55 метарски крст во Бутел

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Утре во 17 часот ДУИ организира протест против крстот во Бутел.

Продолжуваат игрите, секогаш кога ќе има нешто важно ќе направат гомнарии. (утре се очекува Ахмети да се појави во СЈО ... кај смеело бе командантот да биде топ тема, и тоа влечен по обвинителства... дај да направиме нешто за да се избие во прв ред утре)

Сигурно многу работаат денеска, јавувања по телефони на членството, администрација итн ... ќе соберат 1000 можеби, пошто прошлиот пат им пропадна обидот, никој не им верува бе, цел ден заедно, а ноќе во 17 часот на протести против браќата од власт.

Утре во 17 часот ДУИ организира протест против крстот во Бутел.

Продолжуваат игрите, секогаш кога ќе има нешто важно ќе направат гомнарии. (утре се очекува Ахмети да се појави во СЈО ... кај смеело бе командантот да биде топ тема, и тоа влечен по обвинителства... дај да направиме нешто за да се избие во прв ред утре)

Сигурно многу работаат денеска, јавувања по телефони на членството, администрација итн ... ќе соберат 1000 можеби, пошто прошлиот пат им пропадна обидот, никој не им верува бе, цел ден заедно, а ноќе во 17 часот на протести против браќата од власт.
A kade ke protestiraat , pred vlada ? Pa tie se vlast.

Јас сум од Кичево, само неразбрав што е со Раштани. Тоа е село одма над магистралата према запад, и е етнички чисто македонско, но таа населбата што води до тоа село се вика ``Раштански пат`` и претежно е албанско ,ромско(го викаат Мексико) и помалку македонско населението

Јас сум од Кичево, само неразбрав што е со Раштани. Тоа е село одма над магистралата према запад, и е етнички чисто македонско, но таа населбата што води до тоа село се вика ``Раштански пат`` и претежно е албанско ,ромско(го викаат Мексико) и помалку македонско населението
Што збориш бе ти во Раштански пат нема речиси ни еден албанец а циганите се во посебна населба наречена Мексико и 90% од населбата се Македонци а ова за крстот е вистина стварно е паднат но велат дека е од силниот ветар

Изгледа не си го шетал раштански пат да видиш кој и како живее. Сите слободни плацеви ги купија албанци и направија куќи.

Имам колеги од Раштани , утре ќе ги прашам за крстот

Изгледа не си го шетал раштански пат да видиш кој и како живее. Сите слободни плацеви ги купија албанци и направија куќи.

Имам колеги од Раштани , утре ќе ги прашам за крстот
Таму живеев до пред 2 години и сум 100% сигурен дека во населбата се многу повеќе македонци

Ако е местено малку предалеку отиде?
„Бутел е наш, се гледаме во 17 часот на стадионот на Шкупи“, напиша на Фејсбук пратеникот Артан Груби од ДУИ.
12800338_564470240395204_1264623863746877862_n.png

И имаат лице да се бунат за крстот во Бутел.Демек им се повредени чуствата:(

Да е само тоа,во Топанско кое спаѓа под општина Чаир месната заедница ја претворија во нелегална вахабистичка џамија.Исто така и основното училиште Рајко незаконски го преименуваа и ја тргнаа бистата.

Ако е местено малку предалеку отиде?
„Бутел е наш, се гледаме во 17 часот на стадионот на Шкупи“, напиша на Фејсбук пратеникот Артан Груби од ДУИ.
12800338_564470240395204_1264623863746877862_n.png
ако не беше осветувањето на темелите, нема да знаевме чиј е Бутел ?

Зајас е родното село на Аљи Ахмети. Има роднини и во село Колари исто Кичевско таму проаѓа патот за Охрид. За време на Втората Светска Војна овие села ги поддржувале балистите т.е. биле дел од тоа движење за што биле казнети соодветно кога војната завршила. Сепак 60тина година подоцна нивните потомци ни се одмаздуваат повторно.
Мали споменици, знамиња и тн во овој дел почнаа да никнуваат после 2001.
Mali spomenici? Si zastanal kaj poranesnata opstina na Zajas? Isto taka ima nekolku golemi Albanski znaminja pokraj pat, ne kolku nasite koi se postaveni niz drzavata ama prilicno. Ko bea krenati Albanskite znaminja imase malce vreva vo mediumite ama sekoje cudo za tri dena i si legnavme na brasno.[DOUBLEPOST=1457008664][/DOUBLEPOST]
Таму живеев до пред 2 години и сум 100% сигурен дека во населбата се многу повеќе македонци
Ija mislam se ama dosta ima doseleno vo posledno vreme kolku sto znam. A za krstot od Rastani go znam, prasav posto ima i eden vo Bigor Dolenci.

Последно уредено:
Само ако ти искочиш на протест.

Не се секирај, ќе имаш на кого да контрапротестираш, нема да ти оди џабе трудот.

Од патриотски аспект, денешниот протест е поопасен од тој на студентите на плоштад, денес е денот ГДОМ да се покаже, ајде Миленко, Шанац, Мирка... :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom