Каде да ја најдам музиката користена во Македонски Народни Приказни?

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
[DOUBLEPOST=1435267355][/DOUBLEPOST]07,24 е моментот :)
[DOUBLEPOST=1435267851][/DOUBLEPOST]Еве ја таа со господ

Последно уредено:
Дали за музикава поготово за оние песни од грчки автори и други странски автори имале авторски права за користење ? Порано како мал кога бев се мислев дека наши автори ги имаат правено сите песни. Кога пораснав и кога веќе интернетот е толку развиен истражуваш и дознав дека не се од наши автори па тоа малку ме разочара а стварно изборов им е феноменален дури и добро уклопен во сцените.

Во денешниве приказни изборот на музиката е катастрофа, дури и самите приказни немаат некоја интересна содржина да те привлече.

Не ми се верува да имале иако можно е ама па тоа и други времиња биле којзнае како било со авторските права .Иако македонските композитори имаат огромен удел во музикава од приказниве Славе Димитров,Иван Терзиев итн поголем дел се македонска музика али коа ке ги слушне човек се буди некоја емоција посебна и секоја чест на тие што го склопиле тоа со глумата,со содржината на приказната све е еден комплетен пакет феноменално склопен.Денешниве се катастрофални од повеке аспекти прво од начинот на глумење кој ми е ептен за никаде за мене вештачки некако делува и некако со сила.

Музиката на почетокот неможам да ја најдам... многу потсеќа на делата на Мајк Олдфилд, али не сум сигурен. Ај ќе го пингам @Коловрт за секој случај :icon_mrgr:

Музиката на почетокот неможам да ја најдам... многу потсеќа на делата на Мајк Олдфилд, али не сум сигурен. Ај ќе го пингам @Коловрт за секој случај :icon_mrgr:

Добар наод! (y) Несомнено потсеќа на Мајк Олдфилд, ама мислам дека не е од него. Перкусиите ме потсеќаат на нешто овдешно, можно е да е некој македонски или југословенски музичар авторот. Проба со Шазам?

Добар наод! (y) Несомнено потсеќа на Мајк Олдфилд, ама мислам дека не е од него. Перкусиите ме потсеќаат на нешто овдешно, можно е да е некој македонски или југословенски музичар авторот. Проба со Шазам?

Пробав, ништо не дава :(

Значи ако сакаш да те мавне носталгија (иако некој приказни се и пред јас да се родам или кога јас сум бил бебе) за старите МНП темава е право место за тоа. Штета некој песни се избришани што се ставани тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom