Продадоа гуштерите, снемаа акции...
Ama 5.168 e povekje od toa sto planiraa 2650... Koj gi eba...Педери си се педери и педери ќе си останат
Го сменија Предлогот за зголемување на капитало од ОХБ, и сега гласи „...Продажната вредност на една акција изнесува 5.168,00 денари“.
едит: Инаку, книговодствената вредност на една акција е 8.774 денари
Ја ги ебав...пишав у КХВ првиот патAma 5.168 e povekje od toa sto planiraa 2650... Koj gi eba...
Jas uste ne gi prodavam. Ke chekam so pripojuvanjeto na Sparkasse da vidam kolku akcii ce dadat vo spoenata firmaЈа ги ебав...пишав у КХВ првиот пат5168 е далеку пореална кога ќе се земе у предвид пазарната цена, која „ние“ самите ја спуштивме, ама е далеку од бук јбг. „Ние“ = ние што не им ги продадовме на откупот од 6300.
Многу ме интересира што далаверштина ќе направат у спојувањето на двата капитала (ОХБ+Шпаркасе)
мислам по логика, издавање нови акции под книговодствена вредност е криминал, директно крадење од акционерите... исто како да печатиш многу евра и ги продаваш по 40мкд .. Топчидер систем, ја уништи и СФРЈ , а после и третата ЈугославијаПедери си се педери и педери ќе си останат
Го сменија Предлогот за зголемување на капитало од ОХБ, и сега гласи „...Продажната вредност на една акција изнесува 5.168,00 денари“.
едит: Инаку, книговодствената вредност на една акција е 8.774 денари
таму има ОВЦИ, не гуштериИзлгеда многу гуштери има во САД![]()
Зависи каде. УС? околу 1-2%. ЕУ 3-4% минус. МК? позитивна нула.Коронава не се смирува...минус колку проценти ќе биде во понеделник? Што мислите?
MSE +1%Коронава не се смирува...минус колку проценти ќе биде во понеделник? Што мислите?
Mislam deka diskontot na MSE zavrsi,od ponedelnik zelen bran.Коронава не се смирува...минус колку проценти ќе биде во понеделник? Што мислите?
Mislam deka diskontot na MSE zavrsi,od ponedelnik zelen bran.
Ке кажат жутите како ке биде, за околу 3 часаСпоред фјучерсите на индексите европските берзи ќе бидат и утре во солиден минус, нашата е малку специфична![]()