Македонија... Судбина те еба...

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Македонија... Судбина те еба...
...но важно си модерна, носиш цвикери Рејбан :)

Парадигмов, кај е ова снимено бе? На Бојана?
Бојана,приателе,мачно снима 1 до 2 филма годишно,тоа е по-скоро некаде снимано наkaј Hollywood hills,доколко што аз знам History channel e aмериканска продукција,ама изгледа се об'ркале некаде глупите јанки,да незнаат кој цар бил Самуил.Срамота...

Бојана,приателе,мачно снима 1 до 2 филма годишно,тоа е по-скоро некаде снимано наkaј Hollywood hills,доколко што аз знам History channel e aмериканска продукција,ама изгледа се об'ркале некаде глупите јанки,да незнаат кој цар бил Самуил.Срамота...

и Александар Македонски и Клеопатра и Крале Марко ли се бугари
барем така пишува по вашите форуми
види ваму немој да мислиш дека јаска очекувам некој кој не си познава корените да има јасна слика за светскиот поредок
ние македонците си одиме по нашата традиција , а вие многу сакате да си играте кумови
како би било да седнеш ида си прочиташ музејски оргинали посветени на македонците
ако во бугарија ве лажат што правиш тогаш ?

Не ја еба македонија судбината туку гомната предавнички,си они знаат кои се

и Александар Македонски и Клеопатра и Крале Марко ли се бугари ?
Незнам некој в Б'лгарија да има претенции к'м,којто и да е от тези личности да е б'лгарин.Но според световната историческа наука п'рвија е гр'к,Клеопатра е царица на Египет,Крали Марко се приема за Балкански тип,и при нас има песни за него,като и при вас и при с'рбите.
А ја ми кажи ти 70г. преди Самуил,кој ја управлјавал македонската д'ржава?
ако во бугарија ве лажат што правиш тогаш
Еми види го филма,ако в Б'лгарија не лажат и в Америка ли ги лажат?

Е да ама доведуваат у ситуација како трн во око, читам сеа дека некаде стопечеесет наши песни си ги присвоиле како нивна национална изворна музика, а муабет да не правам за струмичката мастика која демек била бугарска, и си се нижат работи кои ние на време не си ги заштитуваме па сеа криви ни се комшиите.....че убијам некого....

Шо сакаат можат да кажат....се сакаат да ни земат..али што си е наше,наше си е!!

Но според световната историческа наука п'рвија е гр'к,Клеопатра е царица на Египет.......

Cleopatra 7...

It was a pleasure merely to hear the sound of her voice, with which, like an instrument of many strings, she could pass from one language to another; so that there were few of the barbarian nations that she answered by an interpreter; to most of them she spoke herself, as to the Ethiopians, Troglodytes, Hebrews, Arabians, Syrians, Medes, Parthians, and many others (сигурно се мисли на грчки и бугарски и евентуално српски, а за албански,не правиме моабет), whose language she had learnt; which was all the more surprising because most of the kings, her predecessors, scarcely gave themselves the trouble to acquire the Egyptian tongue, and several of them quite abandoned the Macedonian.

Antony
By Plutarch

3начи, во антиката, царицата на Египет, Клеопатра VII зборувала и Македонски (зарем Египјаните зборувале и Македонски???).
Hикаде нема спомнато хеленски, а во современиов свет грчки, па дури и гркињка.​

Oд каде црпе знаење официјалната наука? Oд гледање во кафе,или од такви како Плутарх? Hели МК јазикот го снемало? Kој ја научил по толку векови да зборува Македонски јазик?

Hалет од официјалната наука. Hека си го преправат филмот...​

Незнам некој в Б'лгарија да има претенции к'м,којто и да е от тези личности да е б'лгарин.Но според световната историческа наука п'рвија е гр'к,Клеопатра е царица на Египет,Крали Марко се приема за Балкански тип,и при нас има песни за него,като и при вас и при с'рбите.
А ја ми кажи ти 70г. преди Самуил,кој ја управлјавал македонската д'ржава?

провери сертофагот на клеопатра најнови откритија

Абе луѓе, пред 100 години македонија е поделена територијално помегу соседните балкански држави со помош на големите сили. Со тоа е поделена и историјата. Бидејки доколку грците не ја присвоија историјата на античка македонија како што ја присвоија и територијата на античка македонија, денес ке беше толку логично дека егејска македонија ниту историјата на Александар и Филип не и припага на грција, туку тоа е чиста македонска. Исто го направија и бугарите и србите. Но србите беа по милостиви и не беа алчни, не оставија да си живееме со вистината, дека ние сме Македонци, за разлика од бугарите и грците кои им го одземаа идентитетот на македонците во пиринска и егејска македонија.
Инаку ние сме проколнати од господ, поради масакарот и нечовечноста на Александар Македонски.

Не ја еба македонија судбината туку гомната предавнички,си они знаат кои се

еве го точниот одговор само предавник може да те расипе...
а Трн во око што кажа може да направиме...на нашата википедија еден од лугето кој се расправа со бугарските мочковци е tiveropolnik

Еве ќе кажам само еден пример од денешно време (од пред некој ден е настанов).

Девојче на 17тина години од Македонија(Охрид поточно) има напишано песни на Македонски литературен јазик. И и' се јавуваат на девојчето татари (бугари, за тие што не разбраја) да го објават делото на девојчето, на Бугарски во БГ и на Македонски во МК.
Е сега ај размислете како ќе пишува на делото(ако девојчето даде да го објават бугари)? Дали ќе пишува од македонската поетеса ... или ќе пишува од бугарската поетеса?

Еве на овој начин сите Македонци од историјата на Македонија на крај излегуваат Срби, Бугари, а најчесто и Грци.

А за бугарите, тие можат да си ја лажираат историјата колку им таквото сака, ама секогаш ќе си знаат какви се, кој се и што се, а не се ни блиску до она што сакаат да покажат дека се.

провери сертофагот на клеопатра најнови откритија
Emi sho da mu proveram na serkofagot,da ne e pishano na makedonski po nego?Abe hora osvestete se kako iskate makedonci da bidete,bidete si makedonci,ama ne se zalazhvaite s takvi prikazki,oti i decata vi se smeat.
Aleksandar koga minal prez site zemi ta do India,navsekade postroil hramove na Atina Palada,ima oshte v Afganistan moneti s negovia lik i pisano po teh na chist gracki ezik.Sho ima po piramidite i tia li stanaha makedonski,ajde osvestete se malko...Ne e sudbina shto ve ebe,vie ke se zaebete sami nai gadno.

3начи на артефакти не си способен да поверуваш, а на бугарски фалсификати се ослонуваш како да се од бога дадени.

E па историјата не признава политика и неосновани тези.

Се извинувам на сите кои сум ги навредил со моите коментари. Бев многу учтиво предупреден од Редакцијата, да се придружувам кон правилата на овој Форум.
Ветувам дека ќе бидам учтив и коректен. Нема да праќам „спам„, „реклами„ или слични глупости. Штета што сите мои вчерашни коментари се избришани, инаку ќе беше добра школа до сите што не е прифатливо да се пишува.

Имам огромна желба да дебатирам и разговарам со своите Македонци, за доброто на македонската демократија и просперитетот на нашата мила Република Македонија.
Среќата што доаѓа од слободата на мислата и говорот е ншто свето за кое сум пресреќен да ги споделам со своите сограѓани.

П.С.
„Не се сложувам со вашите зборови, но ако треба ќе умрам за слободата да ги кажете„. - Volter
„Општественост е јас да ти кажам што мислам, ти да ми кажеш што мислиш, а да не се фатиме за пиштолите„ - Христо Матов од Струга

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom