Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
со задоволство би прифатил... после тоа,ке те зеам ја у сканијата да видиме што може:vozbud: хехехе...
Може ама веќе се имам возено во СКАНИА,сеуште ВОЛВО не сум возел и затоа за него не пишувам ама како што го гледам навистина е јако на угорница,дури сега ЕУРО 5 моторот на ВОЛВО го користат и РЕНАУЛТ камионите.

Може ама веќе се имам возено во СКАНИА,сеуште ВОЛВО не сум возел и затоа за него не пишувам ама како што го гледам навистина е јако на угорница,дури сега ЕУРО 5 моторот на ВОЛВО го користат и РЕНАУЛТ камионите.

СКАНИЈА:vozbud: него,реното мислам одамна користат волво мотори...овластен сервис за рено е волво...или само делови од волво???иначе волвото е н.1 за вожња...не мрда...а за влечење нема шанси...некако тромав е малце...пробај ке видиш///

Не би рекол така за СКАНИА-та,можеби претходниот Л модел трошел малце а тоа е точно бидејќи го имам возено тој модел ама новиот Р модел е едно големо срање од камион.
Кога ќе пораснеш ќе те земам со мене и ќе ти покажам што може СТРАЛИС-от?
zavisi ako go sporeduvas so Renault Premium 420dci,DAF430,480 za Mercedes taman rab.. i so mn. drugi
od normalnoto taman nisto poveke..............

СКАНИЈА:vozbud: него,реното мислам одамна користат волво мотори...овластен сервис за рено е волво...или само делови од волво???иначе волвото е н.1 за вожња...не мрда...а за влечење нема шанси...некако тромав е малце...пробај ке видиш///
nisto dr samo ova e toa..............
Визуелизатор

Последна промена од peppeGT : 11-05-09 во 00:25

Renault Truck: totalno Volvo sasia,motor,diferencial,menjac komplet cela mehanika i elektronika.
od Renault samo Kabinata e...............:toe:

nisto dr samo ova e toa..............
Визуелизатор

Последна промена од peppeGT : 11-05-09 во 00:25

Renault Truck: totalno Volvo sasia,motor,diferencial,menjac komplet cela mehanika i elektronika.
od Renault samo Kabinata e...............
:toe:

пишав ја ама не бев сигурен...само кабината од рено е...и најдегенски изглед имаат,најлош изглед имаат реноата, и маггнумот и премиумот...бљак

Кога сме веќе кај ВОЛВО камионите да ги преставам и нивните Амерички модели кои веќе почнаа да се возат и на Европските патишта што порано не беше случај!
Еден од најпопуларните модели на ВОЛВО во Америка е моделот ВТ880 кој е стварно импресивен:

amtphoto.ashx

72351923sg8.jpg

moteurvolvo625ig5.jpg

moteurvolvo6252qq5.jpg

picture1gp0.jpg

picture9sx0.jpg

picture13sz7.jpg

picture17rd1.jpg

Мислам дека љубителите на камиони ќе бидат задоволни од овие слики :)

Една мала презентација и на марката Волво од серијата ВН:

Unterwegs+089.jpg

VolvoVN.jpg

ntinobmsss.jpg

Овие модели се повеќе застапени на Европскиот пазар додека моделот ВТ е застапен повеќе во Америка!

Една мала презентација и на марката Волво од серијата ВН:

Unterwegs+089.jpg
VolvoVN.jpg

Овие модели се повеќе застапени на Европскиот пазар додека моделот ВТ е застапен повеќе во Америка!

Случајно листав на мобиле.де и гледав вакви камиони, ако не се лажам имаат некаде околу 660 КС.

Случајно листав на мобиле.де и гледав вакви камиони, ако не се лажам имаат некаде околу 660 КС.

значи и ти пребаруваш на mobile.de??еххе исто и јас...него, има и со над 700кС...

Моделот на Волво ВТ стандардно се продава со мотор од 625 КС додека моделот ВН се продава со послаби мотори.

hee Volvo VT 600 hp-ks 2004g kaj so vozev u poslednata firma imase 10 parcinja vakvi..
i vlecea samo cisterni poradi totalnata dolzina dozvolena za sleper(16,50m) u Evropa,inaku nemav sansi da vozam eden vakov monstrum...
mojtovolvo.jpg

sekogas Volvo.:toe:

scania R420.jpg

го подновивме возниот парк... Сканија Р420 еуро 5, 2007ма година, 420 коња 11.705 кубика мислам беше...

Волво се најдобри машини во Европа сигурно во сад имаат повеќе конкуренција...

Волво се најдобри машини во Европа сигурно во сад имаат повеќе конкуренција...

не признавам!:pos2::pos2::vozbud::vozbud: имам и ново волво и нова сканија...

како што кажав порано волвото има мека вожња,додека сканијата малце покрута....али сканијата влече многу повеќе од волвото,иако иста/слична коњажа...двете марки се шведски...двете се квалитетни... т.е. според мене најдобри камиони,а после нив следи дафот...ова е моја листа...

не признавам!:pos2::pos2::vozbud::vozbud: имам и ново волво и нова сканија...

како што кажав порано волвото има мека вожња,додека сканијата малце покрута....али сканијата влече многу повеќе од волвото,иако иста/слична коњажа...двете марки се шведски...двете се квалитетни... т.е. според мене најдобри камиони,а после нив следи дафот...ова е моја листа...

Volvo во Европа се број еден прво моделите се лудница и мотор и естетика комфорност како што веќе и самиот кажа.
Иначе ако збориме за сад тамо веќе Волво го јадат амерички фирми али таму е друга приказна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom