Ромео и Јулија или Тристан и Изолда?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување

Која приказна повеќе ви се допаѓа?

• Ромео и Јулија

Гласови: 59 42,1%
  • Тристан и Изолда

Гласови: 81 57,9%

• Вкупно гласачи
    140
тристан и изолда...прекрасна приказна прочитана во еден миг...многу убава книга која не ме остави рамнодушна после читањето....

Ромео и Јулија.Не знам зошто,кога читам Тристан и Изолда,ми делува дека ликовиве се од село,па така не ми делува романтично:)Не,книгата е феноменална,единствено од неа не сум заспала кога ги читав лектириве за 2.Ама Ромео и Јулија е нешто special.

TRISTAN I IZOLDA za toa sto mi se nekako poavtenticni od Romeo i Julija.... btw ova e narodna prikazna
Stefanos_M напиша:
Тристан и Изолда е веке дежа ву.
Tristan i Izolda poteknuva od pocetokot Sredniot Vek so sto nemoze ba da e deza vu... mene poveke mi izgleda deka romeo i Julija se nesto slicno na tristan i Izolda... btw prikaznata za t&I poteknuva od narodot.. znaci moitivite se tie... podocna od narodnite prikazni nastanale avtorskite dela... znaci T&I e osnovata....

zasto t&I?
moze zatoa sto mi se poromanticni... intelegentni snaodlivi... vistinski vljubeni... R&J nekako mi se poidiotski. ne vikam deka selosi ali dvajcata umrele zatoa sto ne se razbrale kako treba... za razlika od niv Tristan i Izolda sovrseno se razbiraat:pos2: eee vie taka da zakazuvate sostanoci so korki od drvo da ve vidam... ccc ... toa bilo shvaleraj na veliko:)

Romeo veli kolku zeni i da gledam kolku poveke gledam vo niv tolku poveke mislam deka taa za mene e sovrsena,vistinata ja kazuva.Sepak sekspir e nedostizen vo literaturata i najprodavan posle biblijata.

Ромео и Јулија ... Ај лав Шекспир! :)

Тристан и Золда,а Ромео и Јулиа се тука само поради рекламите.
Инаку 22:22.

Тристан и Изолда. Редовно "го плачам" крајот. :nokti:

Navistina ne bi mozela da se odlucam za edna prikazna, zosto i dvete se tolku mnogu posebni. No sepak, Tristan i Izolda ostavija za nijansa pogolem "beleg" na mene!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom