Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Монтажа на греачи во седишта кој што фабрички немаат вградено кај нас или навлаки со греачи каде може да се најдат?
Ако некој има информација нека пише(предложив нова тема на оваа содржина но без интерес па ај да пробам тука)

Неκоκ исκуство со фиат стилото?Сκапа ли е за одρжавање?Κолκу тρошат и најдобρиот модел?
Пааа не се баш лесни за одржување ако ставаш добри делови. Од моторите дефинитивно 1.9 јтд, не дека другите се лоши туку тој има одлични перформанси за неговата потрошувачка. Можеш да најдеш и 1.2 со 6 брзински менувач, малку е тром ама има такви модели со 1.2 мотор а сепак доста опрема.

svekicki za fiat punto 2 1.2 8 v kade moze da se najdat ngh i koj e distributer za niv.....
Од Скопје си? На семафорите во козле, од капиштец кон козле кога одиш, на самиот семафор вртиш десно и на 30 метри има продавница мала.

Од Скопје си? На семафорите во козле, од капиштец кон козле кога одиш, на самиот семафор вртиш десно и на 30 метри има продавница мала.
da od skopje sum fala druze ke se pomacam malku ama valjda ke ja najdam ..tamu ima original taka?ili.....

На линкот на @Благоев се дадени податоци за реална потрошувачка, не фабрички податоци (фабрички е 1 Литар помалку). Но, ете, и тие да ти ги фалширале бројките за да можат утре да ги продадат колите на старо :icon_lol:[DOUBLEPOST=1418264686][/DOUBLEPOST]Колку повеќе троши (во проценти), која е твојата проценка? И имаш ли извори на кои би се повикал за да го поткрепиш тврдењето?
Еве ти потврдена потрошувачка.
По фабрички проспект BMW X5 3.0d троши 12,5 литри а во реалност троши до 23 литри.
Кога ќе ја комбинираш потрошувачката излегува некои 16-17 литри со ептен бавно забрзување од 60-80 километри на час
Само во место кога работи троши 10-11литри а ако ти седи во гаража не троши ич

Кола која работи во место (зависи дали климата/вебастото работи или не), троши од 0.5 литри до 2 литри на час.
За да работи вебастото колата или камионот не треба да работи а вебастото троши 1 литро на 24 часа.
И на поновите модели климата работи независно

За да работи вебастото колата или камионот не треба да работи а вебастото троши 1 литро на 24 часа.
И на поновите модели климата работи независно
Тогаш 11 литри на час ако колата само работи во место?

Тогаш 11 литри на час ако колата само работи во место?
Ако ме лаже борд компјутерот и јас вас ве лажам ама гледам по џебот како троши

Ако ме лаже борд компјутерот и јас вас ве лажам ама гледам по џебот како троши
Х5 има резервоар од 70 литри. Значи треба да го истроши некаде за 6 и пол часа со работење во место. Е тоа е експеримент што ми се допаѓа. Ако имаш Х5ка, ајде една кладба. Па да видиме дали е така. Тој што губи, ја полни до капаче колата на другиот?

@Helex
Си возел ли некогаш па да коментираш колку троши или се базираш на лажни фабрички податоци
Пасат 1.9 ТДИ, 110кс, 97ма, троши 10-11 на 100 (со ептен бавно забрзување), а знае и 14-15 да потроши ако се вози нормално. Во место кога работи фала богу е поштедлив, 8-9 (додуша не знам на што се мери тоа, на километри или на саати).

Пасат 1.9 ТДИ, 110кс, 97ма, троши 10-11 на 100 (со ептен бавно забрзување), а знае и 14-15 да потроши ако се вози нормално. Во место кога работи фала богу е поштедлив, 8-9 (додуша не знам на што се мери тоа, на километри или на саати).
Ју мед бро јас имам 1.9тди 98ма троши од 5-7 литри а стига до 9 со малце повеќе притискање

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom