Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
таа ја има во епизодата, ама не е таа на почетокот што ја бара човекотИма една фора сега со користење лиценцирана музика у вакви прилики. Ете ви во описот.
Проверете си и за други видеа.
Прегледај го приврзокот 203398
Добро, јас посочив како може да се дојде до некаков показател или clue што би рекле енглезите, по онаа старата кинеска "ако сакаш да му помогнеш на човек, не му давај риба, туку научи го да лови", а не по македонската "хејтај све што оди по земја без посебна причина". Може по истиов принцип ќе излезе на видело од друго видео.таа ја има во епизодата, ама не е таа на почетокот што ја бара човекот
не сум ни сигурен дека е во стил на Tangerine Dream
да се направи некоја листа од кои се автори е користена музика во приказните кога се бара песна прво тие да се проверат
Сега скоро ја открив темава. Постов ти е од пред 3 години, ама пошо си активен, морав да ти одговорам. Не се водело сметка за авторски права. МНП почнаа да се снимаат 80-ти години. Ги прикажуваа наутро секој четврток во таканаречената „Училишна програма“ на РТС (Скопје, не Србија, а после стана МТВ) во која идеше Survival - една фантастична природо-научна емисија на BBC, „Форе-фазоне“, Бранко-коцкица и многу друга продукција на РТБеоград, Загреб - по мене многу квалитетна програма (ама тоа е веќе друга тема). Беше супер кога ќе видиш нешто на македонски јазик како дел од таа програма.Дали за музикава поготово за оние песни од грчки автори и други странски автори имале авторски права за користење ? Порано како мал кога бев се мислев дека наши автори ги имаат правено сите песни. Кога пораснав и кога веќе интернетот е толку развиен истражуваш и дознав дека не се од наши автори па тоа малку ме разочара а стварно изборов им е феноменален дури и добро уклопен во сцените.
Во денешниве приказни изборот на музиката е катастрофа, дури и самите приказни немаат некоја интересна содржина да те привлече.
Сите си најдовте, само јас не....јас барам една мрачна/тешка електроника, од една малце језива епизода (ако не се лажам дека беше таа) појма немам од кого може да биде
ЕДИТ, Мислам дека е оваа ама не сум сигурен! можеби на крајот од епизодата продолжува/се убрзува, вака ми делува доста слично, но не е ритмички иста....
За оваа да не зборуваш на почетокот одма?![]()
И онаа шпицата шо е на серијалот Легенди и преданија е од Tangerine dream
- Betrayal уствари и првата ја има во приказните може и поке се
Обично голем број на музиката е земена од филмови и се филмски тракиПосле 8 години ќе те цитирам
Мрачната електроника што ја бараш е првата песна од видеото подоле. Користена е во приказната "Сон". Истотака пробај и со 15:31 истотака мрачна мелодија која е користена во МНП.
Ја знаев приказнава само не ми теквеше на насловот точно повелиМалце надвор од темата, да не го знае некој името на приказната од каде се вадени деловите?