Каде на 1ви Мај?

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување

Каде на 1ви Мај?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
Затоа што тие што одиме на работа по цела година многу добро знаеме што значат 3 дена мир, тишина и тотално 48 или 72 часовно кулирање за обновување на психо-физичките сили. А после тоа пак исто темпо во следните 365 дена... И дајте ве молам без глупости пишување, темата е за да напишете нешто за каде ќе одите за 1ви Мај и слично, тие што нема да одат нема потреба да пишуваат, а и ако веќе се решиле да напишат нешто нека се обидат тоа да биде барем малку од малку во склад со темата а не за хејтање и барање причини зошто да се оди на 1ви Мај некаде или зошто да не се оди...

Уф, се извинувам што ме просветли Ајнштајн...
Јас прашав зошто славите и не колку што ми работат очите и разумот не забележувам дека сум наведол некоја причина зошто да се оди или не.

Fucking read.

Ти така како радничка класа... колку стаж имаш ?

--- надополнето ---

http://forum.kajgana.com/showthread.php?38381-1-Мај&highlight=

Некако празно ми делува, но и чудно.
Славиме празник за кој појма немаме шта се десио убили смо мртов човек...

И ако смо толики радњици ајмо сви на протест !
Naah fuck it.
Grab a beer and some cheap BBQ, and let's get retarded.

Уф, се извинувам што ме просветли Ајнштајн...
Јас прашав зошто славите и не колку што ми работат очите и разумот не забележувам дека сум наведол некоја причина зошто да се оди или не.

Fucking read.

Ти така како радничка класа... колку стаж имаш ?

--- надополнето ---

http://forum.kajgana.com/showthread.php?38381-1-Мај&highlight=

Некако празно ми делува, но и чудно.
Славиме празник за кој појма немаме шта се десио убили смо мртов човек...

Ами не се слави самиот покољ туку симболиката што ја носи.Сеќавање за извршената неправда.
Бем ли га,пола Македонија не знае зошто Велигден се слави а не па ова.Си мислат дека е ден на скарата де...

Ами не се слави самиот покољ туку симболиката што ја носи.Сеќавање за извршената неправда.
Бем ли га,пола Македонија не знае зошто Велигден се слави а не па ова.Си мислат дека е ден на скарата де...

Да не излезам хејтер, но мислам дека ќе ме сфатиш дека 1 Мај не е празник на нашата генерација. Нели ?

па добро бе зар мора во секоја позитивна работа клетото македонче како во случајов да најди некоја мана?
па пичкаму материн одете ебајте пушете пијајтејадете серете уживајте ццццц

Каде и да е,да биде во природна средина со многу инсекти и поленов прав(си имам лоратидин, та-дааам), обавезно џоинт и алкохол. Ја славам природата и таткото сонце со мајката месечина онака пагански, по можност гол и со многу секс, моето големо раѓање и мојот прекрасен лик и дело...

Еве ви песна за останатите:

Да не излезам хејтер, но мислам дека ќе ме сфатиш дека 1 Мај не е празник на нашата генерација. Нели ?

Донекаде си во право,и се согласувам,али се работи за идеологија.
Идеологиите се донекаде отпорни на времето.
Сега,дали анархистичка дали комунистичка,искрено не сакам да судам,ама мислам дека и во нашава генерација на некои места сеуште виреат обете.

--- надополнето ---

А веллигден е празник на нашата генерација?:jaj:

Не рековме дека е :)

па добро бе зар мора во секоја позитивна работа клетото македонче како во случајов да најди некоја мана?

Се работи за принципи,накратко,know your meme.
Ако нешто правиш,пожелно е да знаеш зошто го правиш,можеби ова е само мој случај,радозналост.

А веллигден е празник на нашата генерација?:jaj:

Па види... велигден нели беше религиозен празник :)

--- надополнето ---

Ако нешто правиш,пожелно е да знаеш зошто го правиш,можеби ова е само мој случај,радозналост.

Можеби и се работи за нашата иднина, којзнае.
Се надевам дека еден ден кога ќе стапиме во работен однос дека нема да плачеме "еех кога бевме млади се пијанчевме и ништо не направивме, еее да знаевме што не чекаше.."

Најчесто лична сатисфакција е во прашање па нели е редно да одмориме глаа од колокв и испити
Не мора да има посебна причина за да се напрајш кабриолет и да искулираш скроз

Почна да станува празник од генерацијата - 1 / 0 година :vozbud:

Јас слабо јадам јајца, така да...

П.С.

наведувам во пост (да не сум офф топик)

Иф д тајм ис најс, и ако има протести тогаш таму би отишол за овој велики дан из младости.

Он топик,ќе бидам на Водно со џоинт,млеко и кроасани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom