Што кога се е совршено, а стравот е пак тука?

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Прво, не би рекла дека нешто е совршено, било што, а посебно не една врска помеѓу две личности, кои и самите се несовршени. Може така несовршени да си одговараат, да се надополнуваат, да се просто створени еден за друг и како такви да се дел од една убава заедница, која во никој случај со тоа што е убава, не значи дека е совршена.
Во таа врска, значи постои љубов, разбирање, толеранција, компромиси, почит, доверба...но и недоразбирања, расправии, па и страв, нормално. Стравот е присутен во секој случај. Дали станува збор за страв дека ќе дојде крај, дека ќе ја изгубиме саканата личност, дека таа убавина ќе згасне, небитно. Сепак стравот постои. Е сега, ако сме сигурни дека тоа нешто што го имаме е она вистинското, единствено што можеме да направиме е да му се спротивставиме на стравот и да не дозволиме да не окупира и завладее со нас, навлекувајќи ни разни црни мисли, па на крајот да не одведе во пропаст.
Второ, стравот во одредена доза е нормален и здрав, затоа што покажува дека сме живи, дека реагираме, дека не сме се успале во врската до тој степен што просто не ни е битно што се случува. Таа преголема сигурност дека се е во ред, може да не заслепи, па и да не приметиме дека врската ни виси на конец, а ние мирно спиеме улулкани во "совршенството" кое го имаме.
Стравот кој се јавува понекогаш и во мали дози е и добар мотиватор да се запрашаме што правиме во врската, до каде сме стигнале и на каде продолжуваме.

Да. Во последнава врска пред брзо време ми се случи ова.
Но, сето тоа ми беше последица од однесувањето и третирањето на моите драги бивши. Специјална благодарност до нив :helou:
Се плашев само да не го загубам, поради што почнаа да ми се зачестуваат моите љубоморни испади. Тука се преиспитав и решив што треба да направам.
Научив на грешките од претходните врски, но кога се внимава во врска за која настојуваш да опстои никогаш не се претерува.
Претераниот сомнеж може да те `избрка` од него, но зошто постои комуникацијата? Се може да се реши со разговор.
Тоа го сторив во мојот случај и се испадна во ред на крајот. Навистина ме убеди дека е поразличен, сега имам многу поголема доверба во него и многу повеќе ни се зајакна врската. :back:

Sekako deka stravot ke postoi sekogas vo mali dozi no sepak da,toa e poradi ljubovta sto ja cuvstvuvame kon partnerot i od strav da ne go zagubime :back:

Јас мислам дека сепак тоа не е страв од совршено,тоа е оној страв кој се јавува кога сакаш некого безрезервно многу,затоа што нема ниту една врска која е совршена,се е просечно.Тој страв го имам и јас,страв дека колку и да се обидувам да ја задржам,ке се најде некој што ке уништи се со еден потег.И колку и да бидам уверуван во спротивното,мал процент од стравот останува.Тоа е недостаток на самодоверба,недостаток од тоа дека:
-Ke се најде некој посовршен од нас и дека партнерот нема да може да одолее
или:
-Дека некој од надвор ке успее да му го смени мислењето на партнерот за вас
Тој страв секогаш ке постои,колку и да порекнуваме,мал дел од нас се плаши од неуспех.Само што некој успева да го потисне,а некој не.

Да. Во последнава врска пред брзо време ми се случи ова.
Но, сето тоа ми беше последица од однесувањето и третирањето на моите драги бивши. Специјална благодарност до нив :helou:
Се плашев само да не го загубам, поради што почнаа да ми се зачестуваат моите љубоморни испади. Тука се преиспитав и решив што треба да направам.
Научив на грешките од претходните врски, но кога се внимава во врска за која настојуваш да опстои никогаш не се претерува.
Претераниот сомнеж може да те `избрка` од него, но зошто постои комуникацијата? Се може да се реши со разговор.
Тоа го сторив во мојот случај и се испадна во ред на крајот. Навистина ме убеди дека е поразличен, сега имам многу поголема доверба во него и многу повеќе ни се зајакна врската. :back:

1.screw them :pipi:
2.tocno taka! razgovorot resava se

Jas mislam deka devojkite imaat poveke vakvi stravovi otkolku maskite......
Inace da imam takvi stravovi ......zaedno sme veke 1 god,me plasat tie glupavi karanici i nesoglasuvanja.......ednostavno ne sakam da go izgubam bidejki mnogu go sakam ,imam celosna doverba vo nego,vrskata ni e jaka,i se si odi kako sto treba:pipi:

1.screw them :pipi:
2.tocno taka! razgovorot resava se

Jas mislam deka devojkite imaat poveke vakvi stravovi otkolku maskite......
Inace da imam takvi stravovi ......zaedno sme veke 1 god,me plasat tie glupavi karanici i nesoglasuvanja.......ednostavno ne sakam da go izgubam bidejki mnogu go sakam ,imam celosna doverba vo nego,vrskata ni e jaka,i se si odi kako sto treba:pipi:

Ако ви е вистина толку јака врската, тогаш нема што да се плашиш. :)

Попрво би верувал во маалското куче него ли во жена.
Таков страв немам бидејќи совршена врска сум немал така да не се замарам многу со тој дел од мојот живот.

Никогаш не е се совршено. Совршенство постои само во фантазии, во реален свет не.
А стравот ако постои може да се раздвои во повеќе гранки:љубомора, сомнителност, зависност.

Никогаш не е се совршено. Совршенство постои само во фантазии, во реален свет не.
А стравот ако постои може да се раздвои во повеќе гранки:љубомора, сомнителност, зависност.

Совршена врска е во стилот на убавицата и ѕверот и другите цртани бајки од дизниленд...

Значи сум имал страв, сите три гранки ги имам?
И љубоморен сум кога други ја пијат...
Сомнителен сум да не е пресна...
Зависен сум од неа признавам:pipi:
1mastika.jpg

љубов моја....

Совршена врска е во стилот на убавицата и ѕверот и другите цртани бајки од дизниленд...

Значи сум имал страв, сите три гранки ги имам?
И љубоморен сум кога други ја пијат...
Сомнителен сум да не е пресна...
Зависен сум од неа признавам:pipi:
1mastika.jpg

љубов моја....
Ах знам како ти е
и ја го љубам Џеки

Jack-Daniels-Tennessee-Whiskey-lg.jpg.jpg

јас не верувам во маж кога ке речи ти си најдобра ....

а никога не би газела со цела пета по патот во животот во кој што одам незнам..малку сум и песимист по природа:nenene::nenene::nenene:

Се беше совршено (тогаш) и се беше како што треба. Се беше розово како што би рекле некои а ја сепак секоја вечер легнував со страв дека утре се ќе снема. Ми викаа, не се будали зашто да се осеќаш така кога се е во најдобар ред и се е на место.
И еве после толку време сватив зашто сум се осеќала така. Сега веќе нема ништо од тоа совршенство.. На се доаѓа крајот. А од крајот токму и се плашиме. Затоа се осеќаме така. Најверојатно.

кога се е совршено.. хммм сепак не постои совршенство никаде и никој не е совршен.. прашањето е кој колку е блиску до совршенство.. како и да е сепак стравот е тука.. најголемиот негативец у ситуацијата. Се стравува од фактот да не се прекине тоа „совршенство“ или пак колку долго би траело тоа „совршенство“...
Едноставно нека си биде се како што треба да биде... ако може некој и некако да ја исконтролира ситуацијата и да се задржат некои работи онда нека се влијае некако на време ако не.. здравје живот иде понатаму!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom