Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
prvpat se zljubiv letovo,da napomeneme deka prethodno ne veruvav vo ljubov,ali ete me plesna po lice....ironijata e vo toa so bese vo turcija,traese 4 dena(najdobrite 4 dena vo mojot zivot)i bese iskrena obostrana ljubov...i neli kako i sekoj zaljuben idealist,nie uboo si se nafuravme deka kje trae sekogas,kontaktiravme sekojdnevno,sho po msn,sho po poraki,javuvanja e.t.c....i taka.i sega e momentot za ocekuvanoto NO....daleku od oci daleku od srce....seuste go sakam,sepak prva ljubov mi e....no stana premnogu tesko....ali barem segha veruvam vo ljubov;)

Жалам што ќе те разочарам ама тоа не е љубов :) Неможе да има вистинска љубов за толку кратко. Единствено може тинејџерско затрескување.

Да се љуби некој кој е далеку од нас е во ред, ама да се има врска со човек на далечина, тоа е невозможно. Врската е нешто кое бара блискост, кое бара постојано да сме еден со друга, да се дружиме, да се гледаме, да се гушкаме... ама да не пребрзаме со сексот!! Тој треба да дојде на самиот крај од секоја врска - што се вели... во бракот.
Врската според мене, не може да се одвива на далечина, затоа што е потребна близина. Близината открива многу работи. Погледот кажува многу, зборувањето во очи и флуидот со кој тоа се прави ја гради зградата на врската. близината е и можност да се провери верноста, зашто партнерот е тогаш на визуелен домет (колку-толку повеќе отколку да е во друг град или држава)

Крстителот напиша:
Да се љуби некој кој е далеку од нас е во ред, ама да се има врска со човек на далечина, тоа е невозможно. Врската е нешто кое бара блискост, кое бара постојано да сме еден со друга, да се дружиме, да се гледаме, да се гушкаме... ама да не пребрзаме со сексот!! Тој треба да дојде на самиот крај од секоја врска - што се вели... во бракот.
Врската според мене, не може да се одвива на далечина, затоа што е потребна близина. Близината открива многу работи. Погледот кажува многу, зборувањето во очи и флуидот со кој тоа се прави ја гради зградата на врската. близината е и можност да се провери верноста, зашто партнерот е тогаш на визуелен домет (колку-толку повеќе отколку да е во друг град или држава)

веќе го кажав моето,неможам да зборам во туѓо име,меѓутоа можам да кажам дека мојата врска на далечина фунционира безпрекорно,бидејки ептен често се гледаме(покрај другото).можеби не е ова типично за сите врски на далечина.еве чисто пресметав статистички во минатава година вкупно заедно сме биле 6 месеца,но не одеднаш(што во просек сме се гледале секој втор ден,така некако му доаѓа)Тоа гледам дека не им се случува на мои другарки што имаат врски на близина,неможат од обрски да се гледаат толку често со партнерот.За тоа...ништо не треба да се генерализира,далечината односно близината,не се основни критериуми за тоа дали врската ќе биде успешна.Има некои што се секој ден заедно па неможат да се поднесат,за жал.
Треба да бидеш идиот да изгубиш љубов,заради тоа што едноставно така се погодиле околностите.
Во врска со верноста,муабети за деца се тоа дека ако е на далечина ќе те вара а ако е од ист град демек не.Глупости.Знам мал милион случаеви на луѓе што се гледаат секој ден па после излегување секој си иде во свој свет.на некого многу добро му се познати работиве.Така да ајде не бидете толку ограничени и не ги генерализирајте работите,се е индивидуално.

ZisDead напиша:
Жалам што ќе те разочарам ама тоа не е љубов :) Неможе да има вистинска љубов за толку кратко. Единствено може тинејџерско затрескување.
Deneska svativ deka si vo pravo:)

epa eve da vi kazam od lichno iskustvo jas sum u usa i definitivno nemoze da se odrzi vrska 1 godina na net. nema takava ljubov preku telefon ili preku net zalno ama nemoze :(:(:(

ha ha interesna tema evevi konkreten slucaj.
jas imam takva verska veke 8 i pol meseci i moram da vi priznaam deka ima mnogu teski mometi vo seto toa (znaci ne izdrzav bez varanje)ali sepak i pokraj toa super ni e i se gledame samo preku vikendi i veruvajte mnogu ni e dobro sto ne bilo slucaj so moite vrski sto sum gi imal tuka znaci se gledame ednas nedelno i nikad ne ni e dosadno no sepak ima momenti koga ni e mnogu tesko i pokraj toa sto nie postojano sme vo kontakt preku net ili slicno.
moe iskreno mislenje e deka moze ta opstoi takva vrska iako e tesko no sepak moze kisss

Da ali se gledate retko, znaci samo 2 dena nedelno, a vo drugite 5 dena se varate :) :) :)
Ako e toa vrska, neznam :)

Daj be izbrishete ja ovaa tema! Sekogash koa kje i prochitam naslovot mi se plache! Lele pa denes eve i od sabajle, bash na kafeto ja prochitav! :icon_conf

Не се согласувам дека далеку од очи далеку од срце ... ја иам врска со размах од 1000 км, и све е супер ... тешко да ... али далеку од срце НЕЕЕ, не значи дека ако некој не го гледаш секој ден дека кепрекинеш да го сакаш или дека ќе му најдеш замена. За Жал ќе мораш да апстинираш додека не се спите пак ... али затоа пак сексот тогаш ќе биде посладок од било која што ќе ја легнеш онака за да си ги задоволиш моменталните сексуални потреби.

Не се согласувам со тоа делку од очи далекуод срце! Ова го осеќам на моја кожа ... и ОК ми е.

А да, за малку ќе заборавев да додадам ... далеку од очи далеку од срце може да е точно да, али само кога некоја исфрустрирана, љубоморна будала што си неампопаметна работа во животот и се занимаваат со туѓи проблеми и туѓи животи се меша кај што не и е место ... е тогаш ќе направат се за да оваа изрека биде што повистинита.

Jas najiskreno ne sakam vakvi vrski. Sakam toj da e postojano pokraj mene, koga ke imam potreba od nego. Ne mozam da se zamislam vo takva vrska vo koja ke go gledam 1 mesecno ili 1 godisno, a ke mislam na nego ostanatoto vreme. Toj sto go ljubam imam potreba da go ljubam sekoj den, sekoja minuta, sekoja sekunda:wub: :wub: :wub:

ја сум далеку исто ама ми е супер, во туѓина сум 3 години веќе и немам никакви проблеми, најсреќно на свет эаљубена до уши ;) до душа се гледаме секој 3/4 месеци. пред да отпатувам бевме 4 год эаедно така да тоа што отидов надвор не ни прави проблеми эашто беше јасно што чувствуваме еден эа друг и тоа не се промени

Ljubov na dalecina?

Sto mislite,dali moze da uspee edna vrska na dalecina?Eve jas sum vo edna takva vrska i super mi odi.Pa sekoj neka si go kaze svoeto mislenje :)

Jas licno ne bi mozela da izdrzam,posto lesno pagam vo iskusenie.
Ama stom ti mozes alal da ti e.Samo ima tuka edna maka,ne mozes da znaes dali ti bil veren ili si pravel nesto na strana.A plus ja znaes onaa narodnata:"Daleku od ocite,daleku od srceto?"

ja ne bi mozela da bidam vo edna takva vrska...sea zboram za stvarno golema dalecina..ne ja od sk on od veles...sakam sekoe slobodno vreme da go iskoristam za da bidam so decko mi,da gi spodeli so mene site srekni momenti,site razocaruvanje,da mi dade guska i kiss togas koga najveke ke mi bidat potrebni,da me ohrabruva ,da me potrzuva ednostavno da bide del od mene...a dali ke go imam ova ako bideme daleku?ni priblizno ke imam nekolku javuvanja dnevno,sms,mail...nema da osetam neznopst,toplina,strast....ljubov?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom