Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
LeeLoo^^ напиша:
...a ako saka da me izvara prvo kje mi raskine pa posle kje pravi neshto...da me izvara nema shansi i obratno!

So toa kolku ja poznavam leeloo^^ a toa e dosta dobro :) mislam deka sakala da kaze deka ova se odnesuva za u nejzinata vrska konkretno a ne za site vrski voopsto.I tuka ja poddrzuvam :)

ThA-BiTcH напиша:
LeeLoo^^ напиша:
...a ako saka da me izvara prvo kje mi raskine pa posle kje pravi neshto...da me izvara nema shansi i obratno!

So toa kolku ja poznavam leeloo^^ a toa e dosta dobro :) mislam deka sakala da kaze deka ova se odnesuva za u nejzinata vrska konkretno a ne za site vrski voopsto.I tuka ja poddrzuvam :)
Можеби ти ја познаваш доста добро LeeLoo, ама веројатно не го познаваш нејзиниот партнер толку добро како нејзе (никаде не го спомна). Реченицата: "ако сака да ме извара прво ќе ми раскине па после ќе прави нешто" е добра како фраза, но тешко дека навистина ќе е така :D Ама ај, рано е уште, има време, помалите секогаш се најголеми оптимисти :D

до сега не ми успеала таква врска на далечина...

Fortune gi poznavam i dvajcata dosta dolgo vreme zosto idat dosta dolgo vreme. Ne e ni bitno toa-moze jas sum pomala ama leeloo^^^ ne e . Taka da mislam deka ona najdobro znae sho kje se desi vo nejzinata vrska. Dzabe nie kje zborime i kje i kazuvame - nikoj od nas ne znae najdobro kako im e niv.Ja mozam da zboram od ona shto go gledam a ti od ona shto si go procitala tuka, no leeloo^^^ e taa shto e direktno involvirana vo taa vrska pa ona moze da kaze najdobro.Iako ni toa ne e 100% sigurno ....

Dani^^^ напиша:
Kako i da e kazav jas - se moze da se sluci. Mozebi e poverojatno deka edniot kje go izneveri drugiot no toa ne vazi sekogash. Ima vrski koi shto bi opstanale i posle 3-4 godini odvoenost (go imam videno toa).

Си ги пратела цело време одвоените партнери што правеле па знаеш дека верни се сакале, или знаеш само дека останале заедно одпосле? Смешки.
Можеби ќе опстане таа врска, кај луѓе што мислат дека све оди подмачкано додека не се заедно сите тие години. Кај секој разумен човек нема шанси.
И за да не ме контрираш во муабетов, се држам на темата значи зборувам за неконтактирање со години, а не месеци.

divine напиша:
Dani^^^ напиша:
Kako i da e kazav jas - se moze da se sluci. Mozebi e poverojatno deka edniot kje go izneveri drugiot no toa ne vazi sekogash. Ima vrski koi shto bi opstanale i posle 3-4 godini odvoenost (go imam videno toa).

Си ги пратела цело време одвоените партнери што правеле па знаеш дека верни се сакале, или знаеш само дека останале заедно одпосле? Смешки.
Можеби ќе опстане таа врска, кај луѓе што мислат дека све оди подмачкано додека не се заедно сите тие години. Кај секој разумен човек нема шанси.
И за да не ме контрираш во муабетов, се држам на темата значи зборувам за неконтактирање со години, а не месеци.

Добро а каде е тоа место кај што ќе отиде едниот и нема да се види со другиот неколку години?

Може да е било каде и во Европа па да не се видат ... работни обврски, визи, пари било што, а за прекуокеанските земји да не коментирам. А уствари не ти се обраќав тебе.

Ne e bitno sto ne mi se obrakase mene,jas te citirav zatoa so napisa golema glupost.Pa toj i da otide na 1000000000km od makedonija,pak kje se vrati za nekoj mesec (na pr. za praznik).Valjda toj covek ima tuka semejstvo,prijateli ili ne!? :?: :roll:

ThA-BiTcH напиша:
Ne e bitno sto ne mi se obrakase mene,jas te citirav zatoa so napisa golema glupost.Pa toj i da otide na 1000000000km od makedonija,pak kje se vrati za nekoj mesec (na pr. za praznik).Valjda toj covek ima tuka semejstvo,prijateli ili ne!? :?: :roll:

Јас напишав глупост? Ах бре дете ... ај неможам да општам примери и детали дека ме нервираш и не си ми некако на мое ниво ... 30 годишна бев ти текнува?
Поздрав :wink:

Не се расправајте и двете сте во право. :pos:

Кај мене на пр успеа зашто одма штом си отиде ми прати гарантно писмо за да го посетам и така траеше некоја година и на крај се земавме пошто друг начин не постоеше за да бидеме заедно.

Aman vishe so ova prepucavanje mene mi zdosadi shto sum dosta strpliva licnost. Bibe -ThA-BiTcH za mene si u pravo zosto nemoze (osven ako covekot sam ne saka) da ne dojde doma niednas edniot od niv (shto otishol u stranstvo) vo period od nekolku godini.Pa lugje odele u Amerika pa ako dovolno im znacela licnosta se vrakjale ednas,dvapati godisno doma !
Divine da ti odgovoram za toa shto mi se obrati mene - jas ne gi pratev niv celo vreme fala bogu i neznam sho se deshavalo u megjuvreme ali znam deka sega se zemeni so 3 deca . Ama nemozam da poreknam deka do negde si u pravo zosto i da ostanat tie zaedno posle toa rabotite se menjaat ako edniot od niv ili dvajcata se varale dodeka ne bile zaedno.Sakam da kazam generalno gledano - mozno e povekjeto od vrskite da se rasturat ili pak da ne bidat istite otkako pak kje se sretnat dvajcata pa posle nekoe vreme kako posledica na taa razdelba da raskinat.Znaci nikogash nemozes da znaes shto toj/taa prael na ilijadnici kilometri od tebe. Jas shto licno sekogash vikam deka u decko mi imam 10000000% doverba ,pa bi se zaprasala ako sme taka razdeleni dali da idam so glava u zid i da ja socuvam taa doverba.
Kako i da e se ostanuva na toa kolku e jak karakterot na tie dve licnosti i kolku se sakaat.Normalno i na se ona shto kje se slucuva okolu niv...

P.S ne e na kirilica znam -zaboraiv :roll: :roll: :pos:

Абе сеа..може е вистина тоа дека уште не сум осетила што значи некој да те изневерува или што значи врска на далечина али мислам дека не можеме да герализираме за таквите врски. Осебно што на форумов има луѓе кои што живеат у таква врска - наместо да ги охрабриме дека може се ќе биде во ред ние ги дотепуваме :pos: Како и да е кажав- може сеа вака зборам а ако се најдам у таква ситуација може ќе размислувам поинаку.
Не би препорачала на никого да раскине ако дојде до таа ситуација зошто постојат шанси да опстане таа врска(иако реално многу помали од тоа таа врска да се распадне).Особено ако се долго време заедно и се сакаат.
Така да ... шо знам..нека си продужат како што си почнале па времето ќе покаже се..барем ќе знаеш дека си се потрудил а не си се откажал на почетокот... :wink:

Bratuced mi e vo USA okolu 11 godini a ide so ovaa devojka koja e od skopje veke 6 godini. Jasno mi e deka preteruvaat ama na niv ne im e. Si se sakaat sto da im pravam.

Dani^^^ postojat milion nacini da se odrzi kontak so partnerot od stranstvo. MSN, ISQ, Yahoo Messenger, google talk, gmail eheeeee za izvoz gi ima. Taka da mozno e...

Dimitarc напиша:
Bratuced mi e vo USA okolu 11 godini a ide so ovaa devojka koja e od skopje veke 6 godini. Jasno mi e deka preteruvaat ama na niv ne im e. Si se sakaat sto da im pravam.

Dani^^^ postojat milion nacini da se odrzi kontak so partnerot od stranstvo. MSN, ISQ, Yahoo Messenger, google talk, gmail eheeeee za izvoz gi ima. Taka da mozno e...

Епа јас цело време зборам дека си е се од случај до случај и дека неможе да се изгенерализира прашањето и да се каже НЕ МОЖЕ. Така да се согласувам со тебе :)

Јас имам врска на далечина и се е во нормален ред.единствен проблем се парите бидејќи патуваме многу често еден кај друг+фрчат импулси за тел и сл,ама ок екстра е.уште малце вака,се ближи крај на студирањето па..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom