„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе го пуштам пред мене. Кога толку сум чекал, ќе почекам уште 2-3 минути.
Поарно ја да завршам 2-3 минути покасно, отколку некој да испушти автобус, или да не стигне навреме кај шо треба.
епа за да не испушти автобус и да не чека ред ќе си дојде порано и ни ќе чека ни ќе испушти автобус или шо и да е...а не идат 5 до 12 и се брзааат...

не долази у обзир ... освен ако не е некое прекрасно девојче и ме замоли убаво :icon_redf:icon_mrgr

Зависи многу од ситуацијата..ако е некое лице кое не може да чека,или има некој проблем,ако убаво и фино замоли ќе го пуштам,нормално доколку не брзам и јас за нешто многу важно..

Зависи од ситуација..
инаку би пуштил ако не се брзам и јас или имам итна и неодложлива работа:helou:

Доколку имам јас време и немам нешто битно и важно како таа особа што се брза ќе отстапам место.Ама ако и мене ми се брза тогаш следува "извинете ама и мене ми се брза"

Една случка: Умирам од глад, чекам у кебапчилница ред и пред мене една баба. Онака ми падна на памет „ај синко млад си, оди пред мене“. И следен кадар, бабата ми се врти и ми вика „ај синко помлад си, ќе чекаш“....... :tapp: хахахахахахахах

Една случка: Умирам од глад, чекам у кебапчилница ред и пред мене една баба. Онака ми падна на памет „ај синко млад си, оди пред мене“. И следен кадар, бабата ми се врти и ми вика „ај синко помлад си, ќе чекаш“....... :tapp: хахахахахахахах

Знам како помали чекавме за јадење во кујна и коа ќе ме прашаше некој „Може ли пред тебе?“ јас викав „Може ама после мене да ме пуштиш.“ Истото ти го напраила жената.Ем понапред во редот си се нашол,ем пак праведна е.Хаахахах :)

ОН: Би го пуштила ама ќе му преречам нешто...Зошто тогаш не дошол порано, па да не му избега автобусот?

Едит: Кога малце ќе подразмислам сум ги пуштала сите досега без ништо да им речам...ама ај...

Абе нека ужива бабата....... Само нека се најде она позади мене! Мухаха!

bas pred nekoj den vo banka cekam 2 saati red i taman dojodv do salter edna mi vika aj pred tebe se brzam za licna karta da uplatam........:uvo:ja gledam onaka i vikam ne mozam mi se brza,uste so cel pamet pocna da se dere so ne zavrsila rabota pred mene:uvo:

како шо можам ја да чекам така и тој/таа
ако сум расположен ке прогледам низ прсти или ако видам дека стварно и се брза ако не никако!!!

Ако културно ме замоли да му даам ред, може. Ама да се направи паметен и да истрча.. е тогаш ќе биде жустро.

Сите знаеме какви се гужвите пред шалтерите, пошти, банки, амбуланти, катастари, општини и слични такви установи.

Многу се нервирам кога десетици луѓе чекаат ред и на крај преку ред ќе си помини некој што е Бизнисмен/Директор/Функционер...

Зошто некој ако е Директор да ја има таа привилегија да си влегува преку ред??? Нека си чека и тој. Зарем тие што не се директори од мерак чекаат 25 минути??

А и згора на тоа ако влезе директор или некој бизнисмен преку ред никој од луѓето воопшто не се бунат...

А да влезе обичен човек и да се брза за некаде одма узбуна креваат...

Секогаш пуштам преку ред па дури некогаш и ја им викам да одат пред мене ако видам дека стварно не можат да чекаат, а јас секогаш си чекам не ми е проблем.
А имав една ситуација во продавница бев и чекав ред да наплатам. Таман дојдов на ред и од позади еден човек малку нервозно рече: "Ќе може ли да ме пуштите преку ред таксито ме чека". Ја го пуштив по мене и другите. Му наплатија си искочи човекот и мене ми наплатија искочив и јас и како што си тргнав накај дома покрај мене помина една кола, а внатре истиот што го чекаше таксито. :) Направи будали од сите нас ама тоа е си се снашол. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom