55 метарски крст во Бутел

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Не, не се работи веќе за рејтинг, за глаата се работи. Вемерото не знаат која гора да ја фатат, затоа почнуваат да прават грешки и глупости. Исто и ДУИ.

Првин сме луѓе, кои не веруваат у квачки шо несат јајца со сонца од Виргина, туку сакаат достоинствен живот.
во ваква ситуација на тотален криминал, корупција и богатење на власта и тотална сиромаштија неправда и безизлезност на народот, они пак ја вртат на конфликт на национална основа, меѓу тој сиромашен онеправдан и безизлезен народ. и успеваат, судејќи по реакциите овдека. не бе, каков народ таква власт. заслужуваме да не ебат до недоглед, како што прават моментално. се изнаделија тендери, се налапаа кеш, се испорасфрлаа за коекакви срања, и еве сега пак ќе се тресеме од граѓанска војна ради тодор факинг петров и шака партиски војничиња на аљи. секоја чест, Македонијо.

Ова не е нормална појава, ова е досадно предвидлива појава у сценарио на малоумните вемеро и дуи. Не сакаат да си кренат рејтинг, затоа што го немаат, туку да спасат жива глава.
јас прашав 2 прашања,ти прашањата ги претвори во одговори.Тоа говори за тоа колку зборуваш со факти,а колку на памет.

Може ли да добијам линк ,сакам да донирам 5 евра за изградба на крстот,море ако треба и 10 ќе дадам само да си ги ископате очите.

ВЕ МОЛАМ вас кои јадете гомна и ова го прифаќате као нормална појава,и у стил,брат уживај,намештаљка е,сакаат да спасат гз или да си кренат рејтинг...да ми ОБЈАСНИТЕ како тоа,прво,си креваат рејтинг со вакви скандали,како куманово,гошинце,крстов,орелот,а после тоа,КАКО ќе си спасат гз со вакви работи ?

Ако ми кажете со граѓанска војна,не треба да си експерт за да гледаш наоколу,дека кај и да имало војна,одма паѓале од власт,така беше и 2001 така беше и во Украина и сегде.

Не ги правдам нит ги сакам,ама ме нервира и боли кога Македонецот ладнокрвно ги отфрла овие работи,не само ова денес,туку и сите претходни со тој муабет,а секој што мисли поинаку го гледа у стил,што ти е глуп.

За реакција од наша страна нормално дека нема да има,пошто одма ќе бидат апсени и обвинети,ќе јадат или кривични или прекршочни санкции,а да не зборам што онаа група на луѓе која би требало да реагира,а тоа е пред се навивачкиот сектор,се или партиски луѓе или веќе утепани од политиката на секаков можен начин.

Така наместо да се занимаваме со имбецилите од Уставен и што направија со одлуката, тоа што се гонат политичари за изборен криминал и што иднава недела најверојатно ќе пукнат обвиненија и можни апсења на цело раководство на дпмне, ние ќе се занимаваме со крстот на дпмне и со протестот на дуи. Две партии што лебот сложно го делат веќе десет години.
Не им треба повеќе, доволно е 4-5 дена да се позанимавате да олабави тензијата од другите работи што им се собраа.
150 пати истата работа ја прават и 150 пати истиве дискусии се прават. Само сеа и албанциве не ја свират веќе песната на дуи и затоа само со стотина души од кои 20 души паетиски функционери тера вакви циркуси.

Така наместо да се занимаваме со имбецилите од Уставен и што направија со одлуката, тоа што се гонат политичари за изборен криминал и што иднава недела најверојатно ќе пукнат обвиненија и можни апсења на цело раководство на дпмне, ние ќе се занимаваме со крстот на дпмне и со протестот на дуи. Две партии што лебот сложно го делат веќе десет години.
Не им треба повеќе, доволно е 4-5 дена да се позанимавате да олабави тензијата од другите работи што им се собраа.
150 пати истата работа ја прават и 150 пати истиве дискусии се прават. Само сеа и албанциве не ја свират веќе песната на дуи и затоа само со стотина души од кои 20 души паетиски функционери тера вакви циркуси.
А како крстот и олерот,и 100тина Македонци што отишле на ставањето темел,и 100 албанци што отишле на отварање на орлот,и 100тина кои го рушат темелот,ќе ги спречат тие обвиненија,апсења,и паѓање на власта ? дали може да ми кажеш ?

Кога веќе ме прашуваш да си одговорам барем, знам да ракувам со оружје. Но тоа ни малку не е битно сега. И зашто оружје воопшто да се употребува? Искрено додека има народ кој размислува горе долу како тебе ќе си биде вака. Немам друго што да кажам.

Мене единствено битно нешто во оваа држава ми е дали ќе најдам ДРЖАВНА работа после факултетов без партијска книшка и какви би биле условите.
А тоа дали ќе биде ВМРО или СДСМ ништо не ми менува кога се исти ама баш исти.

Не би се согласил дека после факс државата треба да ти обезбеди работно место, тоа нигде во западниот свет не е така и не треба да биде така, а тоа дека доколку си најквалификуван за некое државно место и конкурираш, треба да влезеш се согласувам, без никакви партиски книшки, али никако дека за сите со факс државата требало да им обезбеди работно место.

А како крстот и олерот,и 100тина Македонци што отишле на ставањето темел,и 100 албанци што отишле на отварање на орлот,и 100тина кои го рушат темелот,ќе ги спречат тие обвиненија,апсења,и паѓање на власта ? дали може да ми кажеш ?

Нема да ги спречат туку ќе го олабават колку толку политичкиот притисок и фокусот на настаните кој последниве два месеци е целосно насочен кон тоа.

Правиме муабет за две партии што се верни сојузници веќе десет години. Ахмети до гроба му е верен на Груевски и по секоја цена се бори за неговата политичка кариера, тоа се докажа последниве два месеци.

Нема да ги спречат туку ќе го олабават колку толку политичкиот притисок и фокусот на настаните кој последниве два месеци е целосно насочен кон тоа.

Правиме муабет за две партии што се верни сојузници веќе десет години. Ахмети до гроба му е верен на Груевски и по секоја цена се бори за неговата политичка кариера, тоа се докажа последниве два месеци.
Ништо нема да олабават овие тензии,и не заборавај дека ништо не ти функционира идеално.Уште пред година дена во ДУИ имаше големи тензии и поместувања на топката,за тоа збореа и јавно а имаше и емисии за тоа,пресметки помеѓу себе еден куп,затоа што радикалното крило повеќе не го сакаше Аљи,сакаа нивни луѓе да става на позиции и слично.Според мене,ваквите настани се иницирани од такви луѓе.Сега се чека да се види дали политички ќе го решат ова,дали утре ќе ги дигнат шаторите и ќе го послушаат Аљи,ако не ќе има офанзива од полицијата и за 5 минути ќе нема ни шатор ни ништо.

Тоа обреди ли забрануваат употреба на часовници, па мора со озвученија од што знам колку илјади вати да ги викаат верниците на молитва во 4 и пол?
Кај нив е 1600год. Они утнале 4 века, а ти збориш за саат.

бомбите веќе 90% од народот ги заборави,тоа е факт.Сега да те прашам што имаше во 5тата бомба,врска ќе немаш.Знаеш само дека се десило некој криминал,дека си слушнал нешто,и толку.За гошинце зборевте исто,за куманово исто зборевте,за ова исто.Утре да пукне војна,пак ќе зборите исто.Да се прошири низ цел балкан,пак ќе викате дека грујо и аљи го праат тоа за да спасат жива глава.

Јас те убедувам дека со војна они ништо не добиваат,само губат.Види што се деси со нив кога дојдоа странците ради ебени бомби,пола раководство даде оставка,техничка влада,предвремени избори,а не па да пукне војна.Одма ги симињаат од власт,истиот ден.

Не се работи веќе дали ја памтиш содржината или не, пример јас видов дека има еден куп криминали и убеден сум да гласам против нив на наредните избори. И сега како мислиш дека би пробале да ме натераат да се предомислам ? Веројатно со вакви национални провокации, демек клетите албанци ќе не уништат ако паднат од власт они и дојде СДСМ на власт. Од друга страна и ДУИ има огромен пад на рејтинг после се ова, па ова им доаѓа како кец на десетка да продаваат лажен патриотизам кај албанците демек еве нема да ни градат клетите ќаури крстови во “наши“ населби.

Реалноста е дека и на двете партии им е битно само да го спасат газот и фотељата, ако победат на избори пак братски ќе си делат тендери. Ама да се надеваме дека нема да се случи тоа

• Ми се допаѓа
Reactions: aye
Не се работи веќе дали ја памтиш содржината или не, пример јас видов дека има еден куп криминали и убеден сум да гласам против нив на наредните избори. И сега како мислиш дека би пробале да ме натераат да се предомислам ? Веројатно со вакви национални провокации, демек клетите албанци ќе не уништат ако паднат од власт они и дојде СДСМ на власт. Од друга страна и ДУИ има огромен пад на рејтинг со сите овие случувања, па сега ова им доаѓа како кец на десетка да продаваат лажен патриотизам демек еве нема да ни градат клетите ќаури крстови во “наши“ населби.

Реалноста е дека и на двете партии им е битно само да го спасат газот и фотељата, ако победат на избори пак братски ќе си делат тендери. Ама да се надеваме дека нема да се случи тоа
на дуи им носи поени тоа е факт,ама на ДПМНЕ не гледам како им носи.Нормално дека не си толку глуп да мислиш дека со едно палење на темел и поставени шатори од 50тина души ќе не снема како нација,Евреине што се преживеале па ене ги пак постојат,така да не ми држи вода дека Македонецот ќе се уплаши од вакви инциденти и ќе си рече,овие се лоши,ама морам да гласам за нив,пошо инаше албанциве ќе ме стрелаат и жената ќе ми ја силуваат.[DOUBLEPOST=1457048631][/DOUBLEPOST]
Ти ова од искуство го кажуваш за вака детално мора да си поминал низ истото :D
за моја среќа не,пошто се освестив многу,многу порано :)

на дуи им носи поени тоа е факт,ама на ДПМНЕ не гледам како им носи.Нормално дека не си толку глуп да мислиш дека со едно палење на темел и поставени шатори од 50тина души ќе не снема како нација,Евреине што се преживеале па ене ги пак постојат,така да не ми држи вода дека Македонецот ќе се уплаши од вакви инциденти и ќе си рече,овие се лоши,ама морам да гласам за нив,пошо инаше албанциве ќе ме стрелаат и жената ќе ми ја силуваат.[DOUBLEPOST=1457048631][/DOUBLEPOST]
за моја среќа не,пошто се освестив многу,многу порано :)

Имаме огромен дел неписмено население кое се пали уште на национализам така да верувај дека и они имаат некаква корист, ништо не прават случајно така и поставувањето на крстот воопшто не беше случајно. Што се однесува до бранење на државата нека ја бранат тие што зимаат плата на државна цицка цел живот за тоа, јас ама баш ич не се замарам..

У право се Аљбанците коа викаат дека на крстот не му е местото таму, ама ниту на звукот од разгласот на џамиите не им е местото во нашите уши.
Така да, апсаана и ќотек за сите.
Кажав јас на една друга тема. Прво да се затворат фаците од најголемите партии, а потоа да се решава кој може да излезе на слобода. Единствениот лек е тоа.

Албанциве се многу поголем проблем него било какви имбецили во уставен. Интересно во сите овие дефокусирања,ние искачаме понижени.
Ова дека ќе имало апсења па ќе праеле граѓанска војна за да се се спасат:icon_lol: И мене би ми било мерак да ги уапсат ама ова е научна фантастика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom