Македонска берза

• Креатор на темата Креатор на темата Macedonian
  • Време на започнување Време на започнување
Педери си се педери и педери ќе си останат :)
Го сменија Предлогот за зголемување на капитало од ОХБ, и сега гласи „...Продажната вредност на една акција изнесува 5.168,00 денари“.
едит: Инаку, книговодствената вредност на една акција е 8.774 денари

Го сменија Предлогот за зголемување на капитало од ОХБ, и сега гласи „...Продажната вредност на една акција изнесува 5.168,00 денари“.
Ama 5.168 e povekje od toa sto planiraa 2650... Koj gi eba...

Ama 5.168 e povekje od toa sto planiraa 2650... Koj gi eba...
Ја ги ебав...пишав у КХВ првиот пат :unsure: 5168 е далеку пореална кога ќе се земе у предвид пазарната цена, која „ние“ самите ја спуштивме, ама е далеку од бук јбг. „Ние“ = ние што не им ги продадовме на откупот од 6300.
Многу ме интересира што далаверштина ќе направат у спојувањето на двата капитала (ОХБ+Шпаркасе)

Ја ги ебав...пишав у КХВ првиот пат :unsure: 5168 е далеку пореална кога ќе се земе у предвид пазарната цена, која „ние“ самите ја спуштивме, ама е далеку од бук јбг. „Ние“ = ние што не им ги продадовме на откупот од 6300.
Многу ме интересира што далаверштина ќе направат у спојувањето на двата капитала (ОХБ+Шпаркасе)
Jas uste ne gi prodavam. Ke chekam so pripojuvanjeto na Sparkasse da vidam kolku akcii ce dadat vo spoenata firma

мислам по логика, издавање нови акции под книговодствена вредност е криминал, директно крадење од акционерите... исто како да печатиш многу евра и ги продаваш по 40мкд .. Топчидер систем, ја уништи и СФРЈ , а после и третата Југославија

Излгеда многу гуштери има во САД [emoji3]
таму има ОВЦИ, не гуштери :D

пазарот у САД е светлосни години од нас, таму има шорт, лонг, левириџ х2-3-5-10....некој со 1.000 долари може пари да направи АМА може и да ги изгуби во секунда. И нема ограничување за +10% и -10% како на МСЕ, тоа е берза а не ова кај нас, смешки. :)

Коронава не се смирува...минус колку проценти ќе биде во понеделник? Што мислите?

Според фјучерсите на индексите европските берзи ќе бидат и утре во солиден минус, нашата е малку специфична [emoji3]
Mislam deka diskontot na MSE zavrsi,od ponedelnik zelen bran.

Според фјучерсите на индексите европските берзи ќе бидат и утре во солиден минус, нашата е малку специфична [emoji3]

Ке кажат жутите како ке биде, за околу 3 часа :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom