C/C++

• Креатор на темата Креатор на темата Драган
  • Време на започнување Време на започнување
Дада ова ми е јасно. Ова е за сетирање на контроли. Но мене не ми треба да подесувам контроли туку самиот диалог. За диалогот мислам неможе вака т.е незнам со кое име/променлива да му пристапам

За ова мислиш ?

Код:
this->FormBorderStyle = System::Windows::Forms::FormBorderStyle::None;

Ова ќе да е ПМФ масло, така ? :icon_lol:

Изгледа така е, ке пробам после. Иначе на електро сум :)

Изгледа така е, ке пробам после. Иначе на електро сум :)

Чим си на електро, ова не ти врши работа.
На електро се пука VC++ MFC, а не CLR.

Иначе, пробај со стилови, генерални :)

Вака, пробав да направам стог со редови ама не ми иде некако...

...

Едит: Ок го оправив тоа, сега работи. Но имам друго прашање. Дали е можно да се направи стог од редови така што кога ке го избришам оригиналниот ред, да остане тој на стогот?

Ок бидна и тоа. Направив прво копија од редот и ја ставив копијата на стог, а со оригиналот мислам дека не може. Нека бришат модератори ако треба, или нека ги спојат постовите.

Вака, пробав да направам стог со редови ама не ми иде некако...

...

Едит: Ок го оправив тоа, сега работи. Но имам друго прашање. Дали е можно да се направи стог од редови така што кога ке го избришам оригиналниот ред, да остане тој на стогот?

Ок бидна и тоа. Направив прво копија од редот и ја ставив копијата на стог, а со оригиналот мислам дека не може. Нека бришат модератори ако треба, или нека ги спојат постовите.

Постов :vozbud:

Ма какво бришење, epic е ова :)

Баш ме интересира што е толку epic прашањето.

Ја направив програмата но како грешка ми јавува:No such file or directory. Доколку некој мисли дека може да го реши проблемот програмата ке му ја пратам по ПП . Однапред фала

Ако овој ерор ти го јавува во некој ред каде што дефинираш Header тогаш провери дали Header фајлот ти се наоѓа во ист фолдер со Main-от, ако не барем прецизирај во кој ред ти го јавува овој ерор за да може полесно да реши проблемот.

И кажи во кој IDE работиш...

moze nekako da ti ja pratam programta dadena mi e vakva i imam cel da go resam problemot toa mi e kako eden vid seminarska ... arno ama probav na site nacini koi gi znam i ne mozam da ja opravam .... daj kazi mi nekako kako da ti ja pratam .. .edinstvena e greskata ....

pa dobro de dadena, no kako da ti opisam samo cpp fajlot bez heder fajlot napraviv kako so mozev i ne mozam da ja oprava so ne ti e jasno sega

Првото што ми паѓа на памет по читањето на првиот пост е дека програмата се поврзува со некоја датотека за да изврши некоја работа, ама изгледа ја нема датотеката таму каде што ја бара. Прати го кодот да видиме, па после ќе помагаме.

Ај ако знае некој некоја web страна каде што има готови програми нека ја каже?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom