Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
spored mene skania i man se najdobri kamioni
skaniite imaat mala prednost vo toa so imaat najmala potrusuvacka na gorivo

сканијата не ме бендисва многу, крута е, али како ја прима гаста....нз оти али акторсот ме бендисва најпоке, кај еден другар имав појдено, си купија 460 коња, 2003 година, кабината пливаше, а и добар се покажа, убо примаше гас.....и волвото е супер, имам влезено во волво 420 2003 година автоматик, ме бендиса то што кабината на дупки, пливаше, комфорт 99%, ама не ме бендиса дека автоматик, и не се забележваше многу примањето на гаста, но сепак брз, за 15-17 секунди ги наби 90 км/h....али сепак според мене Actros rules The truck World :D:D:vozbud:

PS: во секаков камион имам влезено, и тест вожња видено, само сум немал прилика да видам ивеко....:/

vlezi vo iveco pa ke vidis stoe masina i kako prima

mnogu golemi potrosuvaci na gorivo se ivekoto,a i na masina ne se mnogu kako so trebe
i vnatre vo kabinata ne me bindisuat ic kako se uredeni

Еве еден тјунинг на ДАФ 105-ка, не е нешто посебно ама авторот се потрудил барем!

daf1.jpg

daf2.jpg

daf3.jpg

daf4.jpg

porano mi kazuvashe edno drugarce deka gledalo vo spisanija kako nekoi kamioni imale samite tush kabini.. moze li nekoj da mi najde i pokaze takvi sliki zashto bi sakal da vidam
interesna stvar

porano mi kazuvashe edno drugarce deka gledalo vo spisanija kako nekoi kamioni imale samite tush kabini.. moze li nekoj da mi najde i pokaze takvi sliki zashto bi sakal da vidam
interesna stvar
Да му кажеш на другарчето твое дека лаже а кој лаже, тој краде и на таванот спие!
Можеби некогаш ќе измислат камиони со туш кабини ама засега такво нешто нема во сериско производство, може само ако некој забеган инвестирал во својот камион да вгради такво нешто?

Да му кажеш на другарчето твое дека лаже а кој лаже, тој краде и на таванот спие!
Можеби некогаш ќе измислат камиони со туш кабини ама засега такво нешто нема во сериско производство, може само ако некој забеган инвестирал во својот камион да вгради такво нешто?

хмммм... оние америчките што се,цели соби имаат... кабината им е ептен долга...не би ме зачудило...

Еве ти SCANIA Long Line:

Scania164L580Longline7.jpg

А еве како изгледа внатрешноста:

newLongline2.JPG

Како што гледате има умивалник ама туш нема, умивалникот и тушот немаат исто количество отпадна вода?

Еве го модел Т2000 на производителот Kenworth:

paper%5C11761%5C75799731.jpg

А еве како изгледа кабината внатрешно:

delta4_1094589874_mini_kenworth_t2000_sleeper1.jpg

Мислам дека не сме пишале и за камионите кои влечат и по неколку приколки а се познати под насловот Road Train, најзастапени се во Северна Америка, дел од Канада и во Австралија.
Еве неколку слики како изгледа тоа:

800px-road_train_australia.jpg

adelaide_river_roadtrains.jpg

ozprodrivers_image_road%20train%20fuel%20tanker%203%20trailer.jpg

2-2717_Road_Train_at_Marla.jpg

bild+2.jpg

По автопатиштата ќе ги сретнете и овие знакови:

road_trains_54_metres_long.jpg

Dustsign.jpg

2408917715_bbdf036854.jpg

Доколку не ги почитувате овие знаци може само да наебете односно моќните машини да направат од вас мелено месо!!! :pop: :pop:

Nemom neshto da klam slika nz so mue :@:@: da vidite vo Bitola sto FREIGHTLINER donesoja od Germanija nemate pojma kolkav e :D ama nemom da stavam slika :@:@

SDC13625

Aма проблемот е што овие road train се ограничени со местата во кои можат да возат, јас имам гледано документарна емисија за во Австралија, таму е најпогодно за нив.

Old Trucks

Во Петокот бев на една собиранка на стари камиони, еве како изгледаше тоа:

faunf.jpg

krupp.jpg

volvoai.jpg

kaelble.jpg

henschel.jpg

ifaw.jpg

bussing.jpg

magirusdeutz.jpg

scania.jpg

saurer.jpg

И за крај еден камион што лета :)

kamionstoleta2.jpg

kamionstoleta1.jpg

Има уште слики ама ќе ги постирам во друга прилика...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom