Македонија... Судбина те еба...

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Неможам а да не експлодирам!!!!! Знаете ли кои сте? Што сте? Кои ви се корените? Од каде ви се претците? Чива историја продавате? Зошто не реагирате кога некој ќе каже дека Ацо Големио бил грк или цар Самоил бил бугар? Имате ли роднини во дијаспората? Епа ако имате...вие или сте бу(л)гари или сте грци.....

http://www.geocities.com/mac_truth/macemigrants1.html

За подобар ефект може во позадина да си ја пуштите параходот.....

Александар бил мешан, ама тате му Филип бил 100% наш, македонец, а Самоул, сака нејќел е наш крал, кој друго каже, гомна нека јаде.

Блгарчета нека јадат лања, ионака само за тоа ги бива.

Е да ама доведуваат у ситуација како трн во око, читам сеа дека некаде стопечеесет наши песни си ги присвоиле како нивна национална изворна музика, а муабет да не правам за струмичката мастика која демек била бугарска, и си се нижат работи кои ние на време не си ги заштитуваме па сеа криви ни се комшиите.....че убијам некого....

Убивај, шо е битно, ќе ти носиме ракија со шприц у картон сокче.
А тоа наши, наши, македонски песни или српски турбофолк?
Крадат тие се, оти коренот им е на плочка, без своја историја, традиција....

Додуше имаат традиција, и тоа кај нас ептен добро позната...ти текнуе какво ште направеш за три червени?:sekss: :pos:

Трну, за струмичката мастика да ти кажам:

АД Грозд ја заштити струмичката мастика како трговска марка уште 1992, а на интернационално ниво 1994. Така да, бугариштата може само да ја сонуваат. Тоа е сигурно, оти мајка ми ја водеше таа постапка.

Гарфилд арно кажа во еден негов пост дека тие не си го знаат коренот (им е на плочка), па се обидуваат да создадат идентитет. крадат отсекаде, ама таков им е генот...коњокрадци...Бизмарк така ги нарекувал.

Mа што им ибем матер на сите и аце и самуил се наши и ние сме Mакедонија не "FYROM" :bip: ( ова треба да го прочитат сите грци )

Можеме да се челичиме по форуми колку сакаме,ама додека ние псуеме на места каде што не пристапуава ни пола процент од некој странец,Булгарчиштата,Албанчиштата и Грчиштата ни го крадат идентитетот на светско ниво,каде што е многу побитно,нали.Кој од вас се з'гнал на Wikipedia да пише нешто за Македонија на англиски и на македонски,2-3ца.Тоа е битно.Ако не сме моќни да лобираме на страна можеме тоа да го праиме од пред компјутер,барем сега за сега.
А за тоа дека ние сами си дозволуваме да се праи тоа,и тоа држи вода.Зашто не се з'гне некој да покрене иницијатива за споменик на Аце,Самоил,Филип и уште милион други.НЕ.Тоа ќе го праат Грчиштата,Бугариштата и Албанчиштата.Како Албанците успеаа да напраат споменик на паднатите борци за 1 месец.Фино.

436053 напиша:
Можеме да се челичиме по форуми колку сакаме,ама додека ние псуеме на места каде што не пристапуава ни пола процент од некој странец,Булгарчиштата,Албанчиштата и Грчиштата ни го крадат идентитетот на светско ниво,каде што е многу побитно,нали.Кој од вас се з'гнал на Wikipedia да пише нешто за Македонија на англиски и на македонски,2-3ца.Тоа е битно.Ако не сме моќни да лобираме на страна можеме тоа да го праиме од пред компјутер,барем сега за сега.
А за тоа дека ние сами си дозволуваме да се праи тоа,и тоа држи вода.Зашто не се з'гне некој да покрене иницијатива за споменик на Аце,Самоил,Филип и уште милион други.НЕ.Тоа ќе го праат Грчиштата,Бугариштата и Албанчиштата.Како Албанците успеаа да напраат споменик на паднатите борци за 1 месец.Фино.
Епа да формираме организација тогаш....100% сум сигурен дека цел Македонски народ ќе не поддржи

Kuber напиша:
Mанечок си оште тр'нче и прост си и неук си!Чети,учи се да не се излагаш!

А за да не се излага треба да чита литература од вас сервирана? Треба да ја учи онаа историја која вие ја прифаќате за точна? Колку самоуверено звучеше тоа, еј! Мислам дека луѓево се толку длабоко убедени што ако дознаат дека не се во право ќе се разочараат во животот :nerv: :nerv: :nerv:

hm

TpH_Bo_OkO напиша:
А со блгарчетава шо праиме?

Kakvi 'bugari'? Takvi jas kolku sto znam ne postojat. 'Tatarija'-'bugarija' e naselena od MAKEDONCI, turci i cigani. 'bugari' ne postojat. Nema ni takva nacija a pa za drzavata politicki napravena da ne zborime. Oni moze da skokaat kolku sto sakaat ama se ke ispadne na videlina zatoa ne si gi trosete zborovite na stoki sto ne go zasluzuvaat toa.A ke gi zamolam kokoskite od 'Tatarija'-'bugarija' zaboleni od pticjiot grip da se vratat na nivno tlo zatoa so ne e potrebno da go sirat nivniot virus tamu kade sto ne e posakuvan taka da neka si se zatvorat vo nivniot rezervat na maloto ostrovce vo crnoto more(zatoa sto se do crnoto more e MAKEDONIJA) i da kukudakaat taka bez smisla do deka ne im dojde krajot.

Inaku ova mi e prv pat da pisam a veke nekolku meseci im se smeam na ova kokoskite.
Blagodaram i ubav den na site na forumov(se razbira bez kokoskite zatoa so se ezam od niv).POZDRAV

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom