Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Имам еден како вид на проблем.

1.jpg

12.png

Значи на сликата ми дава дека имам графичка интел 4600 е сега јас имам таа но исто имам и на лаптопот AMD HD 8500m дали може некако да се смени да ми биде амд да работи прва а не интел 4600?

Прегледај го приврзокот 130890

Прегледај го приврзокот 130891

Значи на сликата ми дава дека имам графичка интел 4600 е сега јас имам таа но исто имам и на лаптопот AMD HD 8500m дали може некако да се смени да ми биде амд да работи прва а не интел 4600?
Мислам дека таа втората сама се активира при играње некоја игра што бара подобра графика.. пробај уклучи некоја игра и види дали ќе работи

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ако не ја користиш, можеш да ја оневозможиш 4600ката преку истиот device manager. Мене ми е оневозможена преку биос-от.

Последно уредено:
Едно брзо прашање.
На PC-то од мојве дома им прегорела графичката. Во локален сервис во Охрид го однесоа и им ставиле нова за 1800 ден. Се враќам од работа и гледам дека картичкава е стара, има знаци на користење. на неа пишува само GF7100GS/64b/128M.
Е сега, сакам да му ја вратам назад и да земам нова од друго место и сам да си ја склопам. Матичната е ASRock 939 Dual - SATA2, а картицата шо сакам да ја земам е AFOX NVIDIA Geforce G210 (ја има во SETEC за 1599 ден.) Дали матичната и картицата ке се компатибилни?
Ке ви бидам мн благодарен ако ми одговорите што побрзо. Фала.

ако не ја користиш, можеш да ја оневозможиш 4600ката преку истиот device manager. Мене ми е оневозможена преку биос-от.
во ред, така и јас мислев да направам ама потоа се предомислив. Значи доколку ја оневозможам 4600ката дали автоматски ќе ми работи оваа амд?

Едно брзо прашање.
На PC-то од мојве дома им прегорела графичката. Во локален сервис во Охрид го однесоа и им ставиле нова за 1800 ден. Се враќам од работа и гледам дека картичкава е стара, има знаци на користење. на неа пишува само GF7100GS/64b/128M.
Е сега, сакам да му ја вратам назад и да земам нова од друго место и сам да си ја склопам. Матичната е ASRock 939 Dual - SATA2, а картицата шо сакам да ја земам е AFOX NVIDIA Geforce G210 (ја има во SETEC за 1599 ден.) Дали матичната и картицата ке се компатибилни?
Ке ви бидам мн благодарен ако ми одговорите што побрзо. Фала.

Другар отиди врати им ја, таа античка картица не вреди ниту 300 денари.

А за тие пари или уште поефтино за 1000ка ќе најдеш половна графичка едно 3 пати подобра од таа 7100.
Пример 8600gt, 8800gt, 9600gt или слична.

во ред, така и јас мислев да направам ама потоа се предомислив. Значи доколку ја оневозможам 4600ката дали автоматски ќе ми работи оваа амд?

Подобро остави го како што си е, доколку имаш ставено најнови драјвери за двете, си знае автоматски лаптопот кога што му е подобро да користи.

Другар отиди врати им ја, таа античка картица не вреди ниту 300 денари.

А за тие пари или уште поефтино за 1000ка ќе најдеш половна графичка едно 3 пати подобра од таа 7100.
Пример 8600gt, 8800gt, 9600gt или слична.

Подобро остави го како што си е, доколку имаш ставено најнови драјвери за двете, си знае автоматски лаптопот кога што му е подобро да користи.
Ги ставив и двата најнови драјвери. Во секој случај, фала ви. (y)

Инстaлирaј си AMD switchable graphics.
Ќе мoже дa кoнтрoлирaш кoи aпликaции нa кoјa грaфичкa дa рaбoтaт
Го имам веќе тоа инсталирано. Само сакав дали можев да работам на амд бидејќи каде каде ми е подобра.

Дел инспирион 1525 мислам дека е не сака да ми ја покаже мрежата на бежичниот рутер?
значи сите други мрежи ми ги јавува само таа што ми треба ја нема?
некој совет ? апдејтирано со последни драјвери не сака
на дргите уреди мрежата си работи најнормално

Колку е нормална температура на процесор на лаптоп? i5 3230m при нормална работа е 40-45 а при гејминг 60-70 C.

Друштво ќе може ли малце помош
Вака компјутерот многу брчеше. како трактор да го ебам xD и вчера го исчистив куќиштето од прашина и од кога го вклучив осетив дека некој од кулерчињата како слабо да врти и барав нешто по нет али многу крева температура на CPU
некој да ми помогне што да правам, да го носам на сервис или некој кулер треба да мењам

Attachments

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    63,6 KB · Прегледи: 19
Го поврзав Самсунг смарт телевизорот во лан, го чита network public фолдерот од пц-во но не ми дава да влезам во него, некоја грешка се појавува. Како да го средам ова? Или дали има некој начин да стримувам видео содржина од лаптопов во тв-во, налетав ја Serviio кој што нуди ваква можност но не се снајдов.Или предлог за слична солуција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom