Македонија... Судбина те еба...

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Nemoj aman te molam...ne ja sakaj Makedonija.Od takvata "ljubov" na site "sosedi" sme vo ovaa situacija.Ne si ti Makedonec,ti si bugarofil

Nemoj aman te molam...ne ja sakaj Makedonija.Od takvata "ljubov" na site "sosedi" sme vo ovaa situacija.Ne si ti Makedonec,ti si bugarofil​
Јас сум роден и пораснат во Македонија. Имам убав, сина боја, македонски пасош. Ја сакам Македонија, исто како тебе. Ни повеќе, а ни помалку.
Кога ме некој праша каков сум по националност, велам: Горд
Македонец. А тоа што ти ме нареуваш „бугарофил„ е лично твој проблем, не е мој.

3начи на артефакти не си способен да поверуваш, а на бугарски фалсификати се ослонуваш како да се од бога дадени.

E па историјата не признава политика и неосновани тези.
E kade se tuka bulgarskite falshifikati?JAs lichno kolekcioniram moneti,ima takvi s lik na Aleksandar na teh pishe na gracki.Az ne te osporvam pravoto da si makedonec/makedonka,az samo kazah che e smeshno da si mislite che ste postroili Egipet i piramidite i ste vnuci na ALeksandar.
Deka sa artefaktite kam da gi vidime,ako ti mi dokazhesh ot na sarkofaga na Kleopatra pishe na makedonski i Aleksandar e bil makedonec,az ushte utre ke ida da si izkaram MK pasosh.A istoria i politika ne biva da se meshat,tuka si vo pravo.

Нема потреба да се лажеме, нели парадигм?

Наместо да труеш со маалска политика, донеси докази и артефакти за твоите тврдења...Ама од старт знаеш дека се фалцификат, затоа и не ги носиш.

филип македонси цар на македонците го добил војот син со марија принцезата од епир
александар македонски МАКЕДОНСКИ бидејки е цар на македонските обединети кралства

бугарски фалсификати: дали навистина незнаеш или така ти одговара...

For the record, а и да се знае: Филип не бил крал, туку цар.

Гоца ме потсети на тоа, па да нагласиме.

Mногу луѓе не ја знаат разликата помеѓу цар и крал

Eпа вака: со повеќе обединети кралства царува царот, таква била царската династија на македонците.

For the record, а и да се знае: Филип не бил крал, туку цар.

Гоца ме потсети на тоа, па да нагласиме.

Гледаш. Тоа не сум го знаел. Човек се учи додека е жив.
Отсекугаш сум велел дека од Форум-и најмногу се учи.

Епа да формираме организација тогаш....100% сум сигурен дека цел Македонски народ ќе не поддржи
JAS SUM KAVADARCANEC STRASTEN PATRIOT I SE BI DAL ZA MAKEDONIJA SEGA SUM STUDENT VO BITOLA I IMAM SILA DA I POMOGNAM NA BILA KAKVA ORGANIZACIJA .............INFORMACIJA,LUGJE,PA I PARI AKO NE GI PECALAM A BI GO DAL I POSLEDNIOT DENAR ZA MAKEDONIJA MAKAR I BADIJALA.

16 Македонски племиња, 16-крако сонце...
JAs dokolko sho znam zvezdata ot Vergina simvolizira 12 grcki bogove + 4-te prirodni sili vazduh,zemia,voda i ogan,12+4=16,tova za 16 makedonski plemena ne beh chul,ama nali vikat chovek se uchi dorde e zhiv.A nevizhdam shto e s bulgarskite falshifikati,tuk izobshto ne se spomenava Bulgaria nikade :toe:

E kade se tuka bulgarskite falshifikati?JAs lichno kolekcioniram moneti,ima takvi s lik na Aleksandar na teh pishe na gracki.Az ne te osporvam pravoto da si makedonec/makedonka,az samo kazah che e smeshno da si mislite che ste postroili Egipet i piramidite i ste vnuci na ALeksandar.
Deka sa artefaktite kam da gi vidime,ako ti mi dokazhesh ot na sarkofaga na Kleopatra pishe na makedonski i Aleksandar e bil makedonec,az ushte utre ke ida da si izkaram MK pasosh.A istoria i politika ne biva da se meshat,tuka si vo pravo.

Значи во тоа време постоел јазик и писмо преку кој би можеле сите луге да се разбират, тој јазик се употребувал во трговијата и се нарекувал коински јазик. Исто како што денес е англискиот тогаш тоа бил коинскиот јазик, тоа е јазикот што денес го зборуват сите грци, бидејки пред околу 2 века кога тој јазик почнал да исчезнува е присвоен од самите грци. Присвоен е од нив бидејки пред 2 века, тој јазик го знаеле и го употребувале само некои свештеници и некои трговци од пелопонез. Значи пред многу години тој коински јазик бил трговски јазик кој сите го познавале и кога Александар Македонски бил крал на многу различни народи нормално и логично е да се произведуваат монети кои сите би разбирале што пишува на нив.

Доколку ти сега си познат пеач низ цел свет и правиш турнеи и коцерти низ цел свет, нормално дека песните би ги пишувал и пеел на англиски, за да можат сите да те разберат нели? Но нормално дека ке имаш и песни пишувани на бугарски.
И после многу години ако настанат војни и ако бугарија биде распарчена и и биде одземено се, англичаните ке ги уништат сите докази сите песни кои ти се пишувани на бугарски а ке ги остават само тие што се на англиски и ке почнат на целиот свет да им зборуват, да им раскажуват како ти си бил англичанец и си пеел на англиски и нормално моите внуци и сите низ цел свет би верувале дека ти си Англичанец а не бугарин.
Истото се случува со македонската историја.

ЕЈЈ ДА НЕ ЈА МЕШАМЕ МАКЕДОНСКАА ИСТОРИЈА И КУЛТУРА СО ТАКА НРЕЧЕНИТЕ ГРЦИ Т.С ПОНТИТЕ МА ДАЈ КАКОВ Е ТОЈ ГРЧКИ ЈАЗИК ИЛИ ПАК КУЛТУРА ЗАРЕМ НЕ СВАТИВТЕ НА БАЛКАНОТ НИЕ НА СИТЕ ИМ ДАДОВМЕ-ОЧИ,УШИ И УСТА ПРЕКУ НАШАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА...................НО НА КРАЈ СИТЕ ЗНАЕМЕ КАКО НИ ВРАТИЈА А И НАЈМНОГУ МАКЕДОНИЈА СТРАДА ОД САМИТЕ МАКЕДОНЦИ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom