Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Neznam dali bi mozela da izdrzam posto toj sto go sakam, sakam sekogas da e do mene da me mazi,pazi.........

Zavisi do vrskata,ako traela podolgo vreme pa posle dalecinata da gi razdeli ok mislam deka se moze.Togas veke e izgradena crvsta vrska,steknato doverba,ljubov,iskrenost.. itn.
Dodeka pak kratka vrska uste pak i da se razdelat mislam deka e tesko...mnogu tesko...

Mislam deka ima edna takva tema veke otvoreno ama ajde jas pa da si kazam...
I jas sum vo edna takva vrska na dalecina i super mi e.Sepak da se bide vo edna takva vrska e navistina tesko megutoa ne i nevozmozno.Jas sum vo vrska veke 2 godini i navistin ami e tesko se gledame na 1 ipol mesec na pocetokot mmi bese stavrno tesko ne mzoev da podensam koga ne e tuka sega nekako kako da se naviknam i toa mi e polesno sepak ima denovi koga strasno mi nedostasuva koga posakuvam da e do mene megutoa toa ne e vozmozno i ednostavno sto ni preostanuva e telefonot

Neznam kolku dolgo bi izdrzala zasto znam deka mnogu ke mi fali i ke nemozam bez nego ako navistina mnogu go sakam...gledam i spored drugarka mi zaso decko i e vo Kanada i dvajcata se dopisuvaat i placat... :(

IsidoraD напиша:
Zavisi do vrskata,ako traela podolgo vreme pa posle dalecinata da gi razdeli ok mislam deka se moze.Togas veke e izgradena crvsta vrska,steknato doverba,ljubov,iskrenost.. itn.
Dodeka pak kratka vrska uste pak i da se razdelat mislam deka e tesko...mnogu tesko...
Ne mislis deka so tekot na vremeto custvata oladuvaat pa i koga e vo prasanje dolga vrska?:pipi:

A kolku vreme odite? I po kolku vreme se razdelivte??

Ako e kratka vrskata pred edniot da zamini i jas mislam deka ne bi opstojala.No mojata traese 1 god i eve pomina uste edna godina i uste sme zaedno,a sme 2000 km razdeleni.Da tesko e,ima momenti koga ti treba toj sto go sakas da bidi do tebe,koga mnogu ti nedostasuva,pa momenti na slabost i nedoverba,no seto toa go pominavme i sega se vrakam nazad i pak ke si bidime zaedno.

Jas mislam deka ima sansi da uspee ama vo 90% posto od slucaite nema da uspee ili navidum ke lici na nekakva vrska ama vsusnost realno toa e obicno dopisuvanje i javuvanje po telefon a i nikogas ne mozes da bides siguren sto pravi partnerot,osobeno ako se raboti za oddalecenost vo drugi zemji.

Летово ќе бидам некој месец, месец ипол разделена од дечко ми.
Ако почнам да се сомневам што прави он тука додека ме нема, па и он ако изгуби доверба во мене - тоа нема да личи на ништо. Ако постои доволно силна љубов врската успева и нормално - ако се работи за стабилна врска. Сепак тука е помислата дека ќе се вратиш и дека ќе ви биде прекрасно.
Љубовта не може да „испари” така лесно. Може да се намали интензитетот, да се навикнеш на помислата дека не е до тебе, да спадне страста.
Еве, во мојот случај, заедно сме пола година и ќе треба да сме еден месец разделени. Мислите дека тоа е доволна причина за крај???
И да, на крај сепак секоја врска си е приказна сама за себе.

Mädchen напиша:
Ako e kratka vrskata pred edniot da zamini i jas mislam deka ne bi opstojala.No mojata traese 1 god i eve pomina uste edna godina i uste sme zaedno,a sme 2000 km razdeleni.Da tesko e,ima momenti koga ti treba toj sto go sakas da bidi do tebe,koga mnogu ti nedostasuva,pa momenti na slabost i nedoverba,no seto toa go pominavme i sega se vrakam nazad i pak ke si bidime zaedno.

Izvini ovaka direktno...i za taa edna godina bez decko ti, ti ne si legnala so drug maz????

Spored mene mislam deka mnogu retko uspeva. Zatoa sto napocetokot se ke bide super, ali potoa nema da moze da funkcionira.

Зависи, зависи. Кога со дечко ми бевме заедно само еден месец, отидов на пат и комунициравме само по смс пораки и два три разговори се на се - 15 дена. На толку кратка врска за многумина тоа би било предолго али ете успеа без никаков проблем.

*P|nK_G|rL* напиша:
Spored mene mislam deka mnogu retko uspeva. Zatoa sto napocetokot se ke bide super, ali potoa nema da moze da funkcionira.

Zosto da ne moze, moze da funkcionira samo potrebna e doverba, iskrenost i ljubov

Ееее, мојата врска со сегашната ми сопруга беше врска на далечина во еден нејзин дел. Се запознавме во Скопје, како студенти 1998 год. Тргнавме... Бевме заедно цело време, по исти домови, станови делевме... не делеа само два месеца на лето, а и тогаш палев колата и трк до Кавадарци. Потоа завршивме. И тогаш околу две години беше иди-ми-дојди-ми, и на крај завршивме во брак.
Успева, ако постои искрена љубов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom