Шпански серии

• Креатор на темата Креатор на темата baltazar
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2::pos2: Интересна тема...Па татко ми секогаш вели не ги гледајте сапунициве или пак не се изнаплакаа глумциве само плачки само глупости :pos2::pos2:

едит:А најинтересна спанска серија ми е ''Невина'' со главна фаца Флоресита..Ма ја обожавам серијава

Не знам дали имаат влијание на младината но ако имаат тогаш е многу попозитивна од онаа на холивудските серии

Не гледам шпански трагедии.Ги имам гледано само млади бунтовници и друго ништо,неможам да ги сварам

Porano gi pratev sega nemam nekako vreme za niv mnogu.No ne sum na mislenje deka deluvaat negativno vrz mladinata,zosto?Primer covek moze da go nauci jazikot sto da ne?A vtoro bolje covek da gleda serija doma nego li da skita po ulici ili da pie ili se drogira itn.E sega ima mal milijon poedukativni raboti od seriite spanski no koj kako saka taka nek si pravi neli.

шпански (односно мексикански) серии не гледам. ја гледав само касандра, ама тогаш беше хит и сите ја гледаа (и да не признавате, да, да, знаеме дека сте ја гледале). порано ги гледав португалските (бразилските) кои се многу повисокобуџетни и поквалитетни од мексиканските. мексиканските се млака вода, како може такво нешто да има влијание на било што освен дигестивниот систем (предизвикување на блага наузеа и дијареа). за хрватските да не спомнувам (онаа забранета љубов се претвори во војна и мир, 2 милиона епизоди). во принцип во сите такви серии се пропагира морал, религија и победа на доброто над злото, не би требало лошо да влијаат на младината :)

Најретардираното нешто на телевизииве, дури и со телетабиси не си го можат :S

Порано ненормално зависна од нив.. во секој термин си имав шпанска серија за гледајње ко ќе заседев од 9 до 14 резервирано време за серии те една те друга.
Предност: научуив малку шпански
:pipi:

Занимација за невработените или за оние кои не знаат да си го организираат времето со некоја попаметна работа.

ај баш да видам сеа кој ке каже на за шпанските,португалските и не знам уште какви серии кои се вртат на нашиве болни телевизии.дали мислите дека влијаат врз нашите деца???А?

Го читате почетниот пост и како се развила дискусијата? Треба да кажете како мислите дека влијаат на вашите деца или општо на децата, а не дали сакате, не сакате, што сте научиле и колку време сте изгубиле. Не за џабе е ставена во „Дом и семејство“ :)

Џену бриши пост кога е оф топик...
Вака влијаат доста лошо,посебно кога го гледаат деца на помала возраст на пр сега сестра ми е шесто и една другарка сакала да се фрла од тараса оти не ја сакало момчето кое таа го сака и овие гускиве глупи(вклучуваќи ја и сестра ми)плачеле со неа и ја држеле да не се фрла.Јас да бев ќе ја силев да се фрли....
Значи она што го прикажуваат во шпанските серии е за пензионери и безработници а не за мали деца,тоа е за луѓе кои се сосем созреани

Најдебилниот муабет кога некој ќе рече дека ЛОШО влијаеле на децата и на семејството, па читма посотви од типот другарка ми сакала да се фрла од тераса:pos2::pos2:

Кој е како прво БУДАЛА да ги имитира лошите во тие серии?
Тие серии не само што се ете заразни и интересни за кого како, него мислам дека се и поучни, бар се кажува дека на крајот треба да победи доброто, дека победува љубовта, и дава остра критика на омразата, злобата, алчноста, лицемерието
Многу лесен начин за да сфати поуката на животот - бар според мене имаат ете и поуки доста, со чест на исклучоци кои се вистинска наивност и смеење од глупости

бидејќи телевизијата во глобала влијае врз децата, многу е јасно дека и шпанскиве серии влијаат, али се си има свои предности и недостатоци!Како предност би издвоила само тоа што се учат на ред, онака гледат за го запазат времето, не пропуштаам епизоди, некој вид на одговоност, внимателни се кога гледаат, а како недосток па се она што веќе е спомнато, сите тие глупи содржини си ги пренесуваат во реалноста, премногу се влагаат у филм и почнуваат постојано да ги глумат, и во однесување, и во облекување, се почестата употреба на шпанскиот, а ни македонски не знаат ко што треба!

абе ке поднаучиш нешо, на пример дека секое мушко пага на солзи или дека секоја грда стануе убава или дека сите лоши умираат.... а добриве ке се изнапатат ке се измучат...хаос...мене не ми влијае ама знам да утепам по некој саат на нив...она коа ми е досадно :tv:
иначе интересна ми е Ружната Лети или како и да се викаше, не за друго има смешни моменти :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom