Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo toj sto znae dami odgovori dali Renault Major 1990 god e dobar kamion kakva voznja imat i dali da zemam mi prodavaat takov pozz

Za mene ina4e najdobri kamioni se MAN i SCANIA a Ivecoto imaat najdobar EURO 3 sistem ili kako da go kazam neznam :D najdobri u EURO 3 a i kaj STRALIS mnoguu me bendisva negoviot interior enterier

Abe kilometri nz kolku e nov motor ima vo germanija smenat 5000 EUR klima retarder novi gumi nee reg.visoka kabina sirena svirki od strana mn dobar ama nz nekako ne se zadovolni pa da spodelam mislenja so vas mozi znaete da znam dali da zemam

A isto taka mi davat Scania 141 420 1980 god 5000 EUR zacuvana mn v8 pa posle saka vujko mi da smeni kabina vo grcija ili bg da klaj od 124 420 ili dr . gi ima mn i se fakaat

na 141 motorot e zdrav mnogu novi gumi defenicijali od mercedes actros mislam deka mu re4e toj sto go prodava evropa od ovie ponovite sto gi nosat manovi mercedes ..

Za mene ina4e najdobri kamioni se MAN i SCANIA a Ivecoto imaat najdobar EURO 3 sistem ili kako da go kazam neznam :D najdobri u EURO 3 a i kaj STRALIS mnoguu me bendisva negoviot interior enterier

Abe kilometri nz kolku e nov motor ima vo germanija smenat 5000 EUR klima retarder novi gumi nee reg.visoka kabina sirena svirki od strana mn dobar ama nz nekako ne se zadovolni pa da spodelam mislenja so vas mozi znaete da znam dali da zemam

A isto taka mi davat Scania 141 420 1980 god 5000 EUR zacuvana mn v8 pa posle saka vujko mi da smeni kabina vo grcija ili bg da klaj od 124 420 ili dr . gi ima mn i se fakaat

na 141 motorot e zdrav mnogu novi gumi defenicijali od mercedes actros mislam deka mu re4e toj sto go prodava evropa od ovie ponovite sto gi nosat manovi mercedes ..

хмммм...незнам..ако е со нов мотор,нови гуми и останато се исплати...ако е 1990..нов мотор има...а да проверите вие за еуро 2 камион..??? сега ги има и за 10.000 еур... некоја сканија еуро 2, или волво некое:??

Како мал нонстоп бев со дедо ми на терминал со Saurer многу беше стар:
Третиот доле шо е ист ваков беше, само црвен..
Оваа слика е намалена. Кликнете тука за ја видите во оригиналната големина, која изнесува 800x600 и тежи 71KB.Martin dedoti uste go ima saurerot :D mislam deka go znam toj crven 330 k.s i go prodava ako e toj

shadoww
imas msn ?

гледам во првите постови има слики од постари камиони но не го сретнав познатиот Фап 1314, па еве мало потсетување

http://i402.photobucket.com/albums/pp106/Maverick_Raptor/scan0090.jpg

ако има некој слика од Јелч (слична машина со Камаз) нека постира, не можев да најдам

www.pazar3.com.mk baraj na to JELCZ i ke vidis kolku gi ima vo mk jas nemozam da stavam slika nz zs :@

Magirus Deutz

magirus.jpg

Magirus Deutz ina4e vujko mi gi imase 2 kamiona edniot miller kipper dr vlekac sin mozi nekoj go ima videno 310 k.s ina4e dobri kamioni a imase i odamna eden kamaz ama mislam deka bese najdobar :D vo vlecenje nemase mas :D

Samo onoj koj sto ne vozel IVECO moze loso da misli za nego,mozebi nekogas bil golem potrosuvac na nafta ama pa zatoa nemalo ugornica za nego! Naslednikot na IVECO CUBE bi mozel da izgleda vaka:

IVECO2.jpg

Toa e za sega prototip pa ke vidime sto ke izleze,eve go prototipot i na MERCEDES koj e stvoren 1994 godina a jas prv pat vo zivo go vidov vo 2002:

colani.jpg

Mercedes Argos

1_original.jpg

DAF

Image00065418.jpg

DAF Luigi Colani design

Colani_20.jpg

To4no imavme iveco 190.26 260 konja haha na usponi bese malce slab posto 260 konja ama napravo idese so 25 tona 90 km/h mn brz i steta sto go prodadovme moze da go vidite http://pazar3.com.mk/ViewItem.aspx?itemId=371676 mozebi nekoj go znae a sega na ovaj covek mu ja ukrale platformata sto mu ja prodadofme komplet 3 osovinka

Зошто концептов на Мерцедес не го пуштаат во сериско производство?На ТВ гледав дека овој камион има многу многу поголема аеродинамика,со што се намалува потрошувачката на гориво...помал отпор...:smir:

Зошто концептов на Мерцедес не го пуштаат во сериско производство?На ТВ гледав дека овој камион има многу многу поголема аеродинамика,со што се намалува потрошувачката на гориво...помал отпор...:smir:

грд е бе...тоа неличи на камион..:nerv:

грд е бе...тоа неличи на камион..:nerv:
Ами ако е за така и овие не личат,види ги напред исечени се,како табла се рамни!Ова е транспорт,не е битен изгледот,знаеш ли со тој дизајн колку ќе се заштеди на гориво,загадување?+ тоа моторите ќе бидат послаби за нијанса,ќе нема потреба од сегашниве ламји:)

Ами ако е за така и овие не личат,види ги напред исечени се,како табла се рамни!Ова е транспорт,не е битен изгледот,знаеш ли со тој дизајн колку ќе се заштеди на гориво,загадување?+ тоа моторите ќе бидат послаби за нијанса,ќе нема потреба од сегашниве ламји:)

еххехех...што рачунаш ти за ламја??? за мене ламја е Волво 16.000 кубика 700 кС...тоа е ламјуштеее...или Сканија 16.000 кубика 620 кС В8 машина... а овие ''нормалниве'' 12,000-13,000 кубика, 400-460 кс се сосема добри и убави...

^Не се разбирам ич во камиони,ама онака добар впечаток ми оставиле Сканија,Мерцедес,и МАН-от како производители...Неколку мои познаници,претежно возат од новиве скании,не знам шо модел се ама ме бендисуваат:helou:

Koga ke tovaris kamion 22 tona aerodinamikata mislis deka ke ja smali potrosuvackata za 10 litri?ne nego toa ke bide preku sila za do 2 litra najveke.....koga ke te zduva stranicen ili bocen veter so 80-100 na saat ti tovaren 20 tona aerodinamikata i bas nema da ti igra golema ulugo poso prikolkata ima kockasta forma.....so se odnesuva zagaduvanjeto kamionite imaat momentalno euro 5 standardi so znaci se prijatelski nastroeni kon zivotnata sredina.......kazi mi kolku od novive koli bez razlika koja marka imaat euro 5 motori?.....so euro 5 tehnologijata sega e postaven dodaten rezervoar koj se polni so tecen vodorod i pri vrakanjeto na izduvnite gasovi povtorno vo cilindar se vbrizguva vodorodot koja ima golema eksplozivna mok i temperatura sogoruvaat ostatokot od izduvnite gasovi i iskaca znacitelno pomala kolicina na sulfur....

i uste edna molba.....gi molam GOSPODATA Strumiks i Dzish da ne me citiraat ili da komentiraat na moite postovi....istoto vazi i za mene....poveke nema ni ja da komentiram nivni postovi! BLAGODARAM ODNAPRED

Koga ke tovaris kamion 22 tona aerodinamikata mislis deka ke ja smali potrosuvackata za 10 litri?ne nego toa ke bide preku sila za do 2 litra najveke.....koga ke te zduva stranicen ili bocen veter so 80-100 na saat ti tovaren 20 tona aerodinamikata i bas nema da ti igra golema ulugo poso prikolkata ima kockasta forma.....so se odnesuva zagaduvanjeto kamionite imaat momentalno euro 5 standardi so znaci se prijatelski nastroeni kon zivotnata sredina.......kazi mi kolku od novive koli bez razlika koja marka imaat euro 5 motori?.....so euro 5 tehnologijata sega e postaven dodaten rezervoar koj se polni so tecen vodorod i pri vrakanjeto na izduvnite gasovi povtorno vo cilindar se vbrizguva vodorodot koja ima golema eksplozivna mok i temperatura sogoruvaat ostatokot od izduvnite gasovi i iskaca znacitelno pomala kolicina na sulfur....
i uste edna molba.....gi molam GOSPODATA Strumiks i Dzish da ne me citiraat ili da komentiraat na moite postovi....istoto vazi i za mene....poveke nema ni ja da komentiram nivni postovi! BLAGODARAM ODNAPRED
Eve jas ke te citiram vo vrska so EURO 5 standardot.
SCANIA kako proizvoditel na kamioni od 2007 godina ima mootori so EGR katalizator koj ne upotrebuva AD BLUE i koj motor za sega se pokaza dosta dobar vo vrska so potrosuvackata.
Imav moznost da go testiram modelot R440 koj za razlika od modelot R420 se pokaza dosta podobar vo potrosuvackata a se razbira i vo vlecenjeto na ugornici.
Sto se odnesuva do potrosuvackata najvazen faktor e samiot vozac a ne veterot ili tovarot ili ne znam sto,dokolku vozacot vleguva so polna brzina vo naseleno mesto i naednas pritisne na kochnicite se razbira deka kamionot trosi poveke a se troshat i kochnicite ili nenavremenoto menuvanje na brzina ili visok vrtezen moment na motort isto taka ja zgolemuvaat potrosuvackata...

не признавам!:pos2::pos2::vozbud::vozbud: имам и ново волво и нова сканија...

како што кажав порано волвото има мека вожња,додека сканијата малце покрута....али сканијата влече многу повеќе од волвото,иако иста/слична коњажа...двете марки се шведски...двете се квалитетни... т.е. според мене најдобри камиони,а после нив следи дафот...ова е моја листа...

Potpolno se soglasuvam so ovoj komentar...inace tatko mi e iskusen sofer veke 20 godini se zanimava so transport za zapadna evropa.....skaniata e kruta no ima najdobar prenos vo odnos na site kamioni.....vozese pred nekolku godini scania l124 so 400 KS euro 2 motor a podocna DAF 430 so XXL kabina......vo sporedba so scaniata za vlecenje DAF-ot nemase sansi iako ima 30 KS poveke...a so se odnesuva za servisnite intervali kaj scaniata kolku sto pisuva u katalog na kolku km da se smeni delot na tolku i treba da se smeni....porano nema sansi da crkne....ali zatoa DAF-ot e mnogu pomek odnosno ima poveke jastuci na kabina so sto go pravi poudoben za vozacot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom