Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Ц ц ц... Дај бе некое од таму фрли навака... По можност 2-3 гајби да има да го споредиме со Скопското која е разликата :)

Инаку темните пива се многу потешки за пиење, имам пиено Туборг.

Фирма: Hütt
тип: hefeweizen naturtrüb
потекло: Baunatal, Kassel, Hessen, Deutschland

HttHefeweizenNaturtrb4.jpg

Ова е природно-матен вајцен (пченично пиво) со карактеристичен киселкаво - благушкав вкус но со понагалсен благушкав вкус додека киселата нота е многу слаба. Вкусот е помалку интензивен за разлика од повеќето класични вајцени. Содржи 5,2% Vol. алкохол.

тип: hefeweizen dunkel

HttHefeweizenDunkel4.jpg

Ова е природно-матен темен вајцен (пченично пиво) со карактеристичен киселкаво - благушкав вкус но со понагалсен кисел вкус додека благушкавата нота е многу слаба. Вкусот е поинтензивен за разлика од повеќето класични вајцени. Содржи 5,2% Vol. алкохол.

Последно уредено од модератор:
тип: hefeweizen naturtrüb
Ова е природно-матен вајцен (пченично пиво) со карактеристичен киселкаво - благушкав вкус но со понагалсен благушкав вкус додека киселата нота е многу слаба. Вкусот е помалку интензивен за разлика од повеќето класични вајцени. Содржи 5,2% Vol. алкохол.
Пченичните пива се дефинитивно најдобри пива. Особено ми се свиѓа erdinger кое нормално е Германско пиво.
http://en.wikipedia.org/wiki/Erdinger

Настојувам Скопско, ама ко ќе се нема пари, одиме на Даб, или Маркови Кули, ова де, Крали Марко :)

Почнав и пиво да пијам во последно време. Најчесто Скопско и Lasko. Другите штознам онака ми се.:pipi:

Ретко пијам ама кога пијам тоа е најчесто баварија или хајнекен :helou:

Фирма: Holsten
тип: pilsener
потекло: Altona, Hamburg, Deutschland

HolstenPilsener4.jpg

Класичен пилсенер со карактеристичен горчлив вкус. Интензитетот на вкусот е нешто со послаб од повеќето пилсенери. Содржи 4,8% Vol. алкохол.

Фирма: Kulmbacher
Марка: Mönchshof
тип: pilsener
потекло: Lulmbach, Bayern, Deutschland

MnchshofPils4.jpg

Класичен пилсенер со карактеристичен горчлив вкус. Има полн интензитет за еден пилсенер. Содржи 4,9% Vol. алкохол.

Фирма: Kulmbacher
Марка: Mönchshof
тип: pilsener mild
потекло: Lulmbach, Bayern, Deutschland

MnchshofLandbierMild4.jpg

Ова е умерен пилсенер со карактеристичен горчлив вкус. Има послаб интензитет од класичните пилсенери. Содржи 5,4% Vol. алкохол.

Последно уредено од модератор:
Amstel ... Највише мерак ми праи

ич не пијам пиво не ми е вкусно, ми горчи, ми го дува стомакот ... :)
али пробав хајнекен пред некое време не беше многу лошо подобро отколку скопско и амстел
али сепак ја не сум за пиво

но и шема е да гледаш фудбал, пиеш пиво и јадеш грицки :)

ДО сега имам пробано над 100 врсти на пиво, голем мераклија сум. Најдобар впечаток ми имаат оставено(освен Скопско) унгарското Кајсер и француското Блек Барон. Темни пива, како лесно се пијат ама после ќе те кутнат на гз:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom