Ролери

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ги и моите, ама не баш, некој што има ROCES MLN ги сликал :)
Малку се возени и имаат еден кастом мејд штраф (јас скинаф еден оригинален при склопување после подмачкување).
RocesMLN.jpg
вакви скрос исти пред 3-4 години ги земав 10900 и се најдобрата ролерка што сум ја возел во мојов живот :) сеа какви препорачувате? ролербладе?

Сезонава уште ја немам асално отворено,лани скиснав на кеј со ролери......треба да се почне,закон работа се:vozbud:

auuu OBOZAVAM da vozam roleri...skoro sekoj den sum na kej...si vozam,slusam muzice...bas se relaksiram so toa:pipi:

дечки, имам еден проблем......
си купив ролери, и то е супер, убај се....амаа немам возено од мојата 11-та година, и барам совет како да се вратам во форма?:S не можам да разберам зш ми е толку страв ко ќе излезам на улица... упм, можит смешно ви изгледат ама стварно така е...... :icon_conf:
А ко ти викав по една ролерка и покрај ограда мислеше се заебавам :pos2:

Сакам да купам ролери па реков да прашам за совет.
Почетник сум па ми требаат некои ОК, но да не се нешто забегано.
Би дал околу 100 евра ама се разбира шо пониско толку подобро.
Мислев Саломон, но гледам они се откажале од ролери пред 2 години.
Друго...?

Сакам да купам ролери па реков да прашам за совет.
Почетник сум па ми требаат некои ОК, но да не се нешто забегано.
Би дал околу 100 евра ама се разбира шо пониско толку подобро.
Мислев Саломон, но гледам они се откажале од ролери пред 2 години.
Друго...?
не верувам. јас купив саломон лани...
инаку лани цело лето на ролерки ... годинава еднаш иииии.... завршив несреќно и трагично..
ама ај... до октомври сега не слагам од ролерки

Rabotite za koj brend se podobar odamna se smenija samo kaj nas ostana toa staroto mislenje deka Salomon Roces i Rollerblade se najdobri. Za Salomon seuste se dobri i se isplati da se kupat no za tie pari ima podobri modeli. Roces i Rollerblade odamna ne raspolagaat so solidni modeli vo odnos na preformansi i kvalitet. Eve vi eden sajt vo bugarija kaj sto kje najdete kakvi sakate roleri (Fitness i Aggressive) i markite sto gi ima se lideri vo industrijata. www.vertigo-skates.com
Ako ima nekoj zainteresiran za nesto povekje da mu objasnam okolu nekoj model ili za poracka neka pise PM ili neka pise tuka.

Хак опет бизнис а :) Еххх уше да имав време да се провозам со вас све ќе беше најбоље. Со среќа на contest у BGD :P

Хак опет бизнис а :) Еххх уше да имав време да се провозам со вас све ќе беше најбоље. Со среќа на contest у BGD :P

Да правев бизнис сега ќе милионер :) Секогаш нудам помош на сите :)
Малце касно го гледам постов али нема врска, не бев јас во Белград имав колоквиуми и тестови на факултет али ќе идеме накај 16 август на натпревар таму 100% па после ќе го спремаме нашиот :)

SNIPER 0===[:>;1446322 напиша:
вакви скрос исти пред 3-4 години ги земав 10900 и се најдобрата ролерка што сум ја возел во мојов живот :) сеа какви препорачувате? ролербладе?

Roces и Rollerblade беа врв во свет до кај... 1999та година :) Salomon не се лоши, имаат добри кондури само имаат лоши тркала и лагери. Малку се преценети за тоа што го нудат, би било по фер кога би ги намалиле малку цените зошто за кратко време ќе треба да опрчите уште едно минимум 50 еура на тркала и лагери.
Сега други фирми кои не се толку прочуени кај нас владеат со овој спорт.
Јас би препорачал Powerslide за фитнес/рекреативно/брзо возење (зависи од моделот)и Phuzion (подфирма на Powerslide) за рекреативно со нивниот иновативен и многу практичен модел - Blade and walk кој е од два дела патика и школка(зглобот со перничиња за удобност и жабица за стегање на зглобот, долниот дел од кондурата односно делот во кој што влегува патиката, стегачи за патиките и шини со тркала), а за агресив USD, Razors, Remz, Deshi, Nimh, Xsjado...
Добрата работа е што повеќето фитнес/рекреативни ролери на овие фирми се прилично евтини а нудат огромен квалитет (нешто што денес ретко се наоѓа кај овој спорт) со високи преформанси.
Лошата работа е што овие ги нема кај нас, а најблиску ги има во Бугарија - Софија. Ако има некој заинтересиран слободно може да ме исконтактира (имам ставено мсн/скајп или па на приватни пораки) и може да се договориме да помогнам да му ги донесам до тука или да го упатам кон продавницата. Имам донесено тука повеќе од 40 пара ролери (агресив и фитнес) и НИКОЈ до сега се нема пожалено.

Salomon не се лоши, имаат добри кондури само имаат лоши тркала и лагери. Малку се преценети за тоа што го нудат, би било по фер кога би ги намалиле малку цените зошто за кратко време ќе треба да опрчите уште едно минимум 50 еура на тркала и лагери.

Баш овој проблем го имам моментално.Купив од Саломон лани ролери,веќе тркалцата ми се партал.Кога прашав во Саломон продавницата,тркалца нови со се лагери испадна околу 3500 денари.
Дај препорачај тркалца нови од каде да земам,цени,квалитет и сл?

Абе сакам пак да се вратам на ролерите, возам уште од мојата 6та година (сега имам 17:)) а имам направено пауза од 3 години. сега ролерите ми се мали па сакам да земам нови. па дај кажете сега кои се најдобри и како се движат цените? имам во план да купам. поздрав!

Баш овој проблем го имам моментално.Купив од Саломон лани ролери,веќе тркалцата ми се партал.Кога прашав во Саломон продавницата,тркалца нови со се лагери испадна околу 3500 денари.

Ако ти собира 90мм тркала на ролерите тогаш ти ги препорачувам Powerslide X-Type, тркалата се ептен ептен ептен добри, на еден дечко што му ги донесов е препрезадоволен, после порача и лагери опасни Powerslide и еден пар Powerslide ролери и од се е презадоволен. Ако не ти собираат 90мм тркала ти препорачувам било кои Powerslide тркала зошто до сега имам донесено повеќе и никој не се побунил за ништо. Ако си заинтересиран пиши ми приватна порака ќе ти објаснам се што како. Работата ми е не давајте еден тон пари на неквалитетна роба што не вреди ни пола од што ја продаваат кај нас.

Што се лагери кај ролерите?

Лагерите се наоѓаат во средината на тркалцата и заедно со тркалата се главен фактор за брзината на ролерите.

Абе сакам пак да се вратам на ролерите, возам уште од мојата 6та година (сега имам 17:)) а имам направено пауза од 3 години. сега ролерите ми се мали па сакам да земам нови. па дај кажете сега кои се најдобри и како се движат цените? имам во план да купам. поздрав!

Ти пишав порака али ќе ти кажам од Aggressive ролери најдобри се Razors, Remz, USD, Xsjado, Deshi, Nimh, Valo зависи каков осет сакаш другото се е претежно ѓубре. Од fitness/recreational/speed/race/freeskate/hockey ти ги препорачувам Powerslide зошто се на многу високо ниво (меѓу најдобрите во свет) во однос на преформанси и квалитет а во цена се пониски од останатите.

офф па моите да ги видиш какви се! ми беа кремасти, сега ми се кафеаво-црни :vozbud::vozbud:.
ја сакам да си купам штитници. ајде хак кој је ми ги препорачаш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom