6 цилиндричен мотор со V распоред на цилиндрите

• Креатор на темата Креатор на темата Dzish
  • Време на започнување Време на започнување
море најдиси некој ванкел мотор :vozbud:сегде го собира ама тешко се наоѓа кај нас речиси и ги нема
И моли се нешто да не се поебе... делови шипки шо ке најдиш :)

Се зафркавам.

Ванкел моторите се високо обртајни, и претежно се возат за лесни автомобили (мазда мх8). За во џип, не брка работа не планирам да се тркам со него :)

Делови тешко за наоѓање а и самиот мотор.
И секоја чест за проектов ако го направиш мноооооогу работа има јас искрајно ни на крај памет не би се нафатил на вакво нешто ептен ако знам дека ке се уклопи со мали преправки иначе не имам еднаш искусено и никогаш повеќе :helou:

Делови тешко за наоѓање а и самиот мотор.
И секоја чест за проектов ако го направиш мноооооогу работа има јас искрајно ни на крај памет не би се нафатил на вакво нешто ептен ако знам дека ке се уклопи со мали преправки иначе не имам еднаш искусено и никогаш повеќе :helou:
засега е само идеја, ке видиме понатаму што ке излезе во зависност од расположение/финансии и желба кон што да се насочам. Ми се прави кеиф и за Мерцедес 115 или некоја постара верзија зависно што ке налета, но неможам од дома на крај да излезам, никако не можам да се убедам со татко ми да ми дозволи да купам....

Така да дури не почнам кешарац да вадам сам и да соберам 3.000-4.000 еврони, можам да размислувам само и да разгледувам шасии... па кога ке ја имам во двор некоја, лесно е да се рчка. Се правам пишман што си го дадов Голфот, каков таков ке имав занимација со него :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom