Каде на 1ви Мај?

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување

Каде на 1ви Мај?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
Каде...ако е убаво у двор пошто без кола може само у двор да се седи. Ако не е...дома, ќе протестирам.

ама нели и ќе врнело...

Со најдобрите другари во мојата викендица. Скара, пиење...

Налет претходните дискусии , работнички права не е правото на слободен ден за скара.
Нормално дека ретки и малку се слободните денови и место да се буни некој за повеќе ги искористува овие што ги има максимално.
Незнам што е полошо , тоа што не се борат за работничките права или тоа што после тоа се бунат за истите ?

Нема везе , како невработен ќе идам негде да седам со друштво на кафе , не јадам скара и не пијам алкохол .

Да не излезам хејтер, но мислам дека ќе ме сфатиш дека 1 Мај не е празник на нашата генерација. Нели ?

Ај,ај признај сеа дека другарчињата те заебале,па сеа немаш кај да идеш и тераш глуп инат зашто да се "слави" ? :)

Не се смеј ти, лесна ти е на тебе... :baeh:

--- надополнето ---

Уф, се извинувам што ме просветли Ајнштајн...
Јас прашав зошто славите и не колку што ми работат очите и разумот не забележувам дека сум наведол некоја причина зошто да се оди или не.

Fucking read.

Ти така како радничка класа... колку стаж имаш ?

--- надополнето ---

http://forum.kajgana.com/showthread.php?38381-1-Мај&highlight=

Некако празно ми делува, но и чудно.
Славиме празник за кој појма немаме шта се десио убили смо мртов човек...

И ако смо толики радњици ајмо сви на протест !
Naah fuck it.
Grab a beer and some cheap BBQ, and let's get retarded.

Епа ние работничката класа на Мај се радуваме за ден на одмор, а тие таквите како тебе што се домашни миленичиња имаат се од мама и тато и нема потреба да работат.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не се смеј ти, лесна ти е на тебе... :baeh:

--- надополнето ---

Епа ние работничката класа на Мај се радуваме за ден на одмор, а тие таквите како тебе што се домашни миленичиња имаат се од мама и тато и нема потреба да работат.

egidiiiiiiiiiiiiiiiii :pos2:

2 meseci rabotas :D

Не оспорувам дека ми е лесно. Одлично дури. :)

А си осетил како е и два месеца да работиш? Одлично ми беше и на мене кога седев дома и клапав јајца по цел ден... Плус забрави ли оти таа не ми е прва работа? :smir:

ти 2 месеца а ја 2 години? : ))

Инаку за 1 Мај идем у дивина со друштво некаде а може и у викендица. Битно да се дешаа нешто :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
А си осетил како е и два месеца да работиш? Одлично ми беше и на мене кога седев дома и клапав јајца по цел ден... Плус забрави ли оти таа не ми е прва работа? :smir:

Не ја земав во предви првата, дека и јас како државата околу стаж, не зимам во обзир кога муабетот е за една недела работење.

Затоа што тие што одиме на работа по цела година многу добро знаеме што значат 3 дена мир, тишина.

Добра математика, не требаше да бегаш со мене од часови.

А за тешкотијата за работата уопште не пишам. :icon_lol:
Aааама ни одалеку нема врска со седење и клапање јајца. :)
Никој да не е на твоето.. во "работничката класа".

:pos2:

бидејќи врни надвор, пропадна кампувањето :/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom