Каде на 1ви Мај?

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување

Каде на 1ви Мај?

• Вкупно гласачи
    100
  • Гласањето е завршено на .
На планината Плачковица, Радовишко. :) Се качувам уште во Сабота, а слегувам Понеделник или Вторник. :)

У природа тргаме поручек кај 16:00h се враќаме у понеделник значи ке биде јако ако ни заврне :pop:

Во едно село имам стара селска куќа и таму ќе одиме со друштво два дена. Најверојатно времето ќе биде врнежливо сепак се надевам на добар помин:)

Веќе 5-6 години како традиција ни стана со друштвото да одиме неколку дена со спиење на некој од прилепскиве манастири ама годинава најверојатно во викендица далееееку од цивилизација со многу скара и пиво
посакувам убав помин на сите

Со другарите во природа, пивце нема толку да пијам, ама ќе се чувам за месото , дома вечерта нема да јадам xD

Остајте каде за Први Мај,времево ќе биде невиден крш,туку каде за последниот ден на светов ? :icon_lol:

Сабота тргам за Маврово,се враќам во Понеделник ништо неможе да не спречи па ни времето,имаме 2 чадори големи за сонце(за сенка) :) столови,скара,пиење.....имаме и инат да му тераме контра на времето...и апарат :)

Невработен сум...Ќе им го остаам денот на вработените за да си го прослават нивниот труд! :smir:

И зошто славите први Мај ?
Некој религиозен празник да не е или дан независности ...?

Дај не ни ја трујте и тука темата со религија па мајкуму..СЛАВИТЕ први мај...имаме 4 дена слободни..и е единствено дато кога сите одат во природа и ја губат("несакајки") невиноста(за женските важи ова) клиар ор нот?:mist:

Дај не ни ја трујте и тука темата со религија па мајкуму..СЛАВИТЕ први мај...имаме 4 дена слободни..и е единствено дато кога сите одат во природа и ја губат("несакајки") невиноста(за женските важи ова) клиар ор нот?:mist:

Јас прашувам зошто славите први Мај зошто малку (повеќе) сум збунет.
Така да ако може да ми одговори некој...

Затоа што тие што одиме на работа по цела година многу добро знаеме што значат 3 дена мир, тишина и тотално 48 или 72 часовно кулирање за обновување на психо-физичките сили. А после тоа пак исто темпо во следните 365 дена... И дајте ве молам без глупости пишување, темата е за да напишете нешто за каде ќе одите за 1ви Мај и слично, тие што нема да одат нема потреба да пишуваат, а и ако веќе се решиле да напишат нешто нека се обидат тоа да биде барем малку од малку во склад со темата а не за хејтање и барање причини зошто да се оди на 1ви Мај некаде или зошто да не се оди...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom