Tour De France 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Jan Polat
  • Време на започнување Време на започнување

Кој возач ке победи на Tour de France 2012

• Бредли Вигинс

Гласови: 3 13,6%
  • Кадел Еванс

Гласови: 6 27,3%
  • Френк Шлек

Гласови: 4 18,2%
  • Денис Менчов

Гласови: 0 0,0%
  • Виченцо Нибали

Гласови: 0 0,0%
  • Ван Дер Брук

Гласови: 1 4,5%
  • Самуел Санчез

• Роберт Хесинк

• Пиер Роланд

• Некој друг

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Прво да прашам, кој е овој Вигинс и на што хемија е??? :)
Гарант е некоја нова хемикалија у прашање. Англичаниве решиле да го освојат турот.
Вака убедливо на хронометар 2-3 мин. пред сите други на времето возеше Индуреин. Тој беше феномен и за него се знаеше дека ванземаљац :) . Сите после него со слични перформанси се покажа и докажа дека биле под дејство.
Вигинс, до вчера ни чул ни видел нешто специјално во врска со него, отеднаш растура. (n)
Браво за Скај ако успеале да ископаат нов феномен, ќе видиме понатака како ќе вози.

Ако испадне како неговите колеги Рис, Улрих, Армстронг, Контадор... кои после десет години ќе речат „абе знаете јас малку користев...“ срам да му е.

ПС. Јас сеуште си навивам за Еванс ама тешко дека на ридските етапи може да направи предност од 5 мин. Толку му требаат за да ја неутрализира предноста од зверов на хронометрите.

Нема кој не користи стероиди или хемии на ова чудово,невозможно е да извозиш толку километри за тоа време.

Имаат они и дозволени но и недозволени супстанци, а и мене не ми се верува ова што го возат скај. Едноставно не е можно, на најдобриот хронометраш да му дадеш 21 сек - Фрум возач кој никогаш не бил во центарот на вниманието и никогаш немал такви резултати; и скоро цела минута да му дадеш на Канчелара - Вигинс што до сега незнам дали некогаш го има победено Канчелара на хронометар.
Едноставно неможе тоа така.

Многу од возачите не се согласуваат дека Sky се на допинг. Еве Брајкович шо рече:

"Couple of years ago everyone was laughing at TeamSky for doing million things trying to improve performance, now when they're flying it's very easy to say they must be doing something... Yes, they are, training, nutrition, dedication, etc. well deserved".

Се надавем дека на Фрум ке му дадат да се бори за Жолтата маици(за разлика од Вуелта кога го зафркнаа) оти мислам дека е подобар од Вигинс(пред неколку етапи кога останаа само он Вигинс Еван и Нибали Вигинс му рече да забави од можел и он да отпадне).

Што се чудите бе Вигинс од секогаш бил при врвот но секогаш му фалело тоа малку,но ме зачуди со хронометрот,го сметав за добар хронометраш али вчера како извозе како на тешки дроги да е :)

Дајте стрим од денешната етапа,нешто нема Еуроспорт кај мене.

Победа на Роланд ;)

И Фрум fucking amazing :) Нема да му дадат да ја освои тркава но се надевам дека ке оди на Вуелта против Контадор и Шлек.

Порано пратев повеќе сега скоро и ич сакам да ве прашам дали знаете дали Тoм Бoнен од Белгија се натпреварува ли ? за него сум , а ако не се натпреварува после него би сакал Кадел Еванс да победи :)

Немаат шанси овие против најдобрите типични качувачи Шлек и Контадор, нема шанси да ги пратат во планините единствено тие ја имаат таа експлозивност и темпо во планините.
Порано пратев повеќе сега скоро и ич сакам да ве прашам дали знаете дали Тoм Бoнен од Белгија се натпреварува ли ? за него сум , а ако не се натпреварува после него би сакал Кадел Еванс да победи :)
Том Бонен баш денес победи на етапа на Турата низ Полска. Таму вози тој.

http://translate.google.com/transla...uk%C3%B8ret-froome-er-her-hj%C3%A6lpe-bradley

Froome's lieutenant for the man in the yellow jersey, Bradley Wiggins, and the lieutenant was obviously asked to stop its attacks and let himself fall back to his captain.

"I'm here to help Bradley, and I hold myself to," says Christopher Froome.
"It depends on how the team chooses to run the race, and that was the way that Team Sky decided to run, and I stick to it."

Then the Englishman with the Kenyan roots asked what he thought about the decision, and here the answer was short and dry.
"I am part of a team. And I do what I do."

Многу ми е жал за човеков :place: А почињам и Sky многу да ги мразам поради вакви работи...

Штета...Фрум ме потсети на нападите на Енди и Алберто како само ги откачи сите...но по тимската наредба мораше да го чека Бредли :(

Фрум повеќе заслужува да ја носи маицата од Бредли. Но ќе ги видам кога ќе цркне на некој од наредните планини Бредли. Штета што нема кој да напаѓа инаку ќе видевме дали ќе беше така како што е

Само Нибали може да направи нешто ама тимов некако слаб му е. Басо порано во топ 5/6ти завршуваше сега касни 30 минути...

Мене највеќе овој тур ме разочара Самуел Санчез,а и мислам дека и Ван ден Брук ја имаа теаа експлозивност...само треба да работат повеќе заедно со Нибали :)
--- надополнето: 12 јули 2012 во 22:36 ---
Рампа за Петаки и Реншоу денеска,не стигнале на време ми се чини :)

и Роланд :) Штета шо подна на една етапа(имаше повреда па затоа отпадна и на следната етапа). Може треба Нибали Ван ден Брук и Роланд да работат заедно.

Рампа за Петаки и Реншоу денеска,не стигнале на време ми се чини :)
И канчелара си отиде оти жена му е бремена...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom