Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мое лично гледиште.
Дали сметам дека хомосексуалноста е подеднакво нормална ориентација како и хетересексуалноста?
- Не, не можам да го гледам тоа низ призмата на неолиберализам... модерни сфаќања. Не е природно предоредена работа и тоа е евидентно, да не се правиме мутави, без разлика дали ја има или не како појава во природата. Дали се болни или психички пореметени тие лица? Не викам такво нешто, но сепак е некакво биолошко нарушување, исто како изразеното феминистичко однесување. Не велам дека поради тоа тие лица се помалку вредни или треба да се дискриминираат, недај боже нешто повеќе. Само не можам да направам тотална симетрија помеѓу хомо и хетеросексуалноста, небаре е тоа исто, рандом параметар поставен од природата - или си геј или стрејт 50%-50% како што многумина сакаат да го прикажат. И сепак се работи за малцинство.

Дали треба да се дозволат хомо-бракови?
- Немам ништо против. Ако им треба за регулирање имотно-правни и слични односи, не мислам дека на било кој начин би ја засегало или би имало штетни импликации по стрејт популацијата. Јасно е зошто сегашнава влада е изразито против, нивните мерки се исклучиво популистички а се знае какво е мислењето на мнозинството.

Дали се способни да одгледување деца?
- Не знам, ова прашање треба на дополнителни истражувања и анализи да се подложи за да се донесе заклучок во кој не смее да има никакви сомневања. Но...

Дали треба да им се дозволи посвојување деца?
- Не, никако, барем во нашава средина знаеме на што се ќе биде изложено детето од таков брак. И да се перфектни РОДИтели :cautious: хомосексуалците, не смее во никој случај детето да биде жртва без разлика кој е „кривецот“

Znaci, 125 strani i uste nema nitu eden zdrav argument protiv homo-brakovi. Sve shto citam se drvenici iod tipot 'odvratni mi se' ili 'ja nekju'.

Ako nekjesh, ne stapuvaj vo homo-brak. Tolku e ednostavno.
126 страни и сеуште нема ниту еден аргумент за хомо-бракови....

:pos:

p.s. после све што имате изнапишано на темава, ова би ви било најмал проблем. ако пречи, бришете слободно... (y)

126 страни и сеуште нема ниту еден аргумент за хомо-бракови....
1. Pravo na licen izbor
2. Nediskriminacija po osnova na seksualna orientacija
3. Megjunarodna deklaracija na covekovi prava
4. Sloboda I formalno-pravno, kako sekoe drugo vozrasno chovechko sushtestvo, da go spodelish zhivotot so site podemi I padovi so lichnosta za koja smetash deka e onoj/onaa so kogo vredi da go izhiveesh (brak)

Ajde probaj da relativizirash, ili, nedajboze, da osporish nekoe od 4-ve, pa posle PROBAJ da formulirash svoi OBJEKTIVNI argument kako ovie pogore.

Da nema zabuni: ete ti 4 (cetiri) objektivni argumenti. Tvojata zadaca e (1)da probash (ne morash, posto se objektivno dogovoreni prava od demokratskoto covestvo) da osporish deka ovie prava zavisat od tvojata seksualna orientacija, a posle (2)da probash (morash, ama kje ti bide tesko) da artikulirash OBJEKTIVNI kontraargumenti na moite.

De da vidime sho arslan si, a?

Zhiti sve! I zemjata e ramna, a? Da prifatime?
Јас никаде не прочитав дека земјата е рамна, но прочитав доста статии , психијатриски наоди дека педеризмот не е неприроден и дека го има во природата помеѓу животните, исто како што го има инцестот,полигамијата,зоофилијата,некрофилијата,педофилијата.
Дали овие се помалку природни од педеризмот ?

Дај бе не биди смешен жити се, се обидуваш да споредиш сексуална ориентациа со научно технолошки напредок, као мнозинството порано верувало дека земјата е плоча,денес сите знаеме дека не е така.
Споредуваш сексуалност со интелект, браво бе машко :pos: Уствари сега ти сакаш да кажеш - педерите ќе го возвишат и просветлат човештвото , а останатите се обидуваат да го држат во темница?
1. Pravo na licen izbor
4. Sloboda I formalno-pravno, kako sekoe drugo vozrasno chovechko sushtestvo, da go spodelish zhivotot so site podemi I padovi so lichnosta za koja smetash deka e onoj/onaa so kogo vredi da go izhiveesh (brak)

Ajde probaj da relativizirash, ili, nedajboze, da osporish nekoe od 4-ve, pa posle PROBAJ da formulirash svoi OBJEKTIVNI argument kako ovie pogore.

Da nema zabuni: ete ti 4 (cetiri) objektivni argumenti. Tvojata zadaca e (1)da probash (ne morash, posto se objektivno dogovoreni prava od demokratskoto covestvo) da osporish deka ovie prava zavisat od tvojata seksualna orientacija, a posle (2)da probash (morash, ama kje ti bide tesko) da artikulirash OBJEKTIVNI kontraargumenti na moite.

1. Секој има право да прави што ска во својот живот, да прифати или одбие одредени убедувања. Но тоа не му дозволува мене да ми наметне негово убедување, размислување како конечно исправно.
2. По сексуална определба никој не смее да биде дисркиминиран, секој има право да се плеска со кого сака, без разлика дали се работи за маж со жена,маж со маж.човек-животно,човек-леш, двајца роднини, неколку души кој што сакаат истовремено да се пердашат, садо мазохисти,пазачи да не набројувам. Сексуална ориентација не е ништо посебно, не е националност,не е религија,не е расна припадност.
Да дескриминираш некој според сексуална ориентација е исто како да го дисриминирам или мразам некого само затоа што повеќе практикува да го јава девојкаму за време на сексот. а се плескаат на кујнска маса.Исто како дескриминираш затоа што некого го палеле дебели девојки а некого слаби девојки. некоја ја палат дечковци со големи, а некоја има плитка материца па си бара некој со мал. Или уште по сликовито да дескриминираш некоја затоа што одбива да користи дидло, а ја пали да ја лиже кучето.
3. ХАХАХАХА Конвенција за човекови права, според неа секој има право да каже мислење без да биде осуден или затворен за кажаното, секој има право на избор, секој има право на имот, да не набројувам но во неа никаде немам прочитано дека стои треба да се дозволи брак на исто полови единки.
4.Кој им брани слободно немам ништо против, и тие ги имаат истите права како и зоофилите,некрофилите,полигамистите,инцестоидите,садо мазо. Погледни Горна точка и на нив не им се исполнуваат правата со таа конвенција, уствари сите се повикуваат на таа конвенција ама некако тешко дека се практикува.
Не е закон јеби га, не е точно дефинирана па секој може да си ја толкува како што сака.
Демократско опшество ти е каде што ,ПОВЕЌЕТО РЕШАВААТ ШТО Е ДОБРО ЗА ЗАЕДНИЦАТА И ОПШЕСТВОТО ВО КОЕ ШТО ЖИВЕАТ, или сите се еднакви и сите имаат исти права, еве како најдемократски начин на одлучување јас предлагам законот да оди на референдум, нека реши демократијата, дали сите овие погоре спомнати сексуални определби се еднакви.

Јас никаде не прочитав дека земјата е рамна, но прочитав доста статии , психијатриски наоди дека педеризмот не е неприроден и дека го има во природата помеѓу животните, исто како што го има инцестот,полигамијата,зоофилијата,некрофилијата,педофилијата.
Дали овие се помалку природни од педеризмот ?

Дај бе не биди смешен жити се, се обидуваш да споредиш сексуална ориентациа со научно технолошки напредок, као мнозинството порано верувало дека земјата е плоча,денес сите знаеме дека не е така.
Споредуваш сексуалност со интелект, браво бе машко :pos: Уствари сега ти сакаш да кажеш - педерите ќе го возвишат и просветлат човештвото , а останатите се обидуваат да го држат во темница?

Абе каде си ти?

Гледам и во потпис си ме ставил.

браво, браво...

1. Pravo na licen izbor

Па според овие аргументи ти си и за ИНцест да се легализира, Полигамијата, Зоофилијата??? ајде арслане
1. инцест, полигамија и зоофилија се право на личен избор..
2. Инцест, полигамија и зоофилија не треба да се дискриминираат....според сексуална дискриминација
3. исто така слобода и формално право со кој сака да се стапи во брак... Можеш со брат ти , сестра ти , мајка ти , татко ти да стапиш во брак, Можеш со повеќе брачни партнери во еднаш, можеш со кокошка, офца , коза....
Зашто педерите се поразлични од овие луѓе?

Каде вели денес мнозинството дека земјата е рамна и хомосексуалноста е ок ?
Nikade. Delot od choveshtvoto so koj jas sakam da se identifikuvam veli deka e topcesta, a deka seksualnata orientacija e intimna rabota.

Nego, nesto se mislam, poshto mi shunjash so ramnava zemja... Ako ziveese vo 9 vek vo shpanija, pa nekako si doznal deka zemjata e trkalezna, kje pisheshe li barem eden grafit niz Madrid ili kje vikashe deka e ramna, posto mnozinstvoto ti e, ko shto razbiram, argumentot zoshto NE traba da I'm se dozvoli brak?

Nikade. Delot od choveshtvoto so koj jas sakam da se identifikuvam veli deka e topcesta, a deka seksualnata orientacija e intimna rabota.

Nego, nesto se mislam, poshto mi shunjash so ramnava zemja... Ako ziveese vo 9 vek vo shpanija, pa nekako si doznal deka zemjata e trkalezna, kje pisheshe li barem eden grafit niz Madrid ili kje vikashe deka e ramna, posto mnozinstvoto ti e, ko shto razbiram, argumentot zoshto NE traba da I'm se dozvoli brak?
те прашав одговори... Зашо да не се Дозволат бракови со Инцест, со повеќе партнери со животни ? шо се овие луѓе поразлични од педерите?

За ова се согласувам потполно, интимните работи треба да останат во кревет а не јавно да се покажуваат на улица и да се парадира со тоа. Се знае што се прави у кревет, а што на улица!

, nesto se mislam, poshto mi shunjash so ramnava zemja... Ako ziveese vo 9 vek vo shpanija, pa nekako si doznal deka zemjata e trkalezna, kje pisheshe li barem eden grafit niz Madrid ili kje vikashe deka e ramna, posto mnozinstvoto ti e, ko shto razbiram, argumentot zoshto NE traba da I'm se dozvoli brak?
Не шуњам ја бе друже, ти сакаш да спинуваш и извртуваш работи. Како можеш да споредиш технолошки напредок со сексуални аномалии што се јавуваат кај луѓето и животните.

Па според овие аргументи ти си и за ИНцест да се легализира, Полигамијата, Зоофилијата??? ајде арслане
1. инцест, полигамија и зоофилија се право на личен избор..
2. Инцест, полигамија и зоофилија не треба да се дискриминираат....според сексуална дискриминација
3. исто така слобода и формално право со кој сака да се стапи во брак... Можеш со брат ти , сестра ти , мајка ти , татко ти да стапиш во брак, Можеш со повеќе брачни партнери во еднаш, можеш со кокошка, офца , коза....
Зашто педерите се поразлични од овие луѓе?
Dvajca vozrasni, formalno-pravno svesni I odgovorni, ODLUCUVAAT da se vpushtat vo seksualni odnosi. (Dali homo-hetero-bi-tri-chetir-iseksualen-kur-me-boli-kakov-ako-taka-im-e-ok-odnos)

Aj sea sporedi go pederoezbejulkot so toa slabo-zabavnite nepotrebno numerirani gluposti pogore.

Абе каде си ти?

Гледам и во потпис си ме ставил.

браво, браво...
ООООООО СИНЕ СТАВРЕ иди бе играј џамлии :pos: УБАВИНО МОЈА МНОЗИНСКА НА ПОВЕЌЕТО
--- надополнето: 5 ноември 2012 во 22:24 ---
Dvajca vozrasni, formalno-pravno svesni I odgovorni, ODLUCUVAAT da se vpushtat vo seksualni odnosi. (Dali homo-hetero-bi-tri-chetir-iseksualen-kur-me-boli-kakov-ako-taka-im-e-ok-odnos)

Aj sea sporedi go pederoezbejulkot so toa slabo-zabavnite nepotrebno numerirani gluposti pogore.
Зошто ограничуваш на двајца ? И дај стварно објасни му на човекот зошто не треба да се третираат исто, според тебе нумерираните глупости.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom