Г
Господ
Гостин
Јас прашувам зошто славите први Мај зошто малку (повеќе) сум збунет.
Така да ако може да ми одговори некој...
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=92406
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас прашувам зошто славите први Мај зошто малку (повеќе) сум збунет.
Така да ако може да ми одговори некој...
Затоа што тие што одиме на работа по цела година многу добро знаеме што значат 3 дена мир, тишина и тотално 48 или 72 часовно кулирање за обновување на психо-физичките сили. А после тоа пак исто темпо во следните 365 дена... И дајте ве молам без глупости пишување, темата е за да напишете нешто за каде ќе одите за 1ви Мај и слично, тие што нема да одат нема потреба да пишуваат, а и ако веќе се решиле да напишат нешто нека се обидат тоа да биде барем малку од малку во склад со темата а не за хејтање и барање причини зошто да се оди на 1ви Мај некаде или зошто да не се оди...
Уф, се извинувам што ме просветли Ајнштајн...
Јас прашав зошто славите и не колку што ми работат очите и разумот не забележувам дека сум наведол некоја причина зошто да се оди или не.
Fucking read.
Ти така како радничка класа... колку стаж имаш ?
--- надополнето ---
http://forum.kajgana.com/showthread.php?38381-1-Мај&highlight=
Некако празно ми делува, но и чудно.
Славиме празник за кој појма немаме шта се десио убили смо мртов човек...
Ами не се слави самиот покољ туку симболиката што ја носи.Сеќавање за извршената неправда.
Бем ли га,пола Македонија не знае зошто Велигден се слави а не па ова.Си мислат дека е ден на скарата де...
Да не излезам хејтер, но мислам дека ќе ме сфатиш дека 1 Мај не е празник на нашата генерација. Нели ?
Да не излезам хејтер, но мислам дека ќе ме сфатиш дека 1 Мај не е празник на нашата генерација. Нели ?
А веллигден е празник на нашата генерација?:jaj:
па добро бе зар мора во секоја позитивна работа клетото македонче како во случајов да најди некоја мана?
А веллигден е празник на нашата генерација?:jaj:
Се работи за принципи,накратко,know your meme.
Ако нешто правиш,пожелно е да знаеш зошто го правиш,можеби ова е само мој случај,радозналост.
Па види... велигден нели беше религиозен празник![]()
Се работи за принципи,накратко,know your meme.
Ако нешто правиш,пожелно е да знаеш зошто го правиш,можеби ова е само мој случај,радозналост.
Почна да станува празник од генерацијата - 1 / 0 година![]()
Јас слабо јадам јајца, така да...
Затоа што тие што одиме на работа по цела година