Каде да ја најдам музиката користена во Македонски Народни Приказни?

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување

Јас пак очајно ја барам песната од 4:50 па натака! Мртов озбилен сум! Најчесто оди со одјавната шпица, што ја сечат кога ги објавуваат приказните на YouTube. Оние што ја чуле знаат за што зборувам.

Алал да ви! Прекрасна тема :)

Инаку и мене ми треба песнава (Почетокот на видеото):

А и 2 песни од видеово, најавната шпица... и од 03:23 до некои 5/6 минути плус :)

едно време ја барав музикава, фала богу некој отвори тема за ова.

Првата минута и пол од долново клипче. Somebody? Аnybody? :)

Случајно слушајќи си рандом траки од Брајан Ено начекав една што има одено во приказните. :)

И еве на почетокот од клипот каде што се користи:

Сите си најдовте, само јас не....јас барам една мрачна/тешка електроника, од една малце језива епизода (ако не се лажам дека беше таа) појма немам од кого може да биде :(

ЕДИТ, Мислам дека е оваа ама не сум сигурен! можеби на крајот од епизодата продолжува/се убрзува, вака ми делува доста слично, но не е ритмички иста....

http://mesto.com.mk/video/16847737b80258d/

Сите си најдовте, само јас не....јас барам една мрачна/тешка електроника, од една малце језива епизода (ако не се лажам дека беше таа) појма немам од кого може да биде :(

За оваа да не зборуваш на почетокот одма? :)

Вака сега, песната (онаа што ја барам) е од ист автор/диџеј/продуцент или што и да е 100% сум сигурен, ама песната/нумерата која што ја барам е помелодична, ама сепак со слични ефекти во позадина како оваа, дефинитвно е истиот автор! можеби на крајот на епизодава продолжува, со тој дел којшто ми се врти во глава и е всушност истата, а не друга...сепак за да се дознае тоа треба да се изгледа цела епизода а видеово прекинува :(

Сепак фала ти многу!

Песниве будат една таква носталгија... алал да ви е.

Да не знае некој можеби како се вика песната на почетокот на извадоков? Ова е песна која веќе долго време ја барам.

Сполајви :)
Ова е Иван Терзиев, балетска суита "Јаболко и девојка" инаку содржи мотиви од песната „Ој девојче девојче, ти тетовско јаболче“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom