Камиони

• Креатор на темата Креатор на темата Mandrak
  • Време на започнување Време на започнување
еве моментално у двор иам Волво ФХ13 440 еуро 5...значи да кажам,волвото има најдобра вожња,а тоа на сканија е најслаба страна...сканија и вожња се скарани...али влечењеееее.... сканија 124 440КС...можам да кажам ГРОМ!!!ненормално влече за тие 440КС... а дафот хф 95 430КС, имаше проблеми со некое си виско...е тоа го сменивме..едноставно корне! незнам шо се деси, тромавоста ја снема!!!добро,сепак ти си искусен шофер, а ја 15 годишен ученик, ги размирам работиве малку од малку нели:vozbud: се возев и у мерцедес....тромавост до даска!!! исто и манот...безразлика која коњажа се:vozbud:

да бев повозрасен,ке те седнев у дафот 430ка...да видиш и да се чудиш....

него кажи ми за стралисиве....постојано се карам за нив...за мене Сканија е најдобриот камион:vozbud:.... волво за вожња е најдобар:vozbud:

него кажи ми за стралисиве....постојано се карам за нив...за мене Сканија е најдобриот камион:vozbud:.... волво за вожња е најдобар:vozbud:

ubda6439xy9tu0.gif

heh.... ako imas sao 15g. menjaj mislenje za kamionite nego knigite i ucenje......

eve toa sto znam za stralisot ke ti kazam

ne e koj znae sto 480 dovolno e jak i dobro se ponesuva tovaren na ugornica

konfortot e prilico ok, dovolno e tvrd u voznja i dobar potrosac na gorivo.

esteticki nisto posebno, enterierot e napraven od nekvalitetni materiali....

ali ovie novite so visokata kabina se bas za nikade......​

VOLVO e sekoga br 1.........

heh.... ako imas sao 15g. menjaj mislenje za kamionite nego knigite i ucenje......

eve toa sto znam za stralisot ke ti kazam

ne e koj znae sto 480 dovolno e jak i dobro se ponesuva tovaren na ugornica

konfortot e prilico ok, dovolno e tvrd u voznja i dobar potrosac na gorivo.

esteticki nisto posebno, enterierot e napraven od nekvalitetni materiali....

ali ovie novite so visokata kabina se bas za nikade......[/LEFT]

да,волво е бр 1 во вожња,има и комфор,добар квалитет, за сервисот не зборам...у 03:00 јави се, доаѓаат за пола саат,и завршуваат работа...
али за влечење не се баш...моето волво е фх13 440 аутоматик,онаа медиум кабина, помала од најголемата...а таа најголемата е лелелелелл!!! мн е јака:vozbud: внатре можеш мини диско да напрајш:vozbud:

+за сканијата, троши најмалку од сите камиони!!!у тоа сум сигурен,најмалце троши!

и користи го копчето ЦИТУРАЈ/ЦИТАТ за да ме цитираш...

eve ova e carot TRAC OF MILENIUM.............

^^ за Волвово ФХ 16 700...неам зборови:D 16000 кубика 700кС..ЗВЕР!!! али сепак,ја бу избрал Сканија 620...

^^ за Волвово ФХ 16 700...неам зборови:D 16000 кубика 700кС..ЗВЕР!!! али сепак,ја бу избрал Сканија 620...
Mali..... site Volvo FH 16 se 16100cc.
poslednite modeli na FH 540hp. 600hp. i 700hp.

ауу имало о ваква тема, јас сум роден камионџија, моја идна професија, браво за темава!!:D

ubda6439xy9tu0.gif

heh.... ako imas sao 15g. menjaj mislenje za kamionite nego knigite i ucenje......​

eve toa sto znam za stralisot ke ti kazam​

ne e koj znae sto 480 dovolno e jak i dobro se ponesuva tovaren na ugornica​

konfortot e prilico ok, dovolno e tvrd u voznja i dobar potrosac na gorivo.​

esteticki nisto posebno, enterierot e napraven od nekvalitetni materiali....​

ali ovie novite so visokata kabina se bas za nikade......​

Врати се неколку страници наназад и ќе видиш што сум напишал за ИВЕКО 480 ПС ама од постарите модели,мислам дека камион со таков мотор нема да има во догледно време а што троши многу тоа е точно. Што се однесува до СТРАЛИС-от можам да ти кажам дека ми е омилен камион,до пред некој час го возев моделот од 450 ПС ЕУРО 5 и можам да кажам се најдобро за него.Има солидна потрошувачка која не преминува 30 Л/100 КМ ама има одредени проблеми со борд компјутерот кои со секој нов модел ги решаваат? Не знам само каков е новиот моцел на ИВЕКО CUBE ама ќе го пробам и него еден ден. Не знам кога пак ќе одам во фабриката на ИВЕКО,таму одев на школо за ИВЕКО и добро го пзнавам тој камион. Што се однесува за СКАНИЈАТА таа е само за вадење на камења од бубрезите,амортизација никаква,потрошувачка неодредена поготово кај Р моделите што се без АД БЛУЕ...

ВШто се однесува до СТРАЛИС-от можам да ти кажам дека ми е омилен камион,до пред некој час го возев моделот од 450 ПС ЕУРО 5 и можам да кажам се најдобро за него.Има солидна потрошувачка која не преминува 30 Л/100 КМ ама има одредени проблеми со борд компјутерот кои со секој нов модел ги решаваат? Не знам само каков е новиот моцел на ИВЕКО CUBE ама ќе го пробам и него еден ден. Што се однесува за СКАНИЈАТА таа е само за вадење на камења од бубрезите,амортизација никаква,потрошувачка неодредена поготово кај Р моделите што се без АД БЛУЕ...

се кладам дека на угорница,а и на рамно тој 450пс стралис, ке го голта чадот на 124 440 сканија??? сепак,ти си можеби возач, цело време си по патишта,али ова е мое мислеље...+ сканијата е камион што троши најмалце..

се кладам дека на угорница,а и на рамно тој 450пс стралис, ке го голта чадот на 124 440 сканија??? сепак,ти си можеби возач, цело време си по патишта,али ова е мое мислеље...+ сканијата е камион што троши најмалце..
Не би рекол така за СКАНИА-та,можеби претходниот Л модел трошел малце а тоа е точно бидејќи го имам возено тој модел ама новиот Р модел е едно големо срање од камион.
Кога ќе пораснеш ќе те земам со мене и ќе ти покажам што може СТРАЛИС-от?

Не би рекол така за СКАНИА-та,можеби претходниот Л модел трошел малце а тоа е точно бидејќи го имам возено тој модел ама новиот Р модел е едно големо срање од камион.
Кога ќе пораснеш ќе те земам со мене и ќе ти покажам што може СТРАЛИС-от?

со задоволство би прифатил... после тоа,ке те зеам ја у сканијата да видиме што може:vozbud: хехехе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom