Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Touareg 2.5tdi so 180 konja i racen menjac provereno trosi okolu 8-8.5 na otvoreno. Tie ponovite 3.0tdi trosat pomalku.

Sto ne ti e jasno, ubrizgava gorivo tolku da go drzi motorot na ler obrtai. Nekoe Q7 TDi so bluemotion 3.0 od ponovite vo mesto ne trosi ni pola litar na saat.[DOUBLEPOST=1419202844][/DOUBLEPOST]
Ako go vozis so obrtai nonstop vo crveno so namera da go riknes motorot verojatno i 50 na 100 ke pokaze, ama normalen covek toa neli ne go pravi. So normalno malce poagresivno vozenje ne veruvam da prejde 15 gradska, osven ako nesto ne e vo red so motorot ili elektronikata.[DOUBLEPOST=1419203160][/DOUBLEPOST]
Ako e automatik normalno malce povekje da trosi vo grad, na otvoreno skoro i da nema razlika. x5 mislam deka ima i obicen i 4x4. Na otvoreno ako trosi povekje od 10l na 100km pri brzina 120kmh (neka e i tovaren so cetvorica vnatre) znaci deka nesto ne e vo red so motorot.
Eve ti fabricki podatoci, na ova turi mu uste +10-20% i tuka nekade treba da bide realnata potrosuvacka.
http://autokatalog.autoscout24.de/bmw/x5-2000-2006/3.0d-135-kw-184-ps/

Х5 има само 4х4, од помалите што се класифицираат како крос-овери ( Х3, Х1) има избор и на 4х2 погон ... Абе остави ми ти фабрички податоци и доста со тие бајки + 10-20 % проценти ... Едно е фабрички податок кој е изваден у идеални услови со гуми напумпани до пред пукање и у лабораторија без ветар и триење од асфалт и ред други работи ... Зависно од кола до кола, кога гледаш фабрички податоци, стави најмалку +30% ( некаде и до 50 ) и ете ти реална потрошња. И кај новиот голф фабричките податоци викаат за 1.6 тди 105 кс дека ке троши под 5 литри комбинирана, а троши скоро накај 7 со нормално возење, што му иде околу 40 % плус од тоа што вика фабриката. Башка ти игра улога гуми, пат, квалитет на гориво... Како што пишав порано у еден пост, со европско гориво и со наше разликата е навистина запрепастувачка ... Инаку колата нема никаков проблем со моторот и со ништо ... Бај д веј, секој џип или теренец троши многу повеке од лесна кола ...

Vo grad nema smisla nekoj esap da se pravi, moze i 10 moze i 20 na 100 da pokaze. Ama za na otvoreno si stojam zad toa deka ako lapa nad 10l so vozenje do 120-130kmh nesto garant ne e vo red so masinata, bez razlika za kakov SUV stanuva zbor.

110-120kmh. Ako vozis 100ka i pod 8 ke pokaze.

За отворено возење ама баш ич не ти игра улога дали е аутоматик или мануелец, и таму и таму иде 100ка на ист број вртежи ... Секое BMW и Benz троши за околу 15-20 % повеќе од еквивалентно возило од VW групација ... ФАКТ ... Бај д веј твојот туарег е со мотор 2.5 а Х5ката е 3.0 а и двете се со по 180 кс и момент тука некаде, плус минус 10-15 Nm, нормално дека ке троши помалку ....

Значи стрелката за моменталната потрошувачка стои на 11, а не на 0? Славното енерџи контрол во сите бмвиња (освен во 1ца и 3ка компакт).
Или кога се движи во лер (не знам дали може на автоматик во Н да се стави во движење, неам пробано), стрелката стои измеѓу 0 и 2 (околу литар, литар и пол на час).

Абе друже немаш само ти БМВ. Ај не тропај туку така.
Е да бе не тролај.
Поубаво кажи не ја кажувај вистината имам х5ка ама за продавање[DOUBLEPOST=1419205464][/DOUBLEPOST]
Ako go vozis so obrtai nonstop vo crveno so namera da go riknes motorot verojatno i 50 na 100 ke pokaze, ama normalen covek toa neli ne go pravi. So normalno malce poagresivno vozenje ne veruvam da prejde 15 gradska, osven ako nesto ne e vo red so motorot ili elektronikata.
Превозно средство купувам тоа да ми служи мене не јас на него.

znae li nekoj nesto povike,ili mozebi ima nekoj od vas jeep grand cherokee model 2000/2001 god
kako stoat so potrosna na gorivo,sto motor imaat odnosno kolku cilindri e,delovite kako odat so ceni,znam deka menjacot e automatic no dali moze da pravi problem menjacot i sve ostanato sto znaete
Istovo i jas bi sakal da znam, dokolku ima nekoj sovet da dade :)

Дечки ај вака. Во можност сум да купам Passat 74kW 2002, па сакам да прашам за совети околу овој автомобил..на што да внимавам, што најчесто откажува и слично.

mislenja za nisan almera 20d 1997god.(soveti iskustva bilo sto)i pri kupuvanje na takvo vozilo na sto da se obrate najmnogu vnimanie.

Ми тече антифриз од ладњакот некаде изгледа кај што се спојува пластиката со тоа железното, дали може да се залепи или треба да барам нов?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom