Што кога се е совршено, а стравот е пак тука?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
По некој изминат период, само да си ја надополнам темата која сум ја почнала...ако е нешто совршено, нема место за страв.

Па отприлика...тоа совршенство е најстрашното нешто на кое ми текнува, убавината е кога не се ко шо треба, така ради лошите моменти, знаеш да ги цениш добрите...башка тоа што никад не ни може да биде совршено, мислам, луѓе се во прашање :toe:

ne veruvam vo sovrshenstvo...taka da nemam strav za nisto

страв-пред да бидеш со него(дали ке го имаш,дали му се свигаш,дали те сака,дали ке биде нешто) секогаш е така...
али потоа од кога сте заедно иди од ново уште еден страв-да не го изгубиш...ми се случи тоа со последната врска....

da sekogas koga e sovrseo baras neso so bi mozelo da ja unisti taa idila...sepak toa psiha koja redovno mi se desava

колку и да е се совршено, постои страв дека тоа совршенство кое е толку прекрасно ќе го изгубиме на овој или оној начин. Луѓе сме и се навикнуваме и патиме по убавото и кога ќе налетаме на таков момент правиме се да го задржиме и тука се јавува стравот кој доколку таа врска е навистина совршена исчезнува со тек на време :wink:

Mislam deka samoto sovrsenstvo vsusnost i go dava stravot. Mi se nema sluceno pa ne znam bas kakvo bi bilo cuvstvoto, no mislam deka samata pomisla deka se e tolku prekrasno,sovrseno, samata idila doveduva do strav deka nesto na kraj ke ispadne glupo.

Баш поради тоа...дека се е совршено, стравот постои. :) Страв од губење рамнотежа, страв од уништувањето на таа совршеност, стравот од времетрањето на благосостојбата и, најважно, дали совршеноста е привидна...дали е наметната со задњи намери.

ako se saka nekoj/a vistinski ako ti znaci ako ti e ubavo so nego ili nea togas nema dilema mora da postoi stravot normalno e toa vo sekoja vrska.se slagam ne treba na nikoj da mu veruvas potoplno ali kolku i da si samouveren ako sakas nekoj i ti znaci mora da se plasis deka ke te izvara toa e normalno.

porano na pocetok na vrskata imav strav da ne go izgubam da ne se srusi ubavoto, no sega ne... mislam deka koga ke znaes deka te saka i deka ti go sakas nema potreba od strav tuka e ljubovta koja vo poveke slucaevi pobeduva!

Ми се случуваше последниве неколку дена.Нешто ми кажуваше дека премногу добро за да биде вистинито,од тоа се плашев.И се случи тоа од кое се плашев.

Temava e bas za mene,jas sum vo ovaa situacija,se mi e sovrseno a jas mislam deka nesto ne ide...mislam deka treba poise da gleame na ubavite strani i da najdeme nekoj so ke ni go vlee toa u pamet deka nisto loso nema da se sluci (jas si ja najdov drugarka mi i ja gnjavam so ovaa tema)!Ako se odi super nema pricina da ni padne na pamet takvo nesto...ama ponekogas poubavo e da si zamisluvame otkolku da ni se desi nesto takvo taka da uzivaj dodeka mozes:helou:

Баш дека е совршено, постои страв. Да не се наруши совршенството. Да не се сруши се за миг.

Кога беше совршено, се плашев дека ќе престане, дека ќе се уништи.
Кога се уништи, се плашев дека не било совршено. :)

Совршенството + страв??

Нема шанси, ако е совршенство тогаш нема несовршености, а стравот кога постои, во врска, тогаш е знак дека нешто постои кои го кочи доаѓањето до стадиум на совршеност.:nenene:

Е сега, свршување+страв=нормално, страв од забременување, а свршувањето е совршена кулминација на еден сексуален чин.:vozbud::vozbud::drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom