Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Глупо се изразив, поентата ми беше ме асоцира на тој филм и ми стана одбивен жарнот...Премногу лоши филмови базирани на оваа тема излегоа и некако ми здодеаа.Од толку јаки вампирски јаки филмој најде П*ДEРСКИ да гледаш? 13 год имаш валда...
Тоа е веќе другоГлупо се изразив, поентата ми беше ме асоцира на тој филм и ми стана одбивен жарнот...Премногу лоши филмови базирани на оваа тема излегоа и некако ми здодеаа.
Солидни ми се само Interview with a Vampire и Underworld серијалот. Последниот Underworld до душа освен ефекти и Кејт друго не вредеше, приказната сапуница.
Ликот на Блејд во стриповите е прилично досаден. Иако базиран по нив, за филмовите си е створен посебен митос кој после првиот и вториот дел почнува и по стриповите да се појавува така да во сегашните стрипови Блејд повеќе наликува на неговата филмска верзија. Вториот дел е инаку најдобар, додека третиот е убивање на една потенцијална супер франшиза и добар лик.Не ми се допаѓаше Блејд (од стрипот можеше повеќе да се извлече), ни Underworld (интересен е поради специјалните ефекти, акцијата, дури и има обид за градење на некаква митологија, ама се` на се`, се работи за навистина просечен филм за тепање време, барем јас така си мислам).
Почнат е трендот со хуманизација уште одамна. И што знам, мислам дека е интересна идеја. Дека и во најкрволочното суштество може да се крие нешто хумано. Преку книгите на Ен Рајс, па филмот со Дракула на Копола каде што Дракула е прикажан по човечки за разлика од другите екранизации па и самата книга, па трендот си продолжува со сериите Бафи и Ангел. Целата работа се усерува со појавувањето на Твајлајт.Има сега еден тренд на хуманизација на вампирот, или, ако се има предвид дека пред тоа биле луѓе, рехуманизација. Тоа е ок. ама само ако не се забега. Вампирите плачат, се заљубуваат, љубоморни се, завидливи, се сексаат (има кај вампирот многу еротски набој, ама не требало да се банализира толку многу.... Премногу и пречесто за мене.
Cronos од 1993 на Дел Торо, со Федерико Лупи и Рон Перлман.
Не е класичен филм со вампири.
Последниот дел од Underworld ме разочара , некако како набрзина да го снимале и не е нешто посебно за разлика од предходните делови кои се многу моќни.
Queen of the Damnet е исто ок филмче , не дека сценариото му е на ниво како за вампирски филм туку музиката во самиот филм е многу добра, ги има сите песни и на еден албум.
За добра вампирска серија би ти ја препорачал True Blood , многу ми ја имаат препорачувано ама уште не сум ја изгледал. Беше на врвот на најгледани серии до пред некое време пред да ја замени Game of Thrones.