терминологија, бидејќи е навредлива. Муабетот ми е дека ако хомосексуалноста не е избор, туку е дадена од природата, хетеросексуалците не треба да ги осудуваат, туку треба да им помогнат да се интегрираат на некој начин во општеството. Од тој аспект, хомо сексуалните бракови се сосем во ред, како знак дека го напуштивме каменото време.

Ме интересира, ти лично, сметаш дека треба да се дозволат хомо браковите, и ако не, тогаш зото не?

Аха, сега прочитав, сметаш дека треба да се легализира хомосексуалната заедница, но не и посвојувањето.

ОК.
Во кој дел од општеството не се интегрирани хомосексуалците???
Посочи конкретно, според што сме во во камено време?

Во кој дел од општеството не се интегрирани хомосексуалците???
Посочи конкретно, според што сме во во камено време?

Зборуваме за бракот, тоа е темата. Кажи ми една причина, без да го спомнеш ГоспоТ, зошто хомосексуалците не би требале да склучуваат бракови?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom