55 метарски крст во Бутел

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Mene me interesira sho ke e sledno. Zosto vcera ne mu se ispolna ocekuvanoto da se udrat megjusebe dvete grupi. edvaj 100luge vkupno od dvete strani posle site promoci i reklami deka ke postavuvaat temelite.

Dali narodot se osvestuva? i ne pagjat poveke na ovie bedni i eftini finti, so velite?

Jas ubavo rekov, uste meseci nanazad deka tokmu na toj narod so se povikuvaat celo vreme, toj ke mu presudi.

не дека било која власт ги заштити , ама пак пулените на сдсм отворено застанаа зад тезата за албанец премиер, федерализација а најлошо и зад терористите во дивље насеље... Работата е треба перманентно да се контролира радикалниот национализам и верски фанатизам, , не вреди кога ќе се развие многу да превземаш драстични мерки, тие не го решаваат проблемот; Фрчковски уште во 90-тите ја спроведе акцијата БитПазар, имаше и мртви... се појави подоцна Илирида, полицијата интервенираше но веќе беше доцна, семето беше посеано...кога се отвори Универзитетот во Мала Речица интервенираше полиција и имаше и мртви. Кога кренаа албанско знаме во Гостивар интервенираше полиција а уапсен беше и градоначалникот на Гостивар...после ни дојде сметка со камата, војната 2001, а имаше по војната уште 2 терористички упади, пред најновиот во дивље насеље; првиот за време на министерот Хари... отсекогаш обсце и сличните се ставаа во заштита на екстремистите, но сега имаат подршка и од внатрешни македонски кругови...
Сега е нешто поразлично? Па ДУИ се понаша ко да е државава нивна приватна сопственост, не албанска, нивна лична. Член на ДУИ убива тинејџер Албанец, син на спортски новинар, за 24 саата е пуштен од затвор со образложение дека сведокот згрешил поради физичка сличност и се најде друго дете што ќе превземе кривица. Што може да биде полошо од ова? Дали можда ако некој накриво погледне функционер на ДУИ, смее да преживее само ако има среќа ко Тодор Петров или?

Сега е нешто поразлично? Па ДУИ се понаша ко да е државава нивна приватна сопственост, не албанска, нивна лична. Член на ДУИ убива тинејџер Албанец, син на спортски новинар, за 24 саата е пуштен од затвор со образложение дека сведокот згрешил поради физичка сличност и се најде друго дете што ќе превземе кривица. Што може да биде полошо од ова? Дали можда ако некој накриво погледне функционер на ДУИ, смее да преживее само ако има среќа ко Тодор Петров или?
проблемот е поширок....се држевма настрана , во рукавици ( не само ние), кога во Косово заигра мечката... е сега таа секаде игра, па и на баба мркелка минаретовска

Е тоа се сака. Ај да се натпреваруваме кој е поглуп! :facepalm:
Мое мислење е дека во наредните 30 години треба да се стопира градбата на сите верски објекти, како и споменици со национално обележја!
Нека се реновираат болниците, училиштата, градниките, тоа сакам да чујам!
Не, ај да се натпреваруваме ние Македонците меѓусебе чиј анус ќе може да собере повеќе опашка.[DOUBLEPOST=1456674625][/DOUBLEPOST]
Јa читaше темaтa зa oрелoт ?
И Дaрдaниa и пунo рекoa декa требa дa се сруши, a oд другa стрaнa брутус беше тoј штo гo брaнеше oрелoт, тaкa дa тие ретoрики "oни не се бунеa зa нивниoт oрел".... немoј мoлим те...

И кaкo шo рекoв вo мoјoт претхoден пoст, утре кoa ќе ти зaкркoри стoмaкoт или кoa ќе видиш декa некoј идиoт oд рaнкoт нa брутус или битушaнец се дaвaт у пaри и у спaт те пoнижувaaт спoмни си гo крстoт и верувaм пoлеснo ќе ти биде.

Амa шo знaеме ние сo испрaни мoзoци.
Јас сум рекол, доволно сум паметен да не зависам од некоја партија. Така да за мене исти враг ми е, дали ти или кој и да е глумите стратег од клупите на некоја државна институција од немање друго што да праите, пак за мене тие млади луѓе што чекаат од партијата да ги запосли се неспособни и разгалени плачковци.

А вие кои очи вадите на браќа по род, заради ебана партија, сте истите испрани мозоци од двете страни, само во различна боја ви е водата што ве перела.

П.С. ти гo глеaше текoт нa пaрите и знaеш декa oвa не се финaнсирa oд држaвaтa, тaкa ?
Јебигa ние испрaните мoзoци глеaме декa СМК се кoристи кaкo пaрaвaн, a ти не...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Ако некој во оваа држава има константна политика тоа е здружението СМК, кое не претендира на власт. А од каде се парите за крстот, можам да претпоставам, но ајде нема да кажувам претпоставки пошто не ми е важно мене, ама ако веќе јадеш гомна, избегнувај претпоставки и побарај некакви информации.

А иначе што се однесува до спомениците што се креваат, јас сум се изјаснил јасно и гласно дека генерално сум против спомениците и дека тоа е најголемата грешка што ДПМНЕ ја направи за време на своето владеење, пошто за парите што се потрошија на споменици, ќе се вратеше редовниот воен рок и ќе бевме спремни за бурните времиња кои не очекуваат. Така и ќе се вработеа луѓе како старешини, можеби да вложеа и во војната индустрија во Самоков да се произведува сопствено оружје и муниција...

Последно уредено:
Вмро-Дпмне и Дуи ќе се отепат дур да создадат некоја безбедносна криза. Едноставно целта им е по секоја цена да направат некоја граѓанска војна за да си заминат во странство со украдените пари.

Последно уредено:
Вмро-Дпмне и Дуи ќе се отепат дур да создадат некоја безбедносна криза. Едонставно целта им е по секоја цена да направат некоја граѓанска војна за да си заминат во странство со украдените пари.
Држи муабетов, пошто до сега има еден куп така премиери и политичари што успеале да направат така.

Јас сум рекол, доволно сум паметен да не зависам од некоја партија. Така да за мене исти враг ми е, дали ти или кој и да е глумите стратег од клупите на некоја државна институција од немање друго што да праите, пак за мене тие млади луѓе што чекаат од партијата да ги запосли се неспособни и разгалени плачковци.

А вие кои очи вадите на браќа по род, заради ебана партија, сте истите испрани мозоци од двете страни, само во различна боја ви е водата што ве перела.

Ако некој во оваа држава има константна политика тоа е здружението СМК, кое не претендира на власт. А од каде се парите за крстот, можам да претпоставам, но ајде нема да кажувам претпоставки пошто не ми е важно мене, ама ако веќе јадеш гомна, избегнувај претпоставки и побарај некакви информации.

А иначе што се однесува до спомениците што се креваат, јас сум се изјаснил јасно и гласно дека генерално сум против спомениците и дека тоа е најголемата грешка што ДПМНЕ ја направи за време на своето владеење, пошто за парите што се потрошија на споменици, ќе се вратеше редовниот воен рок и ќе бевме спремни за бурните времиња кои не очекуваат. Така и ќе се вработеа луѓе како старешини, можеби да вложеа и во војната индустрија во Самоков да се произведува сопствено оружје и муниција...
Прво, браво за болдот, интелектуално кажано, нема што ;)(y)
Еве од сеа ќе престанам и тоа шо останува од гомната ќе ти го оставам тебе, зошто глеам дека ти си професионално у тој спорт :)

Друга работа, у недостаток од аргументи ме квалификуваше како млад и неспособен, член на партија, вработен во државна администрација, кој уствари е запослен од партија :pos:
Па ти си бил многу паметен, богати :pos:

А за СМК...
Чудно мајката како у време коа се ставаат 1000 споменици баш тогаш на СМК им текнува да донираат неколку споменици сите во согласност со проектот Скопје 2014, башка тотално случајно иницијативава за крстот се појавува 1-2 недели после таблата за учк.
Чисто коинциденција, никаква друга поврзаност.

Прво, браво за болдот, интелектуално кажано, нема што ;)(y)
Еве од сеа ќе престанам и тоа шо останува од гомната ќе ти го оставам тебе, зошто глеам дека ти си професионално у тој спорт :)
Неможам да речам дека лажеш, пошто тоа и не е твој став, па така мојата констатација е на место. Некој сере, и испраните мозоци јадат.

Друга работа, у недостаток од аргументи ме квалификуваше како млад и неспособен, член на партија, вработен во државна администрација, кој уствари е запослен од партија :pos:
Па ти си бил многу паметен, богати :pos:
Тоа не беше експлицитно за тебе, туку беше општо за сите партиски војници, извини ако се пронајде...
Повеќе за тебе ми одговараше делот:

А за СМК...
Чудно мајката како у време коа се ставаат 1000 споменици баш тогаш на СМК им текнува да донираат неколку споменици сите во согласност со проектот Скопје 2014, башка тотално случајно иницијативава за крстот се појавува 1-2 недели после таблата за учк.
Чисто коинциденција, никаква друга поврзаност.
Пак јадеш гомна... Дали знаеш од кога е инцијативата за крстот? И дали мислиш дека за 1-2 недели ќе може некој да го направи и постави?

Неможам да речам дека лажеш, пошто тоа и не е твој став, па така мојата констатација е на место. Некој сере, и испраните мозоци јадат.
Тоа не беше експлицитно за тебе, туку беше општо за сите партиски војници, извини ако се пронајде...
Повеќе за тебе ми одговараше делот:
Пак јадеш гомна... Дали знаеш од кога е инцијативата за крстот? И дали мислиш дека за 1-2 недели ќе може некој да го направи и постави?
Остај ме мене, глеаш партијата ме бутна у администрација и ми го испра мозокот, само гомна јадам. Глеај ти спасувај си го прекрасниот твој ум.
И еве од партија еден колега сеа ми вика, утре коа ќе ти претепаат некој близок у ЈСП, коа ќе те ебат у здрав мозок од сител и од канал 5, ако случајно (не дај боже) ти умре некој близок у нашиве лавиринти од болници, ако ти се погоди да те лечи некој од тие доктори шо ќе полагаат онлајн испити, ако у моментите коа чекаш да ти се роди дете се погоди у операциона сала некој пијан анестезиолог и ти ги убие и детето и жената, ако дојде на ред да те суди и да ти дава или одземе право некој од нашиве судии, ти кажи си ако, бар иаме легално поставен 55 метарски крст у Бутел, за инат на Албанците :)

Остај ме мене, глеаш партијата ме бутна у администрација и ми го испра мозокот, само гомна јадам. Глеај ти спасувај си го прекрасниот твој ум.
И еве од партија еден колега сеа ми вика, утре коа ќе ти претепаат некој близок у ЈСП, коа ќе те ебат у здрав мозок од сител и од канал 5, ако случајно (не дај боже) ти умре некој близок у нашиве лавиринти од болници, ако ти се погоди да те лечи некој од тие доктори шо ќе полагаат онлајн испити, ако у моментите коа чекаш да ти се роди дете се погоди у операциона сала некој пијан анестезиолог и ти ги убие и детето и жената, ако дојде на ред да те суди и да ти дава или одземе право некој од нашиве судии, ти кажи си ако, бар иаме легално поставен 55 метарски крст у Бутел, за инат на Албанците :)
Ок имам грешка со тебе, ти не си испран мозок туку ти го испиле мозокот.... Или пак незнаеш да читаш.

Јас мојата доверба во институциите на Македонија ја изгубив 2001 година, одкога и сметам дека ние(Македонците) немаме сопствена држава, и дека све што се прави во оваа држава е против нас Македонците. Јас ниту ќе се лечам во Македонија ако недај боже имам потреба, ниту пак планирам да пуштам дете да ми се вози у ЈСП, ниту пак планирам да се тегнам по судови заради нешто. И тоа што сум сеуште во Македонија за некои, кои ми ја знаат ситуацијата, е многу чудно.

Тоа ти си изненаден, дека сега ти текнало дека нешто смрди работата, пошто најверојатно нешто на сопствена кожа си осетил. Јас таа твоја горчина ја имам уште оддамна.... Само кој ме прашува нели мене... Али нејсе, полека полека ќе ти се обелодени целата ситуација и набргу ќе се осеќаш и ти како магаре.

А за темава што коментирав, не коментирав како и зошто се поставил крстот, туку како и зошто јадел ќотек Тодор Петров. И нажалост кај тебе и уште неколку најдов оправдување за тој чин, све заради дневно-политички поени. Тажно така огорчен и разочаран човек, како тебе, да успее да се фати на истата сламка надеж што сега му ја подава друг човек, па е принуден да толку да навива против политичките противници што уличната демократија ја смета речиси за регуларно средство, доколку се заслужи нели.

Немој да мислиш дека те мразам, потполно те разбирам, дури и за тоа што не можеш да одредиш кои ти се политичките противници на форумов, туку параноично гаѓаш на сите.

Ајјјј анасана, и вмровцитге беа криви во 97ма кога се симнуваше знамето во гостивар?
Истотака вмроцвицте беа криви за настаните на битпазар во 90те?
не дека не знам, само прашувам, за пријател де...

Ок имам грешка со тебе, ти не си испран мозок туку ти го изпиле мозокот.... Или пак незнаеш да читаш.

Јас мојата доверба во институциите на Македонија ја изгубив 2001 година, одкога и сметам дека ние(Македонците) немаме сопствена држава, и дека све што се прави во оваа држава е против нас Македонците. Јас ниту ќе се лечам во Македонија ако недај боже имам потреба, ниту пак планирам да пуштам дете да ми се вози у ЈСП, ниту пак планирам да се тегнам по судови заради нешто. И тоа што сум сеуште во Македонија за некои, кои ми ја знаат ситуацијата, е многу чудно.

Тоа ти си изненаден, дека сега ти текнало дека нешто смрди работата, пошто најверојатно нешто на сопствена кожа си осетил. Јас таа твоја горчина ја имам уште оддамна.... Само кој ме прашува нели мене... Али нејсе, полека полека ќе ти се обелодени целата ситуација и набргу ќе се осеќаш и ти како магаре.

А за темава што коментирав, не коментирав како и зошто се поставил крстот, туку како и зошто јадел ќотек Тодор Петров. И нажалост кај тебе и уште неколку најдов оправдување за тој чин, све заради дневно-политички поени. Тажно така огорчен и разочаран човек, како тебе, да успее да се фати на истата сламка надеж што сега му ја подава друг човек, па е принуден да толку да навива против политичките противници што уличната демократија ја смета речиси за регуларно средство, доколку се заслужи нели.

Немој да мислиш дека те мразам, потполно те разбирам, дури и за тоа што не можеш да одредиш кои ти се политичките противници на форумов, туку параноично гаѓаш на сите.
Брaтче шo имa дa ти реплицирaм кoa знaеш и декa ми гo испиле мoзoкoт, и кoј сум и шo сум, и декa ме бутнaле oд пaртијa у aдминистрaцијa и декa сум имaл лoшo искуствo oд институции, у превoд се си знaеш, нaјпaметен си :)

Уствaри грешкa сум, знaеш се oсвен декa се пишувa испиле местo изпиле :)

Колку се светци овие значи. Дарди ја отвори темата за да не едуцира само.

Се прашувам зашто не отвори тема да не едуцира за двоглавиот орел...

Брaтче шo имa дa ти реплицирaм кoa знaеш и декa ми гo испиле мoзoкoт, и кoј сум и шo сум, и декa ме бутнaле oд пaртијa у aдминистрaцијa и декa сум имaл лoшo искуствo oд институции, у превoд се си знaеш, нaјпaметен си :)

Уствaри грешкa сум, знaеш се oсвен декa се пишувa испиле местo изпиле :)

Поправено е з со с, фала вака што ме поправи на грешката. И пак ќе ти кажам, не го глеј туѓиот памет, глеј го твојот.
Кога реков дека те бутнале од партија у администрација, па ти не си од владеачка партија колку што можам да забележам.
А лошо искуство со институции секако дека има човек кој жестоко се бори против тие институции. Зарем тоа што го постираше во претходниот пост за тебе не е лошо искуство со институции? Зарем жена убиена од пијан анестезиолог е туѓ проблем?

Мене не ме нервира критиката на власта, туку селективноста на тие критики. Тоа ми збори дека не се заговара никакво подобрување на политичката ситуација во Македонија, туку само смена власт по секоја цена. Искрено баш сакам да дојде Заев на власт, малце да се осеќате како магариња после некоја година (ако нема војна до тогаш). Дури еве ветувам дека ќе гласам за него следните избори, чисто може ќе ви се разведри видикот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom