55 метарски крст во Бутел

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
не знам ете ме интересира, може сакам да донирам:) I 100.000 евра ми звучи многу, некој што се занимава со градежништво треба да знае од прилика колку оди.

па кога може еден споменик за мајка тереза да е 8 милиони евра или тркало на вардар 18 крстов може да фати едно 3-4 милиончиња

Ima vo Gostivar ogromno zname kaj policiskata stanica,iako mislam deka kaj sekoja policiska stanica ima znaminja ili ne ? Orli i slicni gluposti se uste nema.Gostivar dosega e primer kolku tolku za meguetnicki zivot. Ako dojde Rufi pak,moze toj da igra na nacionalna karta povtorno.A kako sto gledam,Bejta e gotov.Osven ako ne se dogovorat so brakata od VMRO-MVR da napravat nekoj falsifikat.Tetovo,Kumanovo,Kicevo,Struga i Skopje se gotovi od toj pogled.Za Struga i Kicevo ne znam dali se podeleni gradovite,ama Tetovo,Kumanovo i Skopje bas planski se raboti.Kako vo Kipar da se naogas.Bruka od ogromni razmeri na patriotskata partija.A Struga bese mnogu ubav grad na vremeto,ama posle vojnata non stop ima nekakvi tenzii,iako neveruvam da e slicna situacijata kako vo Skopje i Tetovo.
Skopje otide t.e drzavata otide,a vie Gostivar,Tetovo..:facepalm:
Колку што знам и во Кичево нема ни едно албанско знаме додека македонското во центарот на градот што се обидуваа пред неколку години да го симнат шиптариве стои уште.Иначе не знам зошто никој не известува за "паднатиот" крст во Кичево од 20м прочитав само на 2-3 страници а другиве молчат,нема никакво инфо како паднал дали е изваден од општината...

Колку што знам и во Кичево нема ни едно албанско знаме додека македонското во центарот на градот што се обидуваа пред неколку години да го симнат шиптариве стои уште.Иначе не знам зошто никој не известува за "паднатиот" крст во Кичево од 20м прочитав само на 2-3 страници а другиве молчат,нема никакво инфо како паднал дали е изваден од општината...

Za koj krst se raboti tocno?

Inace vo Kicevo ima Albansko zname pred opstina i za praznici poln e gradot. Nema ogromno zname, zasega samo Makedonskoto pod stanica vee. Ama neli vrvite preku Zajaz pa mozete da vidite sami kolku znamina, spomenici i sto ne drugo ima tuka.

Не знам точно каде се наоѓа но според тоа што прочитав мислам дека пишуваше населба Раштани бил крстот и бил изграден пред 4 години..

Не знам точно каде се наоѓа но според тоа што прочитав мислам дека пишуваше населба Раштани бил крстот и бил изграден пред 4 години..
Раштани е село во Кичевско.

A toa kaj Zajas ili tuka negde na ridot sto e ? Spomenik za UCK ili nesto drugo.

Зајас е родното село на Аљи Ахмети. Има роднини и во село Колари исто Кичевско таму проаѓа патот за Охрид. За време на Втората Светска Војна овие села ги поддржувале балистите т.е. биле дел од тоа движење за што биле казнети соодветно кога војната завршила. Сепак 60тина година подоцна нивните потомци ни се одмаздуваат повторно.
Мали споменици, знамиња и тн во овој дел почнаа да никнуваат после 2001.

Зајас е родното село на Аљи Ахмети. Има роднини и во село Колари исто Кичевско таму проаѓа патот за Охрид. За време на Втората Светска Војна овие села ги поддржувале балистите т.е. биле дел од тоа движење за што биле казнети соодветно кога војната завршила. Сепак 60тина година подоцна нивните потомци ни се одмаздуваат повторно.
Мали споменици, знамиња и тн во овој дел почнаа да никнуваат после 2001.

Тоа требаше со време срамнување со земја, веднаш после војната. Камен на камен да не останеше таму.

Тоа требаше со време срамнување со земја, веднаш после војната. Камен на камен да не останеше таму.
Е па мој близок роднина, многу близок пробал ама многу ги имало хаха:-) Сепак преовладувал духот на братство единство, втора шанса и тн..

Е па мој близок роднина, многу близок пробал ама многу ги имало хаха:) Сепак преовладувал духот на братство единство, втора шанса и тн..
мој дедо е ранет при борба со козоебачиве во Кичевско и после тоа подлегнува на повредите.

Да али има и населба која води до селото и се вика Раштани а селото е оддалечено од центарот само 3-4 км барем така разбрав
Па да многу е блиску речиси споено со Кичево. Тука на нагорницата од влезот од Кичево.[DOUBLEPOST=1456923606][/DOUBLEPOST]
мој дедо е ранет при борба со козоебачиве во Кичевско и после тоа подлегнува на повредите.
Слично само што проживеа уште едно 60тина години

12802725_974331242655451_830194081326442975_n.png

:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom