Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
А ако му падне контејнерот тогаш што правиме?

trucks.jpg

аууу кути... имаше случај пред 2-3 месеца во драч, контејнерот паднал на кабината на камионот,среќа возачот е жив,но нормално повреден е... овие најголемите контејнери тежат окулу 4 тона мислам, тие помалите се по 2 тона...

аууу кути... имаше случај пред 2-3 месеца во драч, контејнерот паднал на кабината на камионот,среќа возачот е жив,но нормално повреден е... овие најголемите контејнери тежат окулу 4 тона мислам, тие помалите се по 2 тона...
А товарот внатре :), ако е товаран банани тогаш тежи едно 28 тона, малце нели?!

А товарот внатре :), ако е товаран банани тогаш тежи едно 28 тона, малце нели?!

ако е цел товарен контејнерот и да падне, камионот ќе треба со шпакли од бетонот да се одлепува

Секаде не се товараат така контејнерите, некаде се товараат и со тие големите дигалки.

не секаде ама со ова од брод директно на камион или обратно, а тоа од сликата на Shadow ми се чини не може да дофати:toe:

не секаде ама со ова од брод директно на камион или обратно, а тоа од сликата на Shadow ми се чини не може да дофати:toe:
Се зависи до конструкцијата на пристаништето, најважно е дека камионите се наредени еден позади друг и секој доаѓа под кранот се паркира и кранистот со таква прецизност го става контејнерот на камионот што те остава без здив, веднаш камионот се подместува до паркингот кај ги става оние осигурачите за котејнери што ги имаат приколките. Еве како изгледа тоа:

Containerverriegelung.JPG

Се зависи до конструкцијата на пристаништето, најважно е дека камионите се наредени еден позади друг и секој доаѓа под кранот се паркира и кранистот со таква прецизност го става контејнерот на камионот што те остава без здив, веднаш камионот се подместува до паркингот кај ги става оние осигурачите за котејнери што ги имаат приколките. Еве како изгледа тоа:

да да...така е... не ти чинат клучевите на сликава бе, стари се,зарѓани:pos2::pos2: :vozbud: ке ги сликам ја па ке ставам нови...:vozbud:

вакви клучеви и отпосле мислам може да се стават

вакви клучеви и отпосле мислам може да се стават
Епа ако немаш контејнер качено не можеш ни да ги ставиш :), се разбира дека отпосле ке ги поставиш!

Карам ТИР-а, хехехе...денес близу Удово, враќајќи се дома, пред мене возеше шлепер...
Му пукна задна гума, па ме погодија неколку парчиња од гумата...за среќа, без последици по колата...

Епа ако немаш контејнер качено не можеш ни да ги ставиш :), се разбира дека отпосле ке ги поставиш!

не не, мислев на приколка да ги ставиш за да можеш контејнери да возиш

Карам ТИР-а, хехехе...денес близу Удово, враќајќи се дома, пред мене возеше шлепер...
Му пукна задна гума, па ме погодија неколку парчиња од гумата...за среќа, без последици по колата...
Гумата е опасна кога пука поготово ако си во нејзина близина, може да те повреди или да го оштети на автомобилот!!!

не не, мислев на приколка да ги ставиш за да можеш контејнери да возиш
Ама треба на машински да одиш кај професорот Соколов а дали ќе поминеш кај него под знак прашање е?

Ама треба на машински да одиш кај професорот Соколов а дали ќе поминеш кај него под знак прашање е?

:pos2::pos2::pos2: ѕвер е човекот... и нема,тоа нема да пројде кај него...нема шанси...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom