РТЛ ја купува Канал 5

• Креатор на темата Креатор на темата makapi
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си сељак....да.

Дека имаше шунд имаше,не оспорувам.Зборам за серии и филмови кои Пинк ги даваше а другите медиуми ги заборавија.На пример Prison break и 24 ги дадоа во целост и не испаднаа буљаши како Сител и А1 кои не си ги емитуваа последните сезони поради Шехерезад и Онур.Секој ден нов филм,не српски или од бивша Ју туку од холивудска продукција,и не ги репризираа по едно 389383 пати месечно.

Демек се радуваме сеа, а никој од нас месецов вкупно не гледал 2 саата телевизија :D
Епа нема шо да се гледа бе брат, затоа не гледам.
На телевизија само спорт гледам.....и евентуално додека јадам некоја серија на Фокс Лајф или на Крајм. За се друго постои интернет.
--- надополнето: 22 мај 2012 во 16:34 ---
Ако си сељак....да.
Пинк 15 имаше подобра програма од Сител и канал 5 во пакет.

Шпекулација било.
Немало потреба од толку дискусии и нови теми. :D

Џабе се радуваме... ништо нема да биде.

А во последниве месеци гледам RTL нешто се обидуваат за влез во Македонија, ај ваљда ќе биде некогаш.

Сакам да влезе РТЛ на МК пазар ама не преку Канал 5,туку преку розевото гомно Пинк-15 или како и да се вика. :cautious:

Да да, нека ги купи нив.
Кога можат да серат дека сме БЈРМ кога има бараме да си ги подмират долговите,
скроз нека им го снема името од Македонија. јас да сум во совет за РД има
сите ПИНК канали да ги забранам на територија на РМ.

Епа нема шо да се гледа бе брат, затоа не гледам.
На телевизија само спорт гледам.....и евентуално додека јадам некоја серија на Фокс Лајф или на Крајм. За се друго постои интернет.

Така така, затоа не ме замарам со ништо поврзано со телевизија, само тенис или спорт кога гледам :D

Супер ако се случи ова ,ќе има интересна програма

иначе ако сака нека даваат турски серии ,ама барем RTL нема многу да тупат со репризи на нив ,туку ќе има филмови во сабота и недела ,добри емисии ...

ама гледам во хрватска RTL нема ниедна турска серија ,сериите се CSI MIAMI,CSI NY... Aларм за кобра 11 ,Dexter,Big Bang theory..​
има некој сапуници / теленовели ама тоа е премногу малку во програмата ,исто имаат Discovery документарци, Galileo (ептен добра емисија ) ,Dragonabal Z ... а тогаш и Survivor не би се емитувало на Сител со премногу лош звук​
aко RTL купи било која телевизија во Македонија програмата ќе биде слична како кај хрватската RTL​

едно е РТЛ да ЈА КУПУВА КАНАЛ 5

друго е - РТЛ да е ЗАИНТЕРЕСИРАН ЗА КУПУВАЊЕ НА КАНАЛ5

^
Точно едно е заинтересиран а друго купува

но чим е заинтересирана RTL се надевам газдава на Канал 5 или Пинк 15 ќе сака да ја продаде телевизијата

Најс!
Да ви кажам нешто, пошто иам сателитска...Цело време пуштено ми е или RTL Televizija (rtl.hr) или NOVA TV (novatv.hr) и верувајте- друго нешто НЕ ВИ ТРЕБА...
Доколку дојде РТЛ како што треба (како што дојде во Хрватска) очекувајте предобри емисии, предобри филмови (порано пред 4 години коа ја немав телевизијата моравме да симнуваме филмови и да гледаме на ДВД, сега нема потреба) скоро секој ден ОСОБЕНО викендот (петок,сабота,недела). Емисии - за мерак, серии - сеа имаат некои си свои Budva na pjeni mora, Larin Izbor (ова е на нова), али турски мислам дека RTL моментално не пуштаат, а пуштаа порано (езел ја пуштаа)..

Накратко - има се што барате од сите телевизии...

Така да, очекувајте многу од ваквава телeвизија :D
Ај сеа откако се пофали дека ги имаш ртл и нова на сателитска, можеш да кажеш како ги фаќаш? Кој сателит, фреквенција.. шо ресивер имаш? :)

Ај сеа откако се пофали дека ги имаш ртл и нова на сателитска, можеш да кажеш како ги фаќаш? Кој сателит, фреквенција.. шо ресивер имаш? :)

DM500s ресивер, фреквенција и сателит клик тука, ги фаќам со шеринг и тоа сосема бесплатно :D За тоа бајаги се помачив...Имам два сервера еден е од тука, преку пријател, втор е еден бесплатен преку еден италијански форум (на англиски кој работи се разбира :D )
Обично за шерингот се плаќа 60 евра годишно, али порано вредеше шеринг...Кога имав и тоталТВ (па имав и HBO, и сеа имам али не со превод на српски) тогаш имав платен шеринг и вредеше...Се укина тоталТВ, помина годината и вака се крпам со бесплатен CS...

DM500s ресивер, фреквенција и сателит клик тука, ги фаќам со шеринг и тоа сосема бесплатно :D За тоа бајаги се помачив...Имам два сервера еден е од тука, преку пријател, втор е еден бесплатен преку еден италијански форум (на англиски кој работи се разбира :D )
Обично за шерингот се плаќа 60 евра годишно, али порано вредеше шеринг...Кога имав и тоталТВ (па имав и HBO, и сеа имам али не со превод на српски) тогаш имав платен шеринг и вредеше...Се укина тоталТВ, помина годината и вака се крпам со бесплатен CS...
Значи го имаш поврзано компјутерот со ресиверот?

Значи го имаш поврзано компјутерот со ресиверот?

Не, тоа е кардшеринг..Побарај на нет cardsharing и ќе дознаеш како функционира тоа...Нешто многу слично на торентите како работат, на тој принцип..
А ресиверот е поврзан со рутер за да вади информации, т.е. кодови за да го отклучи тој канал..

Ааабе луѓе луѓе...трујте си се вие и даље со МаксТВ и кажете дека е најдобар избор на канали :D Секогаш се смеам кога тоа ќе го кажете, се замараат бил близу катастрофа бум тв исто макс тв скапо, а сателитска ем поефтино ем НАЈДОБРО (не подобро). Е ами на крај краева ко пита не скита ;)

Ајде ако е точно чекам подобра програмска понуда од тековнава

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom