„Извинете, брзам. Може пред вас?”

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Па зависи како сум расположена тој ден,зависи кој прашува, зависи што работа имам...
Најмногу зависи како ке ме прашаат.Доколку се постават убаво најверојатно ке пуштам пред мене ако не се брзам и јас.

Нека си чека.Мене никој не ме бутнал преку ред, си чекам цел ден и сеа да дојде некој и ај да го пуштам.Нема шанси.Нека си дојде порано нека си чека.:smir:

Jas rabotam kade shto lugjeto moraat da cekaat na red i nesakam da mi se tockaat prekured. osven vo slucaevi koga gledam deka stvarno nekoj ima potreba pobrzo da zavrshi rabota.

И јас се брзазм, неможе!!! Ама кога стварно се брзам, инаку пуштам преку ред.

Пример стоите на некој шалтер, се доближува до вас некој човек и ви вели дека мора да заврши побрзо работа, дали затоа што во некоја друга установа затвораат за 5 минути или брза да заврши некоја друга работа, или автобусот ќе му избега, па бара да оди пред вас. А вие сте се измориле од чекање цел ден пред шалтер, едвај чекате да си одите дома или и вие си имате некоја друга работа. Дали би го пуштиле човекот пред вас или би реагирале: „Извинете, па и јас се брзам да завршам, чекајте си во редот како и сите други“?

A kako da ne mnogu mi e gajle ako brza. Pa i jas brzam ;) Neka si ceka :) :D

Би ги пуштила постарите само. И јас некоаш се брзам, па чекам. :smir:

кажи ми „те молам“ и се ќе биде ОК... почни да се понашаш и никад нема да стигнеш на ред :) (да не се разбереме лошо, ова не е закана) :kesa:

Нема шанса, редот си е ред...и јас чекам и јас го јадам во таа гужва (доколку ја има нели).

Ќе го пуштам пред мене. Кога толку сум чекал, ќе почекам уште 2-3 минути.
Поарно ја да завршам 2-3 минути покасно, отколку некој да испушти автобус, или да не стигне навреме кај шо треба.

би пуштил :)
барем човекот културно се обидува да влезе преку ред...дали навистина има работа и брза или лаже не ме интересира:XD:
Повеќе би почитувал таков човек одколку некои луѓе се прават будали и уште пред да чекориш тие се веќе се пред тебе без извинете...ило било каков збор..само си ќутат и вршат работа..знам мајчини се не може секој така преку ред да влезе.Мене лично ми срам така :XD:
али многу ме нервираат и у тој момент ми иде да ги тепам :hihi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom